Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Нов фотоапарат
Автор: marti0042   
Дата:   06-03-14 18:14

Здравейте!
Може темата да е била дискутирана, но сега ми е едно притеснено, не знам дали ще намеря това, което ми трябва.
Имам няколко може би тъпи въпроси, но за мен значими.
1.Купих си фотоапарат Olympus. Днес услужих с него на един познат. Времето беше леко ръмящо. Човека ми го върна с капки дъжд, малко върху него и по-големи върху обектива. Като включих апарата и се разгъна обектива видях по-сериозните капки. Веднага го забърсах с носна кърпа, това имах под ръка. Няколко пъти го включвах и изключвах докато напълно изчистя капките от обектива. За сега работи. Може ли да ми кажете, дали да очаквам последствия и какви?
2. Дали да вадя батерията? На седмица веднъж го използвам.
3. Когато имам снимки за триене, от менюто ли да ги премахна или чрез компютъра?
Лека вечер!

Отговори на това съобщение
 Re: Нов фотоапарат
Автор: cicomanco   
Дата:   06-03-14 19:06

Упътването на фотоапарата би ти дало отговори дори и на въпросите за които в момента не се сещаш....Пробвай![smilie24]

Автор: баби-играят-с-теб   
Дата:   06-03-14 19:16

Каква ти беше далаверата от услугата? Освен, че сега ще го мислиш месец-два! Техника не се дава, а още по малко на познати - който вероятно и хабер нямат от къде се включва.
Жена и предмет струващ повече от един лев - не се дават на заем, а било то и под наем. Не се знае на края какъв ще бъде резултата[smilie5]

Дата:   06-03-14 19:20

Ами, аз затова се притеснявам. Там пише да не се използва с мокри ръце. Не е водоустойчив. Според мен ще трябва ремонт, но...

Автор: mmjm   
Дата:   06-03-14 19:40

По принцип е трябвало да извадиш батерията да подсушиш, колкото можеш да изчакаш докато е сигурно, че е сух и чак след това да го включиш и пробваш. След като е работил, не му се коси, едва ли ще има последствия, но следващия път внимавай.

Автор: quazimodo   
Дата:   06-03-14 19:43

Не се впрягай толкова, друже! Нищо няма да му стане на апарата[smile]. Колкото и неводоустойчив да е, трябва да се потопи във вода, за да спре да работи. Аз си получих обратно Самсунга залят с кола и изплакнат после с вода, пък още си работи. Само се наложи да пораздвижа бутона за зумването[smilie21].

Автор: Sokola   
Дата:   06-03-14 19:49

[smilie25] Не се "панирай",нали работи.
Защо си мислиш че е за ремонт.
Може да не е водоустойчив,но няма смисъл при няколко капки дъжд да вадиш батерията.
БАБИ-не плаши колегата,ти винаги ли търсиш далавера.

Дата:   06-03-14 19:55

Просто нямам пари за друг, а този ми трябва. Глупава постъпка беше да услужа, но не ми е и минало през акъла, че ще ми го върнат така. Дано сте прави. Аз отворих всички отделения бяха сухи, само като се разпъна обектива имаше едри капки, там където се прибира и много малки почти незабележими на корпуса.

Автор: mmjm   
Дата:   06-03-14 20:04

Няма страшно.

Автор: баби-играят-с-теб   
Дата:   06-03-14 20:20

Sokola не забравяй, че именно от теб съм се учил, от твой те уроци по далавера.

marti0042 ако положението е такова, че апарата ти е скъп (визирам от твоя гледна точка) пази го, както се пази банкова сметка, това е прецизна техника, независимо дали е малък или голям фотоапарат, има си своята стойност.
Трябва да знаеш, че когато даваш подобна техника - тя не се пази, защото "чуждото е общо", и за него пари не са давани. Има доста мърляви хора, който първо блеят, след това мислят за последствията.
На апарата ти вероятно нищо няма да му стане от това намокряне. Но за да си напълно спокоен - ще ти кажа как правят патилите от това, апарата се оставя на проветриво място, където температурата е по висока от нормалното. Изчаква се колкото може повече време преди да се ползва отново, ден - два - за да си по спокоен. Някой хора ползват духалка с топъл въздух, без да се нагрява техниката (трябва да се следи), или вентилатор който да опдухва апарата. Целта е единствено да се изведе всичката натрупана влага, която се намира в апарата.

Автор: lakosta   
Дата:   06-03-14 20:26

Направиш ли добро - НЕ КАЙ СЕ!
Направят ли ти зло - ПОКАЙ СЕ!
Народна мъдрост.
[beer]

Автор: quazimodo   
Дата:   06-03-14 21:34

И като добавка към горния пост - "Нито едно добро дело не остава ненаказано"

Автор: domidi   
Дата:   09-03-14 04:49

Както в рекламата казват
"Стига глупости"-качи някоя снимка да видим как снима тоя хапарат.

Автор: sidthesloth   
Дата:   09-03-14 13:51

Не е лошо да се правят услуги. Не слушайте чуждите напътствия. Човек за приятелите си понякога прави много повече, отколкото за близките. Ако после ще съжалявате за направена услуга, по-добре не я правете. Човек сам трябва да прецени какви последствия може да приеме и какви - не.

Влагата се премахва най-лесно по следния начин: вземете 2-3 пакетчета silica gel (като онези в кутиите за обувки), извадете батерията, поставете камерата и пакетчетата (без батерията) в подходящ полиетиленов плик, завийте колкото може по-плътно, оставете опакованата камера за 24 часа. Влагата от нея ще изчезне. След това поставете батерията, включете и почистете челния оптичен елемент по подходящ начин - с lens pen или с тампон с почистваща течност за оптика. В никакъв случай не ползвайте агресивни разтворители.

Публикацията е редактирана (09-03-14 13:53)

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »