Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Re: UV лампа, каква?
Автор: mims_t   
Дата:   21-02-14 23:15

Решила съм да си купя uv лампа за експониране на цианотипия. Спряла съм се на два варианта - живачна или соларна. За живачните четох,че са дроселни или бездроселни, но не мога да разбера каква е разликата между двете (освен, че за едната се купува допълнително и дросел. Имам в предвид нещо в работата на лампата, напр. дали бездроселните отделят повече топлина или нещо от този сорт. За да се произвеждат и двата вида явно има нещо.
Ако реша все пак соларна да си взема, с каква мощност трябва да е тя? Купува ли се нещо допълнително към нея? Имало май и някакъв панел(ако няма вграден).

Това например става ли за целта?http://prodavalnik.com/solarna-lampa-za-ten-na-tyaloto-i39616553

Въобще с какво трябва да се съобразя като избирам?

Отговори на това съобщение
Автор: rx   
Дата:   22-02-14 00:05

Доколкото знам едната се ползва точно като луминисцентна лампа и има нужда от "корпуса" и джаджите в него, в които се слагат луминисцентни лампи, а на другата просто й даваш ток и работи. Умната с UV!!

Автор: wafen   
Дата:   22-02-14 01:11

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: NNNAAAMMM   
Дата:   22-02-14 10:11

аз ползвам 5 UV луминесцентни пури по 18 вата и се справят доста добре :) Сложени са на обикновени шини за луминесцентна лампа и се палят по същия начин

Дата:   23-02-14 10:03

Значи да разбирам, че една такава соларна лампа от около 100-150 вата ще ми върши идеална работа, а и няма нужда с жици да се занимавам, взимам и включвам! [smilie6]
Благодаря!

Дата:   23-02-14 13:35

NNNAAAMMM,
Колко време средно експонираш?

Публикацията е редактирана (23-02-14 13:36)

Автор: my.point.of.view   
Дата:   23-02-14 14:04

принтер от негатив
експонация на време 5 минути за ван дайк
и 10 мин за цианотипия
ползвам обикновени нагревки за лампа

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »