Автор: vaskoto1
Дата: 06-03-14 20:26
отново опирам до колективната мъдрост.
надявам се някой да е ял тая... хммм... хурка и да каже дали уното се ускорява към вентилатора, със страшна сила...
такаааммм...
историята е кратка. купих си една токина. 80-200 ф2.8 употребявана, автофоусна, безмоторна, ф-маунт за никон фабрично, с чипче-всичко ток!
днес си я взех най накрая, след дъъъълго чакане.
естествено веднага я навинтих на Д7к и какво беше учудването ми, като установих, че нямам АФ... хич!
веднага си помислих: чипчето! кабел! ама като се замислих-той си дава инфо и блендата си я отчита нормално-само АФто го няма. сякаш съм навил ръчнофокусен.
потънаха ми гемиите и изпълнен със злоба замалко да нападна с отвертките, но преди това ми хрумна да го завия на филмовия Ф65, който си купих наскоро, ей така-за хаха.
о, чудо!
АФ си бачка идеално. без проблем...
айде пак на цифровия-дедоооффф...
гледах клеми, чистих. сравнявах положението на клемите. същото е, мааму стара! цифровия има само един пин повече, но това няма значка. навивал съм едни и същи буркани и тук и там и всичко е работило! Д версии, без Д версии-всичко! за безмоторници говорим.
на филмовия безпроблемно бачка и 50 1.4 новия, с мотора.
а токината на цифровия не ще...
а на филмовия бачка...
а ся де?
отвертката е зацепена-усеща се на ръчно въртене.
сефте се сблъсквам с подобен проблем-един обектив възможно ли е да е несъвместим с цифрово тяло?
готов съм да се закълна, че няма такова нещо!
до днес...
хелп...
|
|