Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Nikon Capture NX-D - краят на кепчъра, такъв какъвто го знаем
Автор: compur   
Дата:   27-02-14 10:56

[smilie23]

Отговори на това съобщение
 Re: Nikon Capture NX-D - краят на кепчъра, такъв какъвто го знаем
Дата:   27-02-14 10:58

за голямо съжаление, Никон решиха да последват Канон и да предоставят на потребителите "безплатен" софтуер само с няколко функции при конвертиране, а за останалото... да се оправят!

за повече тук

Capture NX e мъртъв! да живее адоуб![smilie2]

Публикацията е редактирана (27-02-14 10:59)

Автор: sohk   
Дата:   27-02-14 11:02

Мда ... странно решение според мен, тъй като Capture NX завършваше изцяло системата им, като затваряше цикъла. Страхотен инструмент беше ...

Автор: didesignbg   
Дата:   27-02-14 11:15

Не е странно, а закономерно. Въпреки че доста хора го отричаха Ник правеха реално всичко добро в Кепчъра. Ник станаха жертва на апетита на Гугъл и е интересно какво ще изпълзи от там, наскоро и Джон Нак напусна Адоуб в същата посока. Екипа който събират там е като за достоен отговор на Лайтрум, само дано авторските права след обработка на снимката в него не стават общи [smilie5]

Автор: джъмбо   
Дата:   27-02-14 11:45

проблема бе, че макар и добре да работи е зверски бавен за съвременните стандарти... да обработиш 4-5 снимки за дне е ок ама 300... там вече издъхваше

Автор: simbon4o   
Дата:   27-02-14 11:50

Явно пикаса ще става пауърфул [smilie5]

Автор: muu   
Дата:   27-02-14 12:11

джъмбо, аз и по 400 съм обработвал. ама си купих и читав компютър... [smilie5]

кепчър нх е величествен инструмент който ползвам при всякакви обработки , не само на дигитални кадри. не виждам за какво им е нужно да го "спират"... да пуснат безплатна платформа - ясно. макар че никак не ме впечатли.

Дата:   27-02-14 12:50

може би спират заради разни договорки с Ник, лицензии и други неща, които изтичат тази година... или кой знае.
може и да не виждат потенциал, за изкарване на кинти, от подобен продукт...
или нямат хора, които да се занимават с неговото развиване... или... просто конкуренцията предлага по-добри неща

знам ли... [beer] [beer] [beer] [beer]

Дата:   27-02-14 12:58

аз не ползвам читав компютър според форумните експерти... работя на мак с 16 гб памет и 7i процесори... ама това си е бангия... друго си е някой лаптоп леново [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

програми като аперчър и лайтрум имат в пъти по-голяма производителност... ама кой съм аз да изказвам мнение срещу светилата

Дата:   27-02-14 13:12

ако може тази тема да не се превръща в левски/цска, никон/канон и тям подобните... би било добре.

вярно е, че Кепчъра не е от най-бързите програми и това е защото виждаш нещата 1:1, като при истинските макро обективи (които при никон се казват "микро" [smile] ), докато при останалите имаш превю върху което работиш, рендване и после... направените промени се прилагат при записването... така са го измислили, просто.

странаното е, че просто решават да нямаедна програма, с която да си свършиш работаат, а трябва да използваш 2 или 3 за дадената задача. или, може би, правят директна препратка към СветлатаСтая?

кой печели от това, все още не се знае... но със сигурност, хората които са си обработвали снимките с тази програма, ще трябва да научат някоя друга, за да завършат процеса.

Публикацията е редактирана (27-02-14 14:40)

Автор: krist   
Дата:   27-02-14 13:53

на мен ми е достатъчно, че има поддръжка за Д610 в настоящите версии. да му мисли който ще си купува апарат от Никон за в бъдеще[smilie8]

Автор: vgramatikov   
Дата:   27-02-14 13:56

Хубава програма беше!
Добре ,че от както съм с Канон обработвам в ацр но тя почна да не ми харесва особено напослефък. Специално цветовете по подразбиране са ми много смазани.

Автор: ecobo   
Дата:   27-02-14 14:07

Така и не можах да изкарам читав цвят от тоя НХ. Няколко пъти тегля пробни версии след подобни теми, в които се късат да го хвалят, уж да го харесам и да си го купя, но не става. Какви ли не врътки правих, но читав цвят не извадих. Като го сравнявам с С1, няма как да си го купя. И даром да ми го дават, не ща го. За скорост на работа, работа с много файлове и тям подони няма да говоря, щото не всички имат да обработват по 200-300 файла на ден, но дори основните неща куцат. Дори един прост АЦР на дъртия вече CS4 е далеч по-работещ за мен, особено ако трябва да се вади точен цвят.

Автор: fizo   
Дата:   27-02-14 14:36

Програмата е страхотна !
Най-големия и + е че обработваш и качеството на изображението не се разваля ! Това с фотошоп лично на мен ми е проблем ако ще само едно филтърче да сложа и губя фокуса и се появява шум ! Кепчъра ще продължавам да си ги изпозвам със сигурност !

Публикацията е редактирана (28-02-14 14:57)

Дата:   27-02-14 14:45

ecobo, работата с Кепчъра е доста различна от каквито и да са други програми. просто идеологията и начина на работа се основават на друг вид мислене... не е сложно, но не е като в продуктите на другите. но... явно ще трябва да мислим еднакво вече! [smilie3]

Автор: JeT   
Дата:   27-02-14 15:55

"... станаха жертва на апетита на Гугъл и е интересно какво ще изпълзи от там ..."
.
От Google вече започна да "излиза" и явно при обработващия
софтуер нещата ще стават все по-многовариантни:

Android 4.4 KitKat

Автор: danov_b   
Дата:   27-02-14 17:51

Много е далече ACR от истинските цветове, в Кепчъра е истината за Никон.И докато се накумят още 5 години да извадят нови тела,мисля,че Кепчъра ще е актуален.Ако на някой му е бавен да си изтегли от по новите версии.Работят като 64 битови и са доста бързи.Естествено трябва правилно да си направи и настройките на Кепчъра.Между другото,не е лаком за РАМ.По-скоро от време на време при мен леко товари процесора Intel i5.Откакто сложих SSD е направо удоволствие да се работи с Кепчъра .Пък на който не му харесва-програми много . [beer] [cool] [cool]

Автор: MarinY   
Дата:   27-02-14 18:28

Фен съм си на Кепчъра, та да не ме разберете погрешно ...
Много ми е странно като започнат - ... тоя бил с по-хубави цветове, оня не бил с "правилните"...
Вие настроен джипег от апарата ли гледате, или работите с програми за редактиране на РОУ?!
Всякакви цветове, от всякакви камери стават "правилните", като се знае програмата.
[beer]
Големият плюс на Капчъра е, че и при относително крайни корекции на един фактор, не омазва останалите.

П.П. Ясно, развитието и подържането на тези програми иска големи ресурси, а Никон не искат да се "разпиляват".
Тези дни гледах какво гуротата на фотошоп правят с новия ACR. Вече са включени всички функции от Кепчъра за локално и общо редактиране. Плюс профайлите на почти всички камери и обективи (получени от производителите).

Публикацията е редактирана (27-02-14 18:38)

Автор: landstar   
Дата:   27-02-14 18:47

Хм, да си живи и здрави колегите от форума дето ме снабдиха с ключ за кепчър 2. Добре, че не се набутах да го купувам. А, джъмбо - нещо дъвчеш леновото ама не си познал! Идеално се справя с кепчъра! И то - не-ново.

Дата:   27-02-14 18:53

ми да де хвала на тез дето ползват такива велики и мощни машини пък били те и стари...

ние с бангийките дето нямаме много време за пилеене ползваме бързи съвременни програми с един куп благи настройки и по-евтини... щото сме си го купили софтуера... [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Дата:   27-02-14 21:11

джъмбо, нали знаеш какво значи джип за пред кафето? и ти си 4х4... това че имаш някакъв платен софтуер не означава автоматично че останалите ползват пиратски. а това че на "добрата" ти машина нещо ти било бавно, при положение че на идентична работи безпроблемно и си се справя с всички нужни натоварвания малко ме навежда на мисълта за кривата ракета. от нещата които пишеш оставам по-скоро с впечатление че не си овладял софта по една или друга причина, та сега разправяш наляво и надясно какъв бил смотан. ти си разправяй , ние дето го цениме и ползваме пълноценно - ще си го ползваме. повтаряш се, като с ротационната проявителна машина... чел си някъде че не става. пък ние си проявяваме всекидневно.... [smilie3]

Дата:   27-02-14 21:26

Автор: landstar
Дата: 27-02-14 18:47

Хм, да си живи и здрави колегите от форума дето ме снабдиха с ключ за кепчър 2. Добре, че не се набутах да го купувам.

чети калине чети

пък нали форума е да си споделяме свободно мнението, това че моето не те устройва най много да си го преместя в другия...

гледам и други колеги не са доволни я от скорост я от друго, но да щом за теб е пърфект ние останалите ахмаци ще се задоволяваме с невежеството си и ще си ползваме келявите програмки [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Дата:   27-02-14 21:32

[cool]

Автор: pmartinov   
Дата:   27-02-14 21:33

TLC vs RAV 4

Дата:   27-02-14 21:39

http://www.youtube.com/watch?v=0bDY0DfEjmo

както се казва мнение за всеки [beer]

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »