Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Nikkor AF-S 35mm f/1.8G FX
Автор: IsoIv   
Дата:   02-03-14 00:06

Май се оказа,че новия 35мм обектив не е толкова добър за цената си[smilie3]
http://www.youtube.com/watch?v=PQKRwOgXUM0

Отговори на това съобщение
 Re: Nikkor AF-S 35mm f/1.8G FX
Автор: simbon4o   
Дата:   02-03-14 00:19

Защо не е добър? Защото има алтернатива от същата фирма за много по-малко пари с някои компромиси при ползване на ФФ? Има ли алтернатива от друга фирма с близка цена и възможности, дори да не става за никон(канон или друго)?

Дата:   02-03-14 00:35

Ами мисля,че цената от 1000 лв не е много оправдана,но всеки сам си решава[smile]Аз лично бих добавил още малко пари и бих си взел Сигма 35/1.4,но пак казвам въпрос на избор.

Дата:   02-03-14 00:45

E aко 800лв са малко пари за добавяне [smilie5] евала, държиш му края. То е почти 2 пъти разлика в цената и пак е най-евтин от алтернативите по другите марки... за мен си е ок. Аз даже бих си взел кропския, ако го нямах [smilie5] на ФФ е приятно арт по крайщата.

Автор: imaginemylove   
Дата:   02-03-14 00:50

Аз мисля да си взема Nikon 35mm f/2D какво мислите по-въпроса, като евтина алтернатива, защото няма да мога да събера толкова пари. Sigma-та иначе много яки тестове и е най-добра

Дата:   02-03-14 01:05

Сигмата в Германия е 689 евро,така че не е толкова голяма разликата.А за кропския няма какво да кажа,страхотен обектив,но го продадох като минах на ФФ.Относно 35/2 не съм го ползвал,но е най-евтината алтернатива за ФФ.

Дата:   02-03-14 10:33

Ами виж и новия никор колко е в германия [smilie18] какво ми сравняваш цени на единия тука другия там... направо сравни тукашни на никора с щатски на сигмата...
Стария 35 2.0 не е лош, но на отворени бленди е по-слаб от 1.8 новите.

Автор: ne   
Дата:   02-03-14 10:44

Видеото е малко меко казано като за начинаещи аматьори.
Няма обектив без винетиране, всички светлосилни обективи винетират на най-отворена бленда видимо. И какво от това?
Нормално е за видео винетирането да не се вижда толкова и т.н.
Така че е хубаво човек да мисли, преди да се води по акъла на някой си от интернет (не че аз не съм някой от интернет в момента)...

Публикацията е редактирана (02-03-14 10:47)

Дата:   02-03-14 11:57

На никора цените са изравнени почти.И нямам предвид само винетирането.Пластмасова изработка,кривене и може би аберации,но няма как да знам докато не го пробвам,което се надявам да стане до месец.Тогава ще имам материал за обсъждане[smile]

Автор: ZERO-NERO   
Дата:   02-03-14 15:13

http://www.ephotozine.com/article/nikon-af-s-nikkor-35mm-f-1-8g-lens-review-24157 /url]

Автор: ZERO-NERO   
Дата:   02-03-14 17:29

Ревю

Автор: io_bs   
Дата:   02-03-14 17:45

Никонската 35-ца има по-хубаво боке от сигмата, двойно по-лека е и със сигурност ще работи с бъдещите никонски тела, при сигмите понякога е ставало по-сложно :)

Дата:   03-03-14 10:56

Честно казано,започнах да се замислям за 28/1.8.Струва колкото 35-цата,но е малко по-широк и при мен ще е по-добро допълнение към 50-ката ми[shtrak]

Автор: hotsnail   
Дата:   03-03-14 11:02

Нещо не сте наред честно. Колко искате да стува хубавата оптика?

35/2 Каонския колко пари е? А видяли ли сте Цайса 2.8/35 за Сони ФЕ колко пари е?

600$ е сносна цена за 35мм обектив ако е хубав.

"Хубав" се потвърждава с нормален тест от сайт с добра репутация*, а не с любителско ревю на youtube.

* - това изключва ревютата на Амазон публикувани в ДПРевю

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »