Автор: gkazakov
Дата: 26-02-14 09:59
До сега през ръцете ми са минали 4 тела (от всички класове на Canon) и може би 30 обектива. Всички са били от базара тук, ползвани, повечето от тях в състояние близо до ново. Гледаш, питаш, тестваш и най-вече обръщай внимание на самия продавач (ако е регистриран преди 2 дни, няма снимки и контакти, може би трябва да си 2-3 идеи по-предпазлив).
Всъщност само последният ми обектив е чисто нов с гаранция, и като му махах найлоните по навик тръгнах да гледам за забележки на типичните места
Малко по-нагоре бяха писали, че телата дори и от ниския клас, са достатъчно здрави. Първото ми тяло Canon 350D все още функционира, не си знае кадрите, поожулено е, с китов обектив 18-55 за 60 лв, но си снима и си свирка.
Моят съвет е втора употреба тяло (например Canon 40D/50D/60D или ако не ти стигнат парите/много ти е голямо - 550D/600D/650D), заедно с втора употреба обектив (китовия 18-55 във всичките си варианти ще ти омръзне бързо, но пък е достатъчно евтин, за да не ти пука). Търси нещо ценово изгодно, може и по-старичко. Идеята ми е, че дори и да решиш, че това не е твоето тяло, не е твоята марка, не ти се носи раница или не ти се занимава с фотография изобщо, няма да си затворил голяма сума пари. Като поснимаш и ако решиш да продължаваш - вече сам ще знаеш какво искаш (дали нисък клас по-ново или среден клас по-старо, голямо, малко, видео, обективи какви...).
|
|