Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Обектив за Panasonic
Автор: Gry_   
Дата:   03-03-14 10:38

Здравейте, имам апарат Panasonic G5 с китовия 14-42, но искам да си взема обектив подходящ за портрети, по-специално 45 или 50mm, като се разтърсих, попаднах на Olympus ZD MICRO 45mm F/1.8 като най-евтин вариант (цена в магазините м/у 400 и 600лв), но се чудя дали примерно не мога да си взема Canon 50mm 1.8, който е 200лв и да му купя адаптер.
Какви ще са минусите на по-евтиния вариант? От адаптера губи ли се нещо за сметка на друго? Увеличава ли се фокусното разстояние или нещо друго? Съжалявам, ако въпроса ми е глупав, но за първи път започвам да се интересувам от подобни неща.

Благодаря!

Отговори на това съобщение
 Re: Обектив за Panasonic
Автор: mmjm   
Дата:   03-03-14 10:48

Ще загубиш автофокуса. 45/1.8 е супер обектив, от евтините Sigma 60mm f/2.8 също е добър вариант. [smilie24]

Публикацията е редактирана (03-03-14 19:02)

Автор: vth41   
Дата:   03-03-14 11:09

Както написа по-горе mmjm , 45/1.8 е най-добрия вариант. Лично на мен сигмата ми идва малко по-дълга за портрети (имам ги и двата).
Ако искаш да се пробваш с ръчнофокусни, то моя съвет е вземи някой по-евтин обектив (пример Хелиос 44) и пробвай дали ще ти допадне работата с ръчнофокусни обективи.

[smilie24]

Автор: Gry_   
Дата:   03-03-14 11:17

Другия ми апарат е olympus om10, с който съм по-свикнала и обектива ми е zuiko 50mm 1.8 .. може да си взема преходник за него и така да си ги редувам на първо време, щом така или иначе ще изгубя автофокуса няма никакво значение хаха :D
Цифровата техника ми е мъгла нещо :/

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »