Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Откраднат фотоапарат Nikon D5000 (с обектив Nikkor AF-S DX 18-55mm)
Автор: Forever_Carrie_On   
Дата:   25-02-14 16:20

Днес ми беше откраднат фотоапарата: Nikon D5000 - сериен номер 6546975, обектив - сериен номер 14556857, от тезгяха на едно магазинче на ул. Гладстон, почти със сигурност от двама "клиенти", влезли уж да си купуват мартеници. Станало е за секунда... Фотоапаратът е без капачка на обектива, тя си е в чантата заедно с другите джаджи.

Сигнализирано е в полицията, от което едва ли ще има голяма полза, но все пак. Много моля ако някой добър човек, който не иска да толерира нагли крадци, случайно се натъкне на него, да ми даде знак на 0898 477 597.

Отговори на това съобщение
 Re: Откраднат фотоапарат Nikon D5000 (с обектив Nikkor AF-S DX 18-55mm)
Автор: hemilio   
Дата:   25-02-14 16:26

[smilie9] [smilie9] [smilie9] [smilie9] [smilie9] ,Пазете си техниката бре хора,дано се намери!

Автор: Digitalgab   
Дата:   25-02-14 16:43

Не мога да разбера, за кво ги разнасят тия черни кютюци насам натам, шедьоврите не се правят всеки ден? И ние не толерираме наглите, ние просто не ги търпим.

Публикацията е редактирана (25-02-14 16:57)

Дата:   25-02-14 17:52

Пазим си я, но крадците са изобретателни... ако нещото, което искат е в ръката ти, намират как да те подлъжат да го оставиш и да се обърнеш. И след секунда - хоп! няма вече Никон. :(

Супер тъжно ми е, не само заради машинката, която много си обичам, но и за това, че има такива гадове.

Автор: Mentallywounded   
Дата:   25-02-14 19:07

Мисля че малко канабис би помогнал частично :-) Няма да е зле утре живот и здраве да обиколиш няколко заложни къщи,както и оказиони! Едва ли въпросният шарлатанин е толкова глупав, но не ти коства нищо да провериш:-)

Автор: баби-играят-с-теб   
Дата:   25-02-14 19:58

С това да се проверят подобни пунктове, където има вариант да се пласира такава стока - може да предложиш някакъв финансов стимул, който би заинтересувал съответните търговци (нещо като награда, ако помогнат при намирането на техниката).
Добре си направила, че си съобщила в МВР, да се надяваме на положителен резултат, дано да си върнеш техниката.

Дата:   25-02-14 22:20

Благодаря ви за съветите за заложните къщи и, баби-играят-с-теб за това с финансовия стимул. Което може би се подразбира, но не се бях сетила.

Иначе полицаите се оказаха изключително отзивчиви, писах на всички места, на които виждам, че се купува и продава техника втора употреба, утре ще прегледам заложните къщи и т.н. Не че имам особено големи надежди, но мисля, че си струва да направя каквото мога.

Може да ви е интересно, попаднах и на тези 2 сайта:
http://www.stolencamerafinder.com

http://cameratrace.com

... които явно пускат "паяци" да търсят серийния номер на апарата в EXIF-а на снимките, но тъпото е, че паяците им пълзят само по места от сорта на flickr. Ако гугъл имаше такава услуга, щеше да е по-ползотворно. :)

Автор: Mentallywounded   
Дата:   26-02-14 21:50

Някакъв напредък ? Следа , улика ....

Автор: баби-играят-с-теб   
Дата:   26-02-14 23:41

Forever_Carrie_On Има ли надежда за откриването на техниката?

За паричното възнаграждение - търговеца би предпочел да получи някаква парична премия, ако помогне при откриването на въпросната техника; отколкото да купи или да приеме въпросната техника за продажба в своя търговски обектив - рискувайки да има неприятности след това.

Уверен съм, че служителите на МВР ще направят всичко възможно да открият злосторника, пожелавам ти успех и се надяваме на хубави новини.

Дата:   27-02-14 02:32

Хора, много благодаря за окуражаването! : )

Въпреки че продължавам да не се надявам особено, днес бях адски приятно изненадана - от всички места, с които се свързах и посетих, получих мейли и обаждания за това как ще ми съдействат с каквото могат. Полицаите пък се очаква да прегледат камерите в района и т.н.

Всички бяха много отзивчиви и мили, което надали ще ми върне машинката, но ми връща вярата в хората и чак ми стана гузно за цялата суматоха, която създадох заради един предмет... има доста по-големи проблеми за решаване по света, че и под носа ни. Чак ми се прииска и аз да направя нещо хубаво за някой непознат и аз. : )

Иначе ще продължа да търся още известно време, пък каквото стане, и ако има развитие, естествено ще кажа и тук.

И както е казал hemilio по-горе, пазете си нещата, че тези неприятности стават за секунди.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »