Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Nikon D3s на старо или Nikon D800 нов
Автор: alextu   
Дата:   03-03-14 23:18

Здравейте, харесва ми D3s и особено възможността му да снима на тъмно на високо ИСО. Обаче под 4000лв не се намира на старо и то между 100 и 200 000кадъра. В същото време имам опит с D800 под наем и фактически смятам, че не отстъпва на тъмно след като файла му се изравни от RAW до 12mp при висока чувствителност. Дори автофокусът му е по-чувствителен на тъмно от този на D3s. Реално нов струва 4000лв, да не говорим, че може да се вземе на фирма с ДДС и тогава започва да клони към 3000. Има и гаранция.
От друга страна тея 36мp не ми трябват особено и харесвам D3s, но пък цената е същата , а апарата е на късмет - не знаеш как е ползван, дали е падал, дали е пазен и гаранция няма. Ако ще давам 4000лв твърдо ще е D800.
Да знам, че D3s е топ тяло, но това е все едно да предпочета 10 годишна S класа с всички рискове пред нова Е класа с гаранция на еднаква цена. Няма как да стане.
Мисля си, че реално D3s трябва да струва 2500 за да го предпочета. Смятате ли че бъркам някъде в тези разсъждения и струва ли си според вас да се вземе D3s стар на цената на D800 нов?
Благодаря предварително за мненията!

Отговори на това съобщение
 Re: Nikon D3s на старо или Nikon D800 нов
Автор: bOzo   
Дата:   03-03-14 23:22

Новото си е ново, най-малкото имаш 24м гаранция.

Дата:   03-03-14 23:27

Да, така е и не виждам никаква логика D3s да се продава на цената на D800, обаче факт - на такава цена го оферират. Колкото и да е хубаво тялото има рискове, няма гаранция, да не говорим, че няма и фактура за ДДС и разход. Струва ми се, че би трябвало скоро тази цена да падне. Към момента според мен реалната му логическа цена е 2500 в добро състояние. Особено при добрата цена на Д800 във Фотосинтезис с гаранция и ДДС ф-ра.

Автор: belone   
Дата:   03-03-14 23:33

Задаваш риторичен въпрос :)

Автор: da.fo   
Дата:   03-03-14 23:34

Тъй като Nikon пуснаха по късно Фулфреймите си като цяло - има глад за такива и затова според мен цената им е толкова висока. Гледам при Canon ФФ има вече и за 500 лева. Но кога ще паднат никонските цени на това ниво - май няма да е скоро [smilie2] Вземай новия[shtrak]

Публикацията е редактирана (03-03-14 23:34)

Автор: estate   
Дата:   03-03-14 23:37

Не съм съгласен със сравнението.Сравнявате несравними неща направени за различен сегмент.D3s е бърза репортерска камера направено за екстремна работа,срещу студиен модел с голяма резолюция за любителите на детайла.Сравнете им стартовите цени и тогава правете ценообразуване.Нищо че имат разлика в годините която не е 10 ....:)))

Дата:   03-03-14 23:45

D800 е не по-малко бърз ако говорим за автофокус, по-бавна е серийната снимка. Да не говорим, че заради резолюцията на Д800 ако сложиш един 50мм обектив можеш доста да варираш между зрителен ъгъл характерен за 50 до 100мм с достатъчна резолюция.
Да не съм грешно разбран - харесва ми D3s, но просто сърце не ми дава да дам за него 4000 при стабилно навъртян километраж, ако Д800 е 4000нов. Пълен абсурд, Д800 не ми трябва , Д3s ме устройва, но насила ще трябва да купя D800[smilie18]

Автор: kadar   
Дата:   03-03-14 23:53

Защо ти е Д3с....или пък защо ти е Д800 ?

Отговори си на тези два въпроса и ще стигнеш сам до правилното за ТЕБ решение :)

Успех !

Дата:   04-03-14 00:02

И с двата апарата съм снимал. Говорим за снимки в тъмни дискотеки, барове и нощни клубове, така че да се запази визията от естественото осветление. D800 се справя по-добре, когато светлината е много малко, защото фокусът му е по-чувствителен. След като намаля файловете в конвертора до 12мега, шума е като на D3s. Друго предимство е, че като съм с твърд на 1.4 примерно и мога да режа фрагмент от снимката, което с D3s не става. Т.е. често с твърдия няма време да се приближиш и може малко да прекадрираш. Варио на 1.4 не съм видял измислено[smilie18]
D3s се справя също чудесно, файловете са леки, реално ми е достатъчен, никой не ми иска такива големи файлове. Ама на една и съща цена няма как , ще взема D800. Бих взел D3s на 2500 или ако е в супер състояние на 3000, иначе няма смисъл. Парите не са ми излишни и затова се ядосвам и се чудя кой пък ще предпочете стар D3s пред нов D800 с фактура и гаранция ако цената е еднаква.[smilie2]

Автор: vgramatikov   
Дата:   04-03-14 00:03

Според мен са просто различни камери. И не трябва да се сравняват директно.
Ако не снимаш спорт д800 е очевадния пример.
Ако искаш камера за по-малко пари има и д700 и д610.

12мп на ФФ си е динозавърска резолюция за съжаление въпреки прекрасните сензори на Никон.

Аз бих взел д3с или подобна камера пред останалите само ако снимам уайлдлайф или спорт/репораж

Дата:   04-03-14 00:09

Д3с за уайлдлайф с тая ниска резолюция? Д800 е много по-добра за това, защото можеш да правиш отсечки и пак да имаш достатъчно. D3s си е камера за близък бой на тъмно ако питаш мене.

Дата:   04-03-14 00:26

Като те слушам си готов за Д3с :) Скачай и готово !
Тялото няма аналог....и цената му за втора ръка е абсолютно реална :)

Дата:   04-03-14 00:34

Иска ми се, но няма начин при Д800 на същата цена нов. Здравият разум не ми позволява. D800 като цяло е по-добра камера с повече възможности и както казах фокуса му е по-чувствителен на тъмно, усеща се видимо. Да не говорим, че на D800 мога да си взема ДДС-то и ще ми излезе 3400. А и ми се брои за разход, значи още 10% + 5% дивидент. Реално излиза 3000. Имам и гаранция 2 години.

Публикацията е редактирана (04-03-14 00:46)

Автор: bpavlov   
Дата:   04-03-14 00:59

Проблемът с намирането на запазен и читав Д3с е грандиозен. Така че най добре го забрави. Този апарат има смисъл за хора, които го държат по 10-на часа нон-стоп и са убедени в смисъла и цената му. А ти не си

Автор: nyamago   
Дата:   04-03-14 02:00

А дали собствениците на D3s не му искат точно такава цена именно за да си купят за тези пари D800 ? [smilie5]

Автор: G.Grigorov   
Дата:   04-03-14 03:00

Здравейте,
От написаното по-горе разбрах едно, цената на D3s втора ръка трябва да е 2500лв.
Сиреч, колкото втора ръка полупрофесионален D600, който след една година на пазара вече е спрян от производство и продажба /всички знаем защо/.
Ххаххахаха хора дайте по-сериозно.
Само един факт, единствените тела на Nikon на които цената, не е падала НИКОГА като нови са: D3 и D3s.Като на D3s май се и повиши.
Защо ли?
Иначе по темата, аз лично бих взел нов D800E.

Дата:   04-03-14 07:16

Хахаха, наистина давайте по-сериозно. Кой ще даде 2500 за Д600, като 610 е 3200 с гаранция и ДДС ф-ра? Да не говорим, че ако го вземеш в комплект със SB-910 и обектив излиза още по-изгодно. Имам личен D700, който си купих миналата година втора ръка от фото магазин в Кьолн за 750 евро с грип, 3 карти и 3 батери и смятам, че това му е нормалната цена, да не кажа максималната (Имаше 5D mk1 за 400 евро идеален) . Върши прекрасна работа. D3s е по-добър, но в никакъв случай не е чак толкова по-добър за да дам 3000 отгоре. Виж D800 нов да.

Автор: localhost   
Дата:   04-03-14 07:55

alextu: ти си като някоя девственица - хем ти се иска, хем не ти стиска. по-горе са ти казали - щом не знаеш за какво ти е и защо струва толкова не се напъвай.

Автор: stzz   
Дата:   04-03-14 09:11

Ами той alextu знае какво иска и е направил избора си!

[smilie24]

А темата е за това, доколко цените на употребяваната фото техника са адекватни!!!

И моето мнение е че не са съвсем.

[shtrak]

Автор: kaci   
Дата:   04-03-14 09:24

На мен ми прилича повече на обява в раздел "купувам" [smile]

Автор: Marconi   
Дата:   04-03-14 09:44

Автор: stzz
Дата: 04-03-14 09:11

верно е...за който купува са неадекватно високи, за който продава са неадекватно ниски [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Дата:   04-03-14 09:51

"верно е...за който купува са неадекватно високи, за който продава са неадекватно ниски [smilie18] [smilie18] [smilie18]"- аз съм на съвсем друго мнение ...всичко зависи от това какво ти трябва :)

Ако ти трябва Leica S2...просто си я купуваш :) Цената е без значение !

Значение има друго ....но не и цената [beer]

Автор: stzz   
Дата:   04-03-14 09:58

Мдааа, няма как да не се съглася с последната част на изречението, защото преобладаващо съм продавал тук, но това също може да се тълкува и в подкрепа на първата част.

Идеята ми е, че любителския и професионалния подход към фотографията е коренно противоположен-в по-голямата си част.
При изборите които се правят от едната страна имаме финансова, от другата емоционална обосновка.(не че случаят е такъв)
Няма да продължавам, защото в тоя ред на мисли всеки може да направи собствена интерпретация.

[shtrak]

Дата:   04-03-14 10:55

Айде честито ми D800. С ДДС фактура и гаранция. 4300лв, -20% ДДС, -10% данък - 5% дивидент.

Автор: Marconi   
Дата:   04-03-14 10:59

ами айде...хаирлия да е [smile]

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Албум преди 6 часа
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг: