Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Фотография
 първа  назад  1  2  3  4     всички  напред  последна
 Някой нещо за този Ситроен да каже :
Автор: k7   
Дата:   28-02-14 19:21

http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11393085759133663&f1=details&slink=5tcpfg

Ще се кара от жена, начинаещ шофьор!!!

Отговори на това съобщение
 Re: Някой нещо за този Ситроен да каже :
Автор: bOzo   
Дата:   28-02-14 19:22

Щом е жена и начинаеща - нещо с по-късо торпедо отпред. [smilie5]

Автор: vkk1   
Дата:   28-02-14 19:45

Какво по-конкретно те интересува?
Мисля, че мога да помогна.

Автор: 798099   
Дата:   28-02-14 19:47

На тези километри, цялата ходова част е за смяна! Затова е толкова евтин...

Не те съветвам, от позицията на човек, който е карал коли от тази марка!

Автор: pmartinov   
Дата:   28-02-14 19:56

Евтините коли най-често водят до скъпи ремонти...

Автор: cameraman   
Дата:   28-02-14 19:59

Хич не е толкова евтин....Ми тя на 15 години. колко искате да струва???[smilie18]
1200 лева са и много.

Публикацията е редактирана (28-02-14 20:03)

Автор: ceco100   
Дата:   28-02-14 20:03

Толко много ли си намразил тази жена ???

Автор: красис   
Дата:   28-02-14 20:04

Да добре е отиди и я пробвай ако няма шумове или трополене става.
А относно колегата както се е изказал...

Автор: 798099

Не му вярвай на 100% аз също съм карал ситроени и в момента карам Саксо вече 5-та година навъртях му 110000км.без никакви ремонти по ходовата част и все още е супер здрава машинка излезе.
Затова отиваш и я пробваш Успех[smilie24]

Автор: vkk1   
Дата:   28-02-14 20:41

Като човек, карал Ситроен GSA, Ситроен CX, Ситроен Xantia, Ситроен XM, Ситроен C5, Ситроен Ксара Пикасо,
трябва да отбележа, че по-неадекватни мнения не бях срещал.
Изумен съм, че във фотофорум, където се предполага, че се събират интелигентни хора, може да има толкова безумни изказвания.
Моделът, за който пита човека, е един много добър избор. Ако зададе по-конкретни въпроси, ще мога да аргументирам за мнението си.

Автор: boni   
Дата:   28-02-14 21:00

Аз му писах и на лично(имам опит и с Ксара и със Саксо и с разни Пежа), но и тук ще кажа с две думи - евтина за поддръжка кола, не особено претенциозна, с добра возия и е относително здрава, но има две характерни неща :
1. Задния мост е на торсион и ако не се сменят навреме иглените лагери ( на 80-100000км), после се прави цял заден мост - към 400лв. Трябва да се гледа да не е разкрачена и да не скърца задния мост.
2. Тея 8 клапанови мотори на Ситроен/Пежо имат един досаден проблем с гарнитурата на главата в левия край - често до хидравличната помпа. Пробива маслена към водна магистрала и вкарва масло в антифриза, както и протича отвън масло. Прави се лесно - шлайф глава и нова гарнитура, но ако не е направено на около 150 000км почти сигурно ще иска едни 350-400лв...

Друг недостатък - отзад е вдигната и задния джам е силно скосен - видимостта през него не е много добра. Да се внимавам при маневриране на заден.

Иначе стандартното и обслужване не е скъпо - накладки, дискове, шарнири, накрайници и т.н. са доста евтини.

Автор: 798099   
Дата:   28-02-14 22:34

Автор: красис
Дата: 28-02-14 20:04

Да добре е отиди и я пробвай ако няма шумове или трополене става.
А относно колегата както се е изказал...

Автор: 798099

Не му вярвай на 100% аз също съм карал ситроени и в момента карам Саксо вече 5-та година навъртях му 110000км.без никакви ремонти по ходовата част и все още е супер здрава машинка излезе.
Затова отиваш и я пробваш Успех[smilie24]

Преди да възразиш, видя ли на колко километра е колата, обект на покупката? Защото аз съм карал Ситроен до малко над 180 000 и заставам зад всяка дума, която съм написал.

Хайде, прочети обявата за продажба и кажи пак!!! 110К не са равни на 200К. Хич, та дори никак!!!

Апропо, една от "болежките" Бони я е споменал съвсем коректно.

И има огромно значение дали ще си кара децата на училище в града или ще влачи зимнина от село с тази кола. Последното да не се смята за обида - просто се опитвам да ориентирам човека във възможностите на возилото напълно безпристрастно.

Публикацията е редактирана (28-02-14 22:35)

Автор: imitev   
Дата:   28-02-14 22:52

Тази кола е била на 200000 км преди поне 5-6 години.

Само и погледнете волана на малките снимки с калпава резолюция.

Дата:   28-02-14 22:56

Да, като гледам волана и шофьорската седалка, която е хлътнала от едната страна, колата е вероятно още 100 000 отгоре. Но ако човек се е грижил за нея и я е поддържал, няма проблем, ще изкара още. Всичко зависи от това дали е поддържана и в какво състояние е в момента като мотор и ходова част.

Дата:   28-02-14 23:19

Иначе казано - ако я купиш за тези 1400 лв. които искат реално трябва да тръснеш вътре още 400-1000 лв. за да я караш спокойно.

Вариант Б - да си купиш направо за 2500 по-свястна кола, която да не се налага да ремонтираш толкова много. Така ще спестиш време и нерви...

Лично аз смятам че за под 3500-4000 лв. не си струва да се купува кола - всичките ще са таралясници и ще имат остра нужда от ремонт...

Автор: donpeev   
Дата:   28-02-14 23:36

Първо тоя който казва по горе, че за 110 000 км не е пипнал нищо по предницата сигурно ги е карал на автомобилен тренажор (подобно на вело тренажора, вдигат ти гумите и даваш газ)[thankyou] За Българските пътища да не кажа всяка пролет, ама през пролет се прави предница и отделно нещо ако се разлопа.
Към колегата.. каквото и да купиш все ще трябва да смениш всички консумативи независимо колко ти обясняват, че маслото е сменено преди 500км. Ще стегнеш предница, някой друг проблем, гуми евентуално. Така че, дали е таралястник за 1000лв или за 4000лв - разликата е цената на частите. Другото е константа. Хващай някоя за ушите и действай!

Автор: Tonyy   
Дата:   28-02-14 23:47

Баща ми кара такъв Ситроен 6 години -не даде и лев за ремонт . През това време за сравнение съм налял над 8 000 лева в моята кола Vw заедно със каското .Беше много доволен докато не я смени с Опел. Сега и той налива. Като види такъв Ситроен само съжалява.

Автор: eewf   
Дата:   28-02-14 23:55

Карам пежо 306 (същите са от към части и сглобка 1:1 с тоя ситроен)

Слаби места - заден мост и скоростна кутия. На моето пежо му навъртях 80 000 км и съм с трета скоростна кутия. Поне се намират лесно и са евтини -100-150лв. Гумичките на клапаните са проблемни и започва да гори масло. По принцип това е единствения проблем при този мотор. Здрав е и пъргав. Предницата я правих с всяка смяна на масло[smile]

Успех

Автор: sherbit   
Дата:   01-03-14 08:11

Ксарата е супер. Прегледай задния мост и течове от скоростната.

Дата:   01-03-14 08:22

ДонПеев - на таралясник за 1000 лв. със сигурност трябва да му се прави ремонт. На всичкото отгоре има 90% да е изгнил.

При кола за 4000 лв. има малка вероятност да и правиш скъпоструващи ремонти и ще е доста по-млада като години...

При старите коли всичко е на късмет, но за 1000 лв. не може да се очаква да седнеш и да караш...

Дата:   01-03-14 08:27

Баща ми от 6 години кара една Астра 1.4ми, 91-ва година. Купих му я аз за 1800лв(цена преди 6 години) с газова .
Ако щеш вярвай за тея 6 години е сменил едни накрайници и предни амортисьори + консумативите. Нищо не е мръднало друго , перфектна си е колата:) Намират се по-стари колици за малко пари, но в доста добро състояние и просто са евтини, защото няма кой да даде повече за тях, не че са лоши...

Дата:   01-03-14 08:49

1800 не са 1000 лв [smilie5]

Автор: donpeev   
Дата:   01-03-14 09:01

Всеки има различно виждане за разтропване и мнение за перфектно състояние. За мен всичко трябва да е изрядно и изрядно не като бакшишите дето карат докато не се строши таратайка им, а изрядно като веднъж годишно предница, стенд, оглед за нещо по така. Ако има крушка някъде изгоряла, драскотини и т.н.. Колата за да ти е вярна трябва и ти да полагаш усилия. Има хора които само карат и наливат гориво и после се жалват защо колата го е оставила или пуши и трака. И едно маншонче да се е прокъсало - се сменя, а не като стане трагично и нетърпимо.
Относно дали е за 1000 или за 4000 лв. пак ще смениш масла,филтри и др. А относно дали ще има повече или по малко ремонти за правене си е въпрос на късмет , а и все пак нали гледаш какво купуваш ?! Няма да вземеш кола с неработещ двигател.. Търси си кола от човек, не от салон по възможност, че съм се наглеждал на какви ли не прецаквания.

Автор: chepkata   
Дата:   01-03-14 09:31

Карал съм Строен и в момента имам една Ксантия, та мога да кажа уверено, че са корави машинки. Ползвам я за работа (влачене на зимнина от село[smile] ) и за пътувания с доста офроуд, но окачването не се предава лесно. Тук има снимки, на какво е било подлагано и не съм имал ядове. Имал съм и Кадет, Аскона, ми, по-чупливи бяха.
Но това е друг модел...
В крайна сметка, при колите е точно като при фототехниката. Много зависи от предния, а и от новия стопанин!

За Ситроен, виж в техния форум и потърси координатите на Ясен.
Там е гуру и ако можеш да му я закараш да я погледне, ще си спестиш много изненади. Лично аз съм много доволен от него! Ако не намериш координати, ще ти ги пратя на лс. За София става дума.

А, както някой по-горе беше писал, наистина торпедото е малко дълго и колата е по-трудна за маневри, но се свиква. За задния мост, също е вярно.

Публикацията е редактирана (01-03-14 09:34)

Автор: Seifi   
Дата:   01-03-14 09:51

Колата отива и се преглежда в сервиз с познати 100% гаранция никъде няма, в сравнение с опел и нисан тия гният по малко а и зависи дали е вкарвана от германия или италия. Имах Ситроен АХ беше изненадващо здрва кола , всичко е според зависи

Автор: красис   
Дата:   01-03-14 10:45

Първо не съм ти ТОЯ г-н Donpeev
И второ моля ви се не се изказвайте неподготвени щото ми писна да слушам вече подобни неаргументирани мнения за френските коли,който не кара и не е карал френска кола по добре да не дава мнение в темата че става смешен.Ако ти си я караш твойта на тренажор продължавай само не бълвай простотии граничещи с .........

А отнносно колегата Автор: 798099
Да прочел съм обявата а ти мислиш ли че 200к са много?
Мойта е на 180к.аз съм и навъртял 110к.
А преди 8години карах едно Пежо нов внос на 360к.и аз му качих още 90к. тъй че ти си прави изводи една кола обслужва ли се навреме и както трябва километрите не са никакъв проблем.Това го казвам от опит а не някой чул недочул и ми дава мнение.

първа  назад  1  2  3  4     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Албум преди 6 часа
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг: