Автор: ipolit
Дата: 06-03-14 12:15
Здравейте,
трябва да избера един от моделите на Blackmagic. Оказва се, че хич не е лесен този избор.
Има общо взето 4 варианта:
Blackmagic Cinema Camera EF
Blackmagic Cinema Camera MFT
Blackmagic Pocket Cinema Camera MFT и EF
По принцип идеята е да е някоя от големите, на всичкото отгоре имаме доста сериозен набор от обективи за Канон. Обаче тук е въпросът за нещо, което от време на време се подхвърля из форума, а именно че обективите за 4/3 и микро 4/3 са по-специални и кроп фактора не се брои, а са специално конструирани да дават същата визия като фул фрейм. Това не знам доколко е вярно. Знам само че като сложа Самянг 8 мм или Токина 11 мм на Канон фулфрейм и изкропя до сензора на блекмеджика, картинката, която остава хич не е стока.
И въпросът е дали микро четири трети обективите са по-добър избор, щото матриците са горе-долу еднакви на блекмеджика и м4/3.
МФТ варианта обаче е с пасивен монтаж, т.е. обективите не могат да се управляват от камерата. Затова съм сложил и покет варианта като възможен избор, щото там пък може да се управляват обективите. Там кусурът е, че сензорът става по-малък, както и че пада резолюцията от 2.5к на фул ХД.
Та ще съм благодарен ако ме понасочите.
|
|