Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Съвет относно покупка на фотоапарат.
Автор: Panzer_I   
Дата:   22-02-14 18:04

Здравейте, обръщам се към вас с молба за помощ относно закупуване на фотоапарат. Начинаещ съм и искам да снимам любимите ми хора и понякога някой пейзаж. От многото разглеждания на ревюта из нета се обърках съвсем, даже не мога да се ориентирам дали да е безогледален или dslr. Не разполагам с много средства , затова се ориентирам към фотоапарат втора употреба. Засега най-много ми хареса Canon 500D, Panasonic G3 и Самсунг NX11. Разполагам с 2 съветски обектива Юпитер 37А 3,5/135 който не е използван досега и Хелиос 44. Дали мога да ги ползвам на първо време като си закупя само тяло и преходник? Отворен съм към всякакви други предложения , като посочените от мен фотоапарати са максимума който мога да достигна. Благодаря.

Отговори на това съобщение
 Re: Съвет относно покупка на фотоапарат.
Автор: gbdesign   
Дата:   22-02-14 18:23

Продавам тяло Олимпус Е-510, което горе-долу от класа на Канон Д500. Към него ще ти сложа един конвертор за М-43, за да си ползваш старите обективи и си готов. Ще ти струва само 250 лв.

Автор: realnoncho   
Дата:   22-02-14 18:27

За това което искаш си вземи прилична компактна сапунерка.

Дата:   22-02-14 18:34

Имам два броя сапунерки, но не ми допадат. Решил съм да минавам на по-горно ниво :)

Автор: quazimodo   
Дата:   22-02-14 19:01

За тези обективи ти трябва тяло със стабилизация на матрицата, за да имаш шанс за повече резки кадри. Сред посочените от теб три модела няма такъв. Аз бих се огледал за Пентакс.

Публикацията е редактирана (22-02-14 19:05)

Автор: isavkov   
Дата:   22-02-14 19:05

С какъв бюджет разполагаш?

Дата:   22-02-14 19:09

Олито е със стабилизирана матрица. [smile]

Автор: realnoncho   
Дата:   22-02-14 19:10

Добре - вземи си прилична компактна сапунерка с по-голяма матрица и възможности. Примерно Sony RX 100 или Canon G1X.

Да решиш да минеш на по-високо ниво не е лошо, просто не виждам много полза в случая. Освен ако просто не си търсиш голям черен апарат.

Дата:   22-02-14 19:20

кой-модел по-точно на Pentax предлагаш? Иначе разглеждах Олимпус Е-P2, допадна ми най много като характеристики.

Дата:   22-02-14 19:24

Щом ти допада, разучи какви преходи има за твоите обективи към него и ако цените те устройват скачай смело[smile].

Автор: axlastro   
Дата:   22-02-14 22:03

realnoncho - най-вероятно иска черен апарат, не случайно в САЩ безогледалките не вървят. Аз също заради това взех 650D - защото като ме видят с онзи другия мислят, че е сапун (което понякога е предимство). Това и щото да снимам разни бързоподвижни обекти и да се ядосвам на неточния фокус.

Дата:   22-02-14 22:33

Това достатъчно бързо ли е[smilie5]?

http://club.foto.ru/gallery/images/photo/2013/07/19/2180924.jpg

Дата:   22-02-14 22:45

Никой не каза за модел на Pentax , който бих могъл да погледна. Явно избора ми ще се сведе до Pentax и Olympus заради стабилизацията.

Автор: ivjordan   
Дата:   22-02-14 23:20

Вградената стабилизация на Пентакс и Олимпус, едва ли е предимство, което да наделее над всички недостатъци на тези системи.
Почети малко, виж какво не харесват хората точно в тези две системи, съобрази се и с факта, че Олимпус изцяло смени системата и 4/3 вече не съществува, за сметка на микро 4/3.
Виж и цените на обективи Пентакс.
Помисли и по въпроса "защо тези системи са подозрително евтини на пазара "втора ръка"?"
Изобщо, ако търсиш "голям черен апарат", ориентирай се към водещите марки - Канон, Никон, в краен случай Сони.
Ако пък държиш на старите, ръчнофокусни обективи, виж какво предлагат безогледалните системи и по-специално Сони-некс.

Публикацията е редактирана (22-02-14 23:38)

Дата:   23-02-14 00:02

Гледах Некса, но цената не ми хареса, особено на 5n.

Дата:   23-02-14 00:03

ivjordan, човека иска евтин DSLR, който да ползва със старите си ръчно-фокусни обективи. Какви перспективи трябва да очаква?... Едно читаво тяло, спокойно може да го ползва 4-5 че и повече години. Най-много батерия да се наложи да му купи. Освен това, обективите втора ръка за Олимпус, въпреки невероятното си качество, се продават за смешни пари, което е предимство. Освен това, са пълнофункционални на безогледалките на Оли с фирмен конвертор, с който всичко си им работи, както на DSLR. Дори повечето от тестовете на новото OM-D1 бяха правени със старият но изпитан обектив 14-54/2.8-3.5. Пък и не е 100% сигурно че утре пак няма да изкарат на пазара някой DSLR. Все-пак това най-иновативната фирма в сектора и повечето иновации дължим именно на тях: ултразвуково почистване на матрицата, стабилизация на матрицата, лайв-вю, SSD сензор за измерване, безогледалките, само телецентричността не успяха да изкопират, водещите според теб производители. И не на последно място, при покупка на старо тяло е ясно че един ден ще свърши в кофата за смет, освен ако не е позлатено.

Автор: ivjordan   
Дата:   23-02-14 00:12

Е, не ме нападйте така. Аз също харесвам Оли, но си мисля, че в момента се лутат и си търсят пътя. В ДСЛР сегмента ги няма никакви от няколко години и е просто оптимизъм, да ги чакаш да се върнат. Вероятно няма да го направят, защото сегментът е зает.
Ама знае ли човек.
От друга страна, силно развиват безогледалните камери, но все още, както телата, така и обективите, са твърде скъпи.
При всички положения, Оли не са бюджетно решение, а авторът на темата търси точно това.
И тук, колкото и да е неприятно на някои хора, на "първа линия" са традиционните играчи на пазара - Канон и Никон.

Дата:   23-02-14 00:18

Еми ако продължим по тази плоскост, то само Канон става, щото за Никон няма свестни конвертори, с които да се ползват ръчнофокустни обективи...

Автор: sidthesloth   
Дата:   23-02-14 00:25

Точно NEX 5n има защо да държи цена. Направете едно просто сравнение в dpreview.com - достатъчно е да видите резултатите NEX 5n в *jpeg, сравнени с Olympus OM-D E-M5, Nikon D7100, NEX 6 (или други марки и модели от богатото меню за избор на камера)...
Ще разберете много бързо защо NEX 5n държи цена.

Автор: sidthesloth   
Дата:   23-02-14 00:44

Автор: gbdesign
Дата: 23-02-14 00:18
...за Никон няма свестни конвертори, с които да се ползват ръчнофокустни обективи...

За Nikon никога няма да има "свестни конвертори за ръчнофокусни обективи" - работната отсечка при Nikon е по-голяма, отколкото е при повечето други производители на SLR/ DSLR камери за лайка формат. На прима виста се сещам само за Leica R, чиито обективи са използваеми с обикновен адаптер, без оптичен елемент. Едва ли са много фотолюбителите, които са скътали такава стъклария в шкафовете.
Срещу ръжен и Физика (нали Оптика-та е дял от нея) - не се рита.

П.П. Помъчих се да обясня защо, след като колегата го е посочил като факт. Не за друго - все още има теми във форума от типа "Какъв ръчнофокусен на М42 да си взема за Никон-а?"...

Публикацията е редактирана (23-02-14 00:54)

Дата:   23-02-14 00:51

Това е ясно, просто не ми се изпадаше в конкретика.

Автор: chrisnoch   
Дата:   23-02-14 01:01

gbdesign,
Нещо май се увлече в хвалебствията за Олимпус! [smilie5]
Апропо, стабилизацията на матрицата и лайв вю режимът са избретени от Минолта.

Panzer_I,
Никонските тела не стават за работа с М42 обективи. Канонските имат нужда от преходник с чип, програмиран за конкретния обектив - иначе работят само в изцяло ръчен режим.
При Канон и Никон стабилизацията е в обективите, не в тялото.
Олимпус изоставиха 4/3 системата - не си струва да инвестираш в нея, а и телата не са кой знае какво.
Безогледалните системи работят добре с ръчнофокусни обективи. Сред тях само Олимпус имат стабилизация в тялото, но и цените са високи. Ако търсиш по-евтино тяло със стабилизация - Сони СЛТ или Пентакс.
Успех!

Дата:   23-02-14 01:06

Не съм се поувлякъл ;)

http://www.ayton.id.au/wiki/doku.php?id=photo:fourthirds

Дата:   23-02-14 01:57

Опашката на Юпитера се сваля и може да се ползва на Никон http://radojuva.com.ua/2011/02/obzor-jupiter-37a-otzuvu-yupiter/

Публикацията е редактирана (23-02-14 01:58)

Автор: chrisnoch   
Дата:   23-02-14 02:39

gbdesign,
Много те моля да не ми цитираш съмнителни източници!
За сведение: през 1996 Олимпус пускат в продажба своя "топ" дигитален фотоапарат с 0.8 МП сензор. През 1995 г. Минолта вече продават RD-175 с 1.75 МП сензор.
Minolta DiMAGE A1 е първата в света камера със стабилизация на сензора.
[smilie5]

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »