Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Какво значи "Postage: Doesn't post to Bulgaria" в ebay?
Автор: ludiakolio   
Дата:   03-03-14 13:13

Здравейте,
Исках да си споделя мъката от някои скорошни впечатления от ebay.Не знам дали на някой друг му се е случвало,но аз доста често си харесвам разни неща и си ги поръчвам на сравнително добра цена спрямо нашия пазар втора ръка.Напоследък обаче попадам на някои обективчета,на които пише „Postage: Doesn't post to Bulgaria„.
Такааа,на няколко пъти съм пробвал да пиша на продавача като му обяснявам с молба да ми пише колко пари да доплатя за да ми изпрати пакета в БГ,някои се съгласяват,други НЕ[smilie11].
Има ли основателна причина според вас за това НЕ,че много се ядосах наскоро с един англичанин.
Благодаря на всички споделили опит и решение на проблема.

Отговори на това съобщение
 Re: Какво значи "Postage: Doesn't post to Bulgaria" в ebay?
Автор: X_C   
Дата:   03-03-14 13:15

Има, да! Просто не желае да доставя в БГ.

Дата:   03-03-14 13:28

Досега всички други пишат(америка,виетнам и други) колко да им доплатя,защото не са го предвидили в обявата,пращам по пейпала кинтите и си пристига .Само англичаните правят проблеми по моята статистика.

Автор: didesignbg   
Дата:   03-03-14 13:33

Какво пречи да ти го доставят на английският адрес на Габко или някоя друга фирма за доставки?

Автор: eewf   
Дата:   03-03-14 13:35

Такива са...
Има разни частни фирми, дето ще ти помогнат в случая.
Фирмата си има офис в Англия. Ти посочваш като опционален адрес офиса на фирмата. Англичанина го праща до там, от там фирмата ти го носи до България, като в повечето случаи цената на доставката е около 10% комисионна +2лв на килограм ... или нещо такова

Дата:   03-03-14 13:44

Познавам хора в такива фирми и като ми разяснят каква е организация и как се действа с пратките,а става въпрос за финна техника(не за диван или за буркани и салами) ме предупреждават ,че е рисковано.

Автор: aldygreen   
Дата:   03-03-14 14:00

eewf написа:

> Такива са...
> Има разни частни фирми, дето ще ти
> помогнат в случая.
> Фирмата си има офис в Англия. Ти
> посочваш като опционален адрес
> офиса на фирмата. Англичанина го
> праща до там, от там фирмата ти го
> носи до България,

И какво става с паричките ти, ако куриерската фирма загуби пратката? Продавачът няма да е задължен да ти възстанови сумата, ebay също, защото пратката е получена на посочения адрес. Самата куриерска фирма ако не е застраховала пратката, пиеш една студена вода и научаваш нещо ново от заобикалящия ни свят.
И после дълго се оплакваш от съдбата по форуми и седянки.
Сам решаваш струва ли си рискът.
[smilie7]

Дата:   03-03-14 14:03

aldygreen[smilie24]

Дата:   03-03-14 14:05

Има фирми дето изцяло посредничат с продавача. Плащаш им накрая на тях. Като не си получил нищо - просто не им плащаш нищо [smile] Не е трудно

Дата:   03-03-14 14:09

Проблемът е ,че няма да им платиш доставка 2 паунда,а обектива не е ясно къде е.

Автор: niko7706   
Дата:   03-03-14 14:11

Аз наскоро си купих от Германия Canon 450d+китовия обектив през една БГ фирма за доставки.Ще кажа как беше опакован.Първо апарата и обектива всеки във найлончето/тези дето са със въздушни мехури/.Всичко това във оригиналната кутия уплътнено отвсякъде със хартия.Самата кутия сложена във по-голям кашон уплътнен отвсякъде със стиропорени топчета.Кашона беше облепен със червени ленти тиксо на които пишеше на немски и английски-"Внимание високо чувствителна електроника".Нямам абсолютно никакви оплаквания по опаковката и доставката.До София ми струваше 12 лева/4 лева на килограм/.Апарата и обектива тежат по-малко от килограм+два килограма стиропор и кашони[cool]

Дата:   03-03-14 14:13

Ludiakolio, ти прочете ли какво написах или си лаеш по инерция ?
Цялостно посредничество - те си плащат стоката, те си поемат разходите, ти им плащаш всичко накрая - като си получиш стоката.

Re: Какво значи
Автор: Божидар58   
Дата:   03-03-14 14:13

Да споделя и аз. Напоследък получих две пратки поръчани от ebay. Светкавица и грип за никон. Направи ми впечатление, че при получаването и на двете пратки, които бяха чрез пощата, не ми поискаха нито документ за самоличност нито ме караха да се подпиша някъде. Това не ми се струва нормално. Доже при последната пратка питах трябва ли да се подпиша някъде, но служителката каза, че не е необходимо. В такъв случай аз спокойно мога да кажа, че стоката не е получена от мен. Няма никакви доказателства за противното. Може би след като стоката е платена тях не ги интересува дали е получена. За мен е много странно това.

Публикацията е редактирана (03-03-14 14:15)

Дата:   03-03-14 14:21

Прочетох,само да кажа че могат да ми прекарат техниката без 10% комисионна на горе долу тази цена,която са написал.Тъй като по стечение на обстоятелствата познавам собственик на една такава фирма и ми е сравнително добър познат ми препоръча,че не е удачно да прекарвам такава техника по този начин по редица причини като и той си знае колегите как действат,които са чисто балкански.

Автор: rx   
Дата:   03-03-14 14:23

Божидар58 те си изписват стоката. Проблемът е, че не ги бърка кой я е взел. На протокола на пратката в пощата единствено се отбелязва, че е доставена и толкоз. Което означава, че с малко повече усет и информация, можеш да отидеш и да вземеш пратката, която Драган чака и когато драган отиде ще го изненадат, че вече са "му" я предали.

Дата:   03-03-14 15:05

Така и не ми стана ясно защо англичаните не искат да изпращат пакети до друга страна от ЕС ,след като си плащам стоката по нормалния ред.

Автор: rx   
Дата:   03-03-14 15:07

Ми защото не иска - какъв е проблема да си го обясниш - може примерно да мрази българи и да не иска да им продава стока. Демокрацията му дава това право.

Автор: imitev   
Дата:   03-03-14 15:08

Какво има да ти е ясно - не искат хората и това е достатъчно.

Просто сме големи измамници в нашия регион.

Автор: bOzo   
Дата:   03-03-14 17:07

Божидар58, не можеш да кажеш, че не е получена, защото на продавача му излиза в трекинга, че пратката е доставена до офисите на БулПост - после ти се оправяй както искаш.
И нежеланието за шипване до БГ е точно заради измамите, които правят нашенци с покупки от ибей.

Автор: Божидар58   
Дата:   03-03-14 17:51

Има нещо гнило в цялата система, защото служителката на гишето в пощата може спокойно да вземе тази пратка и да отметне, че е дадена на истинския получател. Или някой да вземе хвърчащото листче, което оставят пощенските служители във входа и с него да вземе пратката. Според мен е необходимо минимално усилие, проверка на документа на получателя и подпис от негова страна, че пратката е получена....

Публикацията е редактирана (03-03-14 17:54)

Автор: myphotos   
Дата:   03-03-14 17:56

Божидар58 написа:

> Има нещо гнило в цялата система,
> защото служителката на гишето в
> пощата може спокойно да вземе тази
> пратка и да отметне, че е дадена на
> истинския получател. Или някой да
> вземе хвърчащото листче, което
> оставят пощенските служители във
> входа и с него да вземе пратката.
> Според мен е необходимо минимално
> усилие, проверка на документа на
> получателя и подпис от негова
> страна, че пратката е получена....
>

>
> Публикацията е редактирана (03-03-14
> 17:54)

И как някой друг ще ти вземе пратката при положение, че служителя в пощата ти иска документ за самоличност [smilie11]

Автор: Mogila   
Дата:   03-03-14 18:00

И на мен англичаните не искат да ми пращат до Германия, при положение, че съм с 230 положителни оценки... Какво им пречи дейба!

Автор: баби-играят-с-теб   
Дата:   03-03-14 18:02

Такъв вариант да вземеш пратка, която е със стойност повече от десетина лева от гишето в пощата, от пощенския служител, и без да се разпишеш, без да ти поискат лична карта и да се сравни адресната регистрация с тази оставена от пощенския служител в П. Кутия - го разправяйте на друг. Не мислете пощенските служители за толкова отвеяни, служителите на Пощенските служби добре си гледат работа и знаят какво правят.

Автор: aldygreen   
Дата:   03-03-14 18:18

До този момент, няколко години, Български пощи са били изключително коректни и точни. Не се е загубило нищо, дори без тракинг номер. А ако е с тракинг, като го видя получено в София и на следващия ден ми го носят у дома в Пловдив. От Англия с обикновена поща получих джаджата на третия ден. Единственото, което се иска от получателя е да има добра и достъпна пощенска кутия на входа, за да не се губи уведомлението, ако не те намерят вкъщи.

Автор: donpeev   
Дата:   03-03-14 18:34

Има препоръчана поща - с нея изпращат основно. Сиреч искат подпис и лична карта на гишето. Става и с пълномощното което ти е бележката, че имаш пратка. Получавал съм много пратки от целия свят и на всичките ми искаха лична карта и подпис. Изключение правят едни протектори които си бяха с обикновено писмо в пощата ми и можех да прецакам продавача като кажа, че не съм получил нищо, но не го направих.
Относно англичаните - не е само за България. Масово английските продавачи изпращат само в Англия. Причината е ясна. Тяхните пощи са бързи, сигурни и удобни. Не се нагърбват с международни пратки и разправии, камо ли до страни от третия свят като България.
Ползвайте куриерските фирми. А относно колегите горе които казват, че фирмите плащали всичко не мисля,че е така. Иначе какво ?! Поръчвам си апарат за 500 евро, габко плащат и ми го пращат и аз решавам да не го платя.. няма такъв филм. Плащаш си като поп и се молиш да пристигне. Никой не е изревал, така че предполагам че услугата е вървежна.

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »