Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Мазохисти ли са канонаджиите?
Автор: shagy   
Дата:   27-02-14 21:37

В разговор с колега фотограф, от който трябваше да купя един филтър разбрах, че всички канонаджии сме мазохисти по следните причини:
- през 2014-та се радваме на 9 точков автофокус
- ползваме исо до 800
- купуваме едни от най-скъпите обективи в цяла Европа
- ще имаме официален сервиз, когато България отново стане на три морета. (в последствие разбрах че единствения оторизиран сервиз на канон бил в Солун)

Та според вас, мазохисти ли сме канонаджиите или и другите марки не са цветя за мирисане?

Отговори на това съобщение
 Re: Мазохисти ли са канонаджиите?
Автор: Marillion   
Дата:   27-02-14 21:40

Четвъртък - Малкият петък...

Автор: джъмбо   
Дата:   27-02-14 21:41

не знам... тази година снимах на воля с 70д и 1дх... и към двата нямам оплаквания

Автор: axlastro   
Дата:   27-02-14 21:42

Мазохисти сме, но имам подозрение, че и с другите марки не е много по различно. Проблема е в това, че сме много малък пазар и на никой не му пука дали имаме сервиз, а търговците се държат като удавник за сламка за всяка направена продажба.

Автор: estate   
Дата:   27-02-14 21:57

Всеки захванал се с фотография било то професионално или любителски е мазохист.......в България!!!

Автор: Стоев   
Дата:   27-02-14 22:01

То и колоезденето е мазохизъм, за плуването разправят същото... [smilie21] [smilie21] [smilie21] [smilie21]

Автор: _koko_   
Дата:   27-02-14 22:46

Оказва се, че най-големия мазохизъм е да живееш в България.

Автор: kadans   
Дата:   27-02-14 22:53

Не, просто тая теоритория е населена с мрънкачи.

Автор: shagy   
Дата:   27-02-14 23:23

Честно казано, не съм запознат със сервизите на Сони и Никон, и не зная какво е да снимаш с повече от 9 точки. Гледам че вече дори и най-ниския клас никони са с по 11 и нагоре AF точки. Ако сравняваме д700 и 5д нещата с точките отиват ехее...
За исото може би наистина не е силна страна на каноните до 70д
Според мен е въпрос на свикване и стереотипи и от там идват подигравките и заяжданията.

Автор: isavkov   
Дата:   27-02-14 23:23

Епа мазохисти сте...да.

Автор: PeterA   
Дата:   27-02-14 23:24

Автор: kadans
Дата: 27-02-14 22:53

Не, просто тая теоритория е населена с мрънкачи.

[smilie24] [smilie24] [smilie24]

Автор: rorus   
Дата:   27-02-14 23:28

един скучен отговор - съвсем не - чудесна система за фотография:)

Автор: Rand   
Дата:   27-02-14 23:30

Мазохист, ама ако някой ме закачи на марка ще се преквалифицирам на садист [smilie18] :
- никога не съм имал проблем с автофокуса. Предполагам на други апарати е по-добър, но на мен сградите и дърветата засега не успяват да избягат от фокус. Племенницата ми бягаше, но то се оказа дефект в ЗАУ-то, поправен в оторизирания сервиз в последствие;
-не разбирам точката с ИСО-то, моят апарат е отличник в това отношение;
-хммм, последният обектив(нов)си го купих от братска Румъния. Разлика с България в цената около 500лв/30%. Признавам обаче, че хванах и някаква промоция;
-да чукна на дърво, засега не съм се интересувал къде е сервиза на Canon за България.

Единственото, което е недостатък са по-слабите сензори в сравснение със Sony. Но и така хората успяват да докарат снимки надминаващи моите възможности като фотограф към момента, следователно няма засега от какво да се оплаквам.

Автор: vgramatikov   
Дата:   27-02-14 23:46

Канон е най-добрата система в света. (Все още)

Автор: jey6   
Дата:   27-02-14 23:50

PD, ахахахааххаха [smilie5]

Автор: bOzo   
Дата:   27-02-14 23:51

Pd, като се сетя преди години какви ги плещеше направо се превивам от смях... [smilie18]

Автор: Pac   
Дата:   27-02-14 23:59

Не мисля, че има най-добра система. Всяка система има предимствата и недостатъците си. Може да е най-добра система за ... нещо си. За друго нещо ще е по-добра друга.
Иначе ценовата политика на Канон в България е доста гадна и това идва за мен като основен аспект на мазохизма, поне ако си купуваш нова техника от БГ. Никон са доста по-приятелски настроени към българския клиент. Разликите в цените им тук и в щатите са минимални. Един за мен хубав жест към България беше и менюто на български в Д3300 (не че аз лично някога бих ползвал меню на български).

Публикацията е редактирана (28-02-14 00:00)

Автор: pif   
Дата:   28-02-14 00:18

През 1998 канон пускат ЕОС-3 с 45 автофокусни точки като избора им става със следене на окото от инфрачервени сензори. Където погледнеш - там фокусира. Сегашният ми канон има 11-12-17 .. не знам колко АФ точки но аз използвам само 2 или 3. Останалите никога не ми е трябвало да ги ползвам по някаква причина. Независимо за спорт или за събитие или за репортаж.
Никонците май са по-добре от към светкавици и мерене. Човек като е свикнал с нещо и не му се сменя. Неудобно ми е да снимам с друго.

Автор: ivjordan   
Дата:   28-02-14 00:21

^Точно това ме насочи към Никон.
Като абсолютно начинаещ, преди няколко години четох, сравнявах, мислих и реално не открих техническа причина, заради която да се предпочете една от двете марки при еднакъв клас тела.
НО,
ценовата политика на Канон в България, сравнена с тази на Никон, рязко наклони везните към втората марка.
За щастие, нямам наблюдения към качеството на сервизите и на двете марки, надявам се да продължа с това свое неведение ;)

Автор: rx   
Дата:   28-02-14 01:09

Уважаеми ньиконцье - ние може и една фокусна точка да имаме, но РАБОТИ по-добре от всички ваши събрани заедно! [smilie21]

Автор: localhost   
Дата:   28-02-14 01:23

Ограниченията са в главите Ви само.

Автор: Pac   
Дата:   28-02-14 01:25

localhost, много вярно твърдение по принцип, ама изобщо не схванах връзката с темата!

Автор: localhost   
Дата:   28-02-14 01:33

Pac: ами прочети пак първата тема.
Ето:
- през 2014-та се радваме на 9 точков автофокус
- ползваме исо до 800
- купуваме едни от най-скъпите обективи в цяла Европа
- ще имаме официален сервиз, когато България отново стане на три морета. (в последствие разбрах че единствения оторизиран сервиз на канон бил в Солун)

1. Ако не искаш да си купиш тяло с по-добър автофокус (или не ти трябва) защо мрънкаш? джъмбо си каза - няма оплакване от 1дх-а. И аз съм така. Снимам и с 1100 (ужас, 9 точки) и не се оплаквам.
2. ИСО-то. Даже на 1100 имам използваемо 3200. На 1дх-а ползвам и 25600 ама всяко нещо си идва с цената. Важното е да се мрънка.
3. Скъпи обективи - ако ги купуваш само за да стоят във витрината и не ги ползваш наистина са скъпи. Ей така да има.
4. Тук ще кажа един виц (нищо лично):
- защо собствениците на Audi не се поздравяват?
- вече са си казали добро утро в сервиза.

[smilie18]

Автор: Rand   
Дата:   28-02-14 01:34

Всички марки вероятно крият страшни неща, но ги пускат по лъжичка на час.

Автор: джъмбо   
Дата:   28-02-14 08:56

днес е петък

нека хейтенето да започне сега!

без правила но и без обиди [beer]

канон имат 9 точки ама работят, на никон левите 9 ич ги няма ама все пак има още 40 и кусур дето поработват [smilie18] [smilie18] [smilie18]

никон си махнаха една полезна опция за групиране на точки от най-доброто си тяло до момента - д3с... разгеле май го връщат в д4с... канон пък се сетиха за таз убава оция и почнаха да я слагат и те

спор няма до д3с фокуса на никон бе железарка... определено по-добър от канон, но после нещо се обърка и при новите модели лявата зона изпадна в опозиция (га ли ще стане в бг)

пак за фокуса.. могат да фокусират с много мрачни обективи топ никоните на всички точки при канон само централната... ама то кел файда кат страничните на никон не бачкат...

отивам да си сипя едно кафе

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Албум преди 6 часа
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг: