Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Продуктова фотография с подръчни материали
Автор: sonebg   
Дата:   03-03-14 23:15

Здравейте. От извесно време чета в интернет за тази продуктова фотография но ми убягва нещо, затова пиша тук с конкретно питане. Като цяло имам онлайн магазин за дрехи (тениски, дънки и т.н.) и трябва да направя прилични снимки на артикулите които да са на бял фон и без манекен (най-просто казано на бял лист хартия да разтеля една тениска и като щракна с апарата да стане добра снимки на артикула върху бял фон). Като чета разбирам, че тук пишат хора с много обурудване и опит, но аз трябва да е свърша тази работа без тези неща т.е. с моят обикновен цифров фото апарат (тип сапунерка), хартия или друг материал за фон , фенерче или настолна лампа , огледало или друго; вече вие ще кажете кое е най-подходящо. Та идеята е с подръчни материали от бита ни и обикновена "сапунерка" да направя ето това: /22/] тук и /20/] тук
Предварително се извинявам ако темата не е на подходящото място или съм объркал нещо друго и Благодаря за помоща.

Отговори на това съобщение
 Re: Продуктова фотография с подръчни материали
Автор: realnoncho   
Дата:   03-03-14 23:21

Пусни пак линковете, които даваш за пример.

Дата:   03-03-14 23:23

Този: http://www.productsphoto.info/clothes/pictures-white-background#prettyPhoto[gallery-720]/20/
http://www.productsphoto.info/clothes/pictures-white-background#prettyPhoto[gallery-720]/22/
Ето и от един онлайн магазин : http://www.bastamoda.com/%D0%BC%D0%B0%D0%B3%D0%B0%D0%B7%D0%B8%D0%BD/%D1%82%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%81%D0%BA%D0%B0-ramone/
само дано не направим реклама и после да ни се карат админите [smile]

Публикацията е редактирана (03-03-14 23:27)

Автор: eewf   
Дата:   03-03-14 23:41

Артикулите от първия линк са светнати от долу. Не се сещам с неща от бита как да го постигнеш.
Най-важното обаче за теб е белия баланс. Писал си, че ще снимаш със сапунерка. Има ли настройка за баланс на бялото ? Ако не си наясно до толкова с нещата прочети тук -> https://photo-forum.net/ebook/page3-2.htm
и питай каквото не ти е ясно[smile]

Дата:   03-03-14 23:50

Сапунерката ми е тази :) http://www.photographyblog.com/news/olympus_fe_370/

и най-вече ме интересува по какав начин да направя снимките (на хартия или на някакъв плат) как да осветя обектите (директно или през оризова хартия ще е по добре) и как мога да направя импровизирано това осветяване отдолу както е на първия линк, защото то мисля, че е най сполучливо.

Автор: hose   
Дата:   03-03-14 23:52

дневна светлина, бял пенокартон, ФШ

Автор: kote   
Дата:   03-03-14 23:55

щракай си
не му мисли толкова
това са парцали все се продават както и да ги щракнеш

Дата:   04-03-14 00:00

Какво ще рече ФШ и откъде да търся пенокартон (в стройтелните магазини може би?)

Автор: realnoncho   
Дата:   04-03-14 00:01

С тази сапунерка по-добре използвай някой по-нов телефон.

Може би еднакъв бях фон, който после да може да се премахне сравнително лесно. За осветлението ще е трудно, особено ако не разчиташ на късмета от естествената светлина.

Дата:   04-03-14 00:09

Ще го карам на принципа проба грешка. Утре взимам пенокартон и ако се получат някакви шедьоври с високотехнологичния ми "инструмент" непременно ще се похваля. До тогава ако някои има по добри идей нека да казва. Благодаря на всички предварително.

Автор: hose   
Дата:   04-03-14 11:18

ФШ = фотошоп

сложи и +0.3/+0.7

с белите и светлите дрехи ще имаш сив фон

Автор: quazimodo   
Дата:   04-03-14 11:55

Кашон от пералня/хладилник, домакинско алум. фолио за облепване на стените и дъното, моментно канцеларско лепило за същата цел, 5-6 настолни лампи с възможно най-мощните енергоспестяващи крушки с t по К към 6400, добре опънат чаршаф върху отвора на кашона = осветяване отдолу[smilie7]. За осветяването на самия артикул - слънчев ден в комбинация с отражатели от 8 листа бял стиропор подредени в две 4-ки отстрани под 45*.[beer]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »