Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 да отнеса малко хейт и аз :)
Автор: fraction   
Дата:   25-02-14 09:12

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Отговори на това съобщение
 Re: да отнеса малко хейт и аз :)
Автор: Батко   
Дата:   25-02-14 09:16

Щом Никон и Сони не са успели да те задоволят като качество, не се надявай, че това ще стане като вземеш Канон ... ако ще и FF да вземеш.

Автор: kvakioh   
Дата:   25-02-14 09:16

Ако е само за Канони и Никони, Д7000 от изброените. Евентуално Д300с.
И пишете какви твърди имате.

Дата:   25-02-14 09:20

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: джъмбо   
Дата:   25-02-14 09:29

мисля че лайка М ще ти свърши чудесна работа
така или иначе си снимал с твърдаци свикнал си [smilie24]

Дата:   25-02-14 09:34

Автор: Seifi   
Дата:   25-02-14 09:40

Която и от трите марки да хваниш хубави и ефтини обективи няма

Дата:   25-02-14 09:50

Автор: GOSPODIN   
Дата:   25-02-14 12:57

Не е баш така с обективите, защото 50/1.8, 50/1.4 и 85/1.8 на Канон са чудесни за цената си. Новия 40/2.8 също показва много добро качество за тези пари.

Автор: BotsRevenge   
Дата:   25-02-14 13:07

Това, което виждам от снимките ти е, че си талантлив любител. Ти искаш по-качествени снимки, което също е свързано с това да имаш повече условия за такива. Ако правилно предполагам, че dSLR-a не го взимаш винаги с теб навън заради размера и теглото, ще ти насоча вниманието и към безогледалните апарати.

Хубавите снимки стават, когато имаш читав фотоапарат и си на правилното място и време. Аз минах от Nikon D3s и D3 с пълна система обективи и светкавици към micro 4/3 и се убеждавам, че качеството е трудно различимо, когато се съобразиш с различията на системите. Факт, обаче е, че вече винаги имам добър фотоапарат в джоба си - Olympus Pen Mini 2 с чудесен обектив. В една малка мъжка чанта си взимам телцето с 1-2 обектива и ми е супер, защото е много лек.

Вече много пъти ми се случва да създам хубави спомени с качествени снимки в моменти, в които нямаше да нося dSLR - пейзажи, портрети, репортаж. Кефът да ти е леко и да искаш да го носиш винаги с теб за мен се оказва много по-ценен от възможността за ултра плитък фокус.

Отделно, че в реални снимачни условия по поръчка, аз и колеги с Canon 5D mk 3 създаваме трудно различими кадри. Всеки снима съобразно техниката си - обективи, осветление и т.н. Аз, обаче, не се съсипвам от теглото.

Публикацията е редактирана (25-02-14 13:10)

Автор: tzl   
Дата:   25-02-14 13:13

Аз искам авторът да покаже снимка (обаче не минала през фотошоп до неузнаваемост), която ще стане по-добре ако си купи някакъв друг фотоапарат. И е хубаво да обясни кое ще стане по-добре, тъй като ако не знае, значи опитва да налучка, че повече пари ще направят определени снимки по-добри.

А @BotsRevenge е хубаво да дефинира "читав фотоапарат", тъй като за мене "читав" е такъв, който като щракнеш и излиза снимката, която се вижда през визьора, т.е. работещ.

ПП: И авторът да промени заглавието примерно на: "Искам нов фотоапарат, защото съм недоволен от старите си DSLR-и"

Публикацията е редактирана (25-02-14 13:14)

Автор: frikinstain   
Дата:   25-02-14 13:20

Лично според мен разликите между Канон и Никон са само в буквичките така че не си усложнявай живота сменяйки марката (независимо с коя от двете вече си свикнал [smilie3])

Автор: BotsRevenge   
Дата:   25-02-14 13:23

Читав фотоапарат за мен е такъв с добър динамичен обхват (E-PM2-то е с по-голям от на D3s-а), има добри цветове, нисък шум, възможност за изолация на обекта с плитък фокус и т.н.

Факт за мен е, че с безогледалното апаратче не страдам от загуба на качество спрямо никона или по-точно разликата в качеството е минимална. Разликата сега е, че вече винаги имам апарат със себе си, dSLR-а го носех все по-рядко.

За това мога да кажа, че сега правя по-хубави снимки от преди, защото имам повече възможности да снимам.

Дата:   25-02-14 13:28

Дата:   25-02-14 13:29

@BotsRevenge - това е добра дефиниция, но е вероятно да се различава от тази на автора, тъй като аз трудно мога да разбера дали човекът има липса на динамичен обхват или работа със светлината.

Затова искам и той да напише явно — ето този кадър ако се снима с <марка Х> ще стане еди как си, защото и т.н. и т.н.

Дата:   25-02-14 13:33

Дата:   25-02-14 13:37

Каква е разликата в остротата от това да сложиш хубав остър обектив на D3100 или на D300?

Дата:   25-02-14 13:43

Автор: hemilio   
Дата:   25-02-14 13:43

BotsRevenge го е казал много правилно.
Аз също като теб смених 3 ДСЛР-а,докато не мирясах,и отговорa на моето търсене беше FUJI X E-1.
Заради компактността ще го носиш много по-често,ще снимаш повече и от там ще имаш и повече хубави кадри.

Почти съм убеден,че техниката не те е ограничавала толкова,колкото си мислиш,просто трябва да намериш душевен мир,и да започнеш да снимаш със срцето си,а не с техниката.

От профила ти виждам,че можеш,дерзай!

Успех! [beer]

Дата:   25-02-14 13:50

Автор: serjy   
Дата:   25-02-14 13:58

преди снимах с никон, сега с олимпус м43... мога категорично да кажа, че сега снимките ми са много по-хубави [shtrak]

Дата:   25-02-14 14:04

Дата:   25-02-14 14:04

@fraction — аз не те питам като професионалист, а като човек, който опитва да ти даде насока и да ти подскаже, че това, което търсиш е най-вероятно боке и острота (поне от това, което виждам). Много хора търсят боке, което не е нещо супер важно, но е факт, че се търси. В този форум пиша много рядко и когато пиша гледам да е смислено. Независимо ото това, въпросите, които би трябвало да те накарат да се замислиш и да спестиш доста пари, ти ги приемаш като подигравка. Това си е за твоя сметка. Аз заради това пиша рядко, защото повечето питащи много добре знаят какво искат (независимо дали е правилно или неправилно) и всеки, който иска да ги отклони от това се счита за "неприятел", защото реално се търси подкрепа на дадена цел, а не съвет.

Ако успееш като разумен човек да ми покажеш ясно кое от написаното ми е достойно за това, което тук приемате за "глупости" (не знам кой е измислил тази безсмислица, че в "петък" се пишат глупости), е редно да го покажеш като мъж. Питах те дали разбираш какво ще промени новата техника, като ясно записах какво обикновено се очаква като смислен отговор и те попитах дали е ясно какво прави остротата на обектив на различни тела. Идеята е да размислиш дали това, което търсиш реално ти върши работа.

Целта ми е да ти покажа, че за фотографията, която снимаш (гледайки от профила ти), най-вероятно искаш още боке и острота, което може да не ти достига или заради неправилно снимане, или заради неподходящ обектив, но не и поради неправилно DSLR тяло.

Ако трябва да си кажа директно мнението: Най-вероятно нова техника, за да видиш дали няма автоматично да ти промени снимките. И отговорът е "не".

А това дали си бил професионалист в други области изобщо не е информация, която върши работа тук, защото говорим за фотографията и ти питаш нещо и ти се отговаря. На никой не му е нужно (най-малко на мен) информация, че някой си бил професионалист в друга област. Изключително излишна информация.

Публикацията е редактирана (25-02-14 14:15)

Дата:   25-02-14 14:14

Автор: GOSPODIN   
Дата:   25-02-14 14:16

BotsRevenge , обясни на неуките, как с матричка точно 4 пъти по малка от ФФ се прави "възможност за изолация на обекта с плитък фокус" . За да постигнеш плиткия фокус , който ФФ има на 85/1.8 да речем, каква е светлосилата на твоя обектив?
Също така е интересно да се видят кадри и при какви условия сравняваш 4/3 с ФФ (колегите с мк3)

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »