Автор: tzl
Дата: 25-02-14 14:04
@fraction — аз не те питам като професионалист, а като човек, който опитва да ти даде насока и да ти подскаже, че това, което търсиш е най-вероятно боке и острота (поне от това, което виждам). Много хора търсят боке, което не е нещо супер важно, но е факт, че се търси. В този форум пиша много рядко и когато пиша гледам да е смислено. Независимо ото това, въпросите, които би трябвало да те накарат да се замислиш и да спестиш доста пари, ти ги приемаш като подигравка. Това си е за твоя сметка. Аз заради това пиша рядко, защото повечето питащи много добре знаят какво искат (независимо дали е правилно или неправилно) и всеки, който иска да ги отклони от това се счита за "неприятел", защото реално се търси подкрепа на дадена цел, а не съвет.
Ако успееш като разумен човек да ми покажеш ясно кое от написаното ми е достойно за това, което тук приемате за "глупости" (не знам кой е измислил тази безсмислица, че в "петък" се пишат глупости), е редно да го покажеш като мъж. Питах те дали разбираш какво ще промени новата техника, като ясно записах какво обикновено се очаква като смислен отговор и те попитах дали е ясно какво прави остротата на обектив на различни тела. Идеята е да размислиш дали това, което търсиш реално ти върши работа.
Целта ми е да ти покажа, че за фотографията, която снимаш (гледайки от профила ти), най-вероятно искаш още боке и острота, което може да не ти достига или заради неправилно снимане, или заради неподходящ обектив, но не и поради неправилно DSLR тяло.
Ако трябва да си кажа директно мнението: Най-вероятно нова техника, за да видиш дали няма автоматично да ти промени снимките. И отговорът е "не".
А това дали си бил професионалист в други области изобщо не е информация, която върши работа тук, защото говорим за фотографията и ти питаш нещо и ти се отговаря. На никой не му е нужно (най-малко на мен) информация, че някой си бил професионалист в друга област. Изключително излишна информация.
Публикацията е редактирана (25-02-14 14:15)
|
|