Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Графа - "Образователна"
Автор: НиколайМиланов   
Дата:   05-03-14 21:20

Искам да помоля професионалистите в този форум, ако имат свободно време и желание, да драсват по някой и друг ред в графа "Образователна". По този начин хем няма да се налага да отговарят на глупави въпроси, хем любителите като мен ще се учат.

Поздрави.

Отговори на това съобщение
 Re: Графа - "Образователна"
Автор: realnoncho   
Дата:   05-03-14 22:11

Мда, секцията не е мръднала от създаването си...
Трудно е да се напише нещо добре подбрано и полезно [smilie8]

Автор: J0R0   
Дата:   05-03-14 22:13

Само да кажа - секцията е отворена за всички и всички могат да пишат и да предлагат материали за нея.

Автор: my.point.of.view   
Дата:   06-03-14 09:08

И аз много бих се радвал да има повече текстове в секция образователна, от които да се уча, кой не иска?
Присъединявам се към апела на Николай - господа професионалисти, драснете по някой ред : )

Автор: quazimodo   
Дата:   06-03-14 09:30

Е как че драснат бе, нали че им умрат чаветата отглади[smilie21]!

Re: Графа -
Дата:   06-03-14 09:44

Автор: my.point.of.view
Дата: 06-03-14 09:08

И аз много бих се радвал да има повече текстове в секция образователна, от които да се уча, кой не иска?
Присъединявам се към апела на Николай - господа професионалисти, драснете по някой ред :)

Вместо да се правиш на умряла лисица, вземи напиши нещо [smile] [smile] [smile]

Публикацията е редактирана (06-03-14 09:45)

Автор: vgramatikov   
Дата:   06-03-14 09:49

Аз ще вкарам това онова когато имам време.

Дата:   06-03-14 09:50

А преведени материали приемат ли се[smilie8]?

Автор: J0R0   
Дата:   06-03-14 10:06

Не става с чужди материали.
Само такива, които сам си написал и със собствени снимки.

Автор: jigsaw   
Дата:   06-03-14 10:38

А дали се допуска материала да е видео? Тоест от типа ръководства които са в youtube. Във форума има хора които разбират много от обработка на снимки с Photoshop или Lightroom, но или нямат време и не им се занимава или просто не желаят да споделят знания. Аз мисля, че това би вдигнало нивото на форума, защото гледайки много от снимките определено смятам, че повечето хора нямат почти никаква идея от обработка. Има много снимки, които с подходяща обработка биха изглеждали още по-впечатляващо.

Автор: compur   
Дата:   06-03-14 11:10

на какви условия трябва да отговарят материалите за да попаднат в тази категория? [beer] [beer] [beer] [beer]

Автор: realnoncho   
Дата:   06-03-14 11:10

Според мен най-вече да са полезни и четими за по-широка публика :)

Автор: Naci4a   
Дата:   06-03-14 11:11

Тоз форум милият, повече прилича на говорилня и на квартална седянка в голяма част от времето.
Знам, че има хора които си мислят, че някой ще им вземе клиентите и хляба и залъка от устичката. Знам, че понякога Ние младите и неопитни фотографи задаваме тъпи въпроси, но може да не ни се отговаря по малоумен начин.
Да би било хубаво да има повече информация. Въпроса е че голяма част от професионалистите си снимат по едни определен удобен за тях начи и не се развиват особено много. Както повечето хора в тая държава. Има и такива които много четат и работят но пък те едва ли са в този форум(да ме прощават ако съм се объркал).
Та затова четете си Фстоперс, гледайте си Криейтив Лайв, Четет каквото намерите от Зак Ариас, Джо Макнали, Чейс Джарвис и който там още ви харесва и това е.
А за тези, които не знаят английски - чувал съм че в руските форуми има изключително много инфо(за жалост не владея езика)

Великолепен ден ви желая! [shtrak] [shtrak] [shtrak]

Автор: serjy   
Дата:   06-03-14 11:49

някой ще помогне ли с линк към една е-книжката на фотофорум, че нещо не я намирам. [smilie11]

Автор: compur   
Дата:   06-03-14 11:51

може само да си я купиш тук

Дата:   06-03-14 12:37

тази я имам. имаше една като електронна книжка. оня ден е търсих за да мусна линк, че като гледам масата фотографи си немат и на идея какво е бленда, скорост, фокусно разстояние, предметно разстояние, светлосила, чувствителност и т.н.... та може и нещо в тоя род да се напише.

Дата:   06-03-14 12:51

Автор: serjy
Дата: 06-03-14 12:37

тази я имам. имаше една като електронна книжка. оня ден е търсих за да мусна линк, че като гледам масата фотографи си немат и на идея какво е бленда, скорост, фокусно разстояние, предметно разстояние, светлосила, чувствителност и т.н.... та може и нещо в тоя род да се напише.

===================================================================

За какво са им такива понятия? Имат си зелено квадратче или Р по хапаратите[smilie5]!

Автор: turntablism   
Дата:   06-03-14 12:57

НиколайМиланов - my.point.of.view е писал и продължава да пише, друг е въпроса дали е тук във форума или не. Дали ще четеш е твой избор, но след като не консумираш защо искаш още?

Автор: boni   
Дата:   06-03-14 12:59

https://photo-forum.net/ebook/start.htm
- ето я, но е доста поостаряла вече...

Дата:   06-03-14 13:27

Бони [smilie24] ... що не я освежите малко с актуални камери и примери? книжката си е супер! и да я мушнете на 1во място в образователната секция.

Автор: boni   
Дата:   06-03-14 13:43

То идеята е всички теми да ги преработим и да ги сложим в образователната, но нещо много работа има и не остава време. Ще го направим лека полека.

Автор: my.point.of.view   
Дата:   06-03-14 18:18

Николай, аз наистина бих се радвал много да прочета нови неща, на никаква умряла лисица не се правя.
Пиша по малко в блога си, признавам. Към момента не виждам смисъл да слагам едно и също съдържание на две места.
Проверявам гугъла редовно, виждам, че за начинаещи вече има доста информация, дори на български. Има 200 блога на тема фотография, че и повече.

Дата:   06-03-14 21:45

turntablism, изчел съм целия Блог на - my.point.of.view, даже съм си го запаметил във фаворити, също така съм се консултирал не жеднъж с него и информацията винаги ми е била полезна. В първият ми пост съм написал, че това ще е полезно за всички. Аз лично съм научил много неща от раздела-"Образователна". Просто мисля, че няма да е лошо за всяка категория да има по нещо, а не повечето да стоят празни. Да, вярно е че ако човек се разрови в интернет, ще намери всичко което му е необходимо, ама нали уж това е Фотофорум, редно е тук инормацията да е синтезирана.

П.С. Не се обаждай неподготвен моля те!!!

Автор: Naci4a   
Дата:   07-03-14 00:58

my.point.of.view - как е блога ти?! Може ли линк?

Автор: domidi   
Дата:   07-03-14 04:59

блога на колегата ,има доста полезни неща!

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »