Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Стари руски светкавици Fil-105 - съвети
Автор: ando   
Дата:   22-02-14 16:02

Разполагам с 2броя стари руски светкавици Fil-105, които се зхранват с напрежение 220V, искам да ги ползвам в домашното ми студио. Другите светкавици ги задeйствам с радиосинхронизатор Yongnuo RF-602 , разполагам и с това . Има ли начин да свържа тези светкавици към радиоприемника от комплекта без да стане сакатлък (без да изгори радиосинхронизатора) или единствения начин е да използвам оптичен синхронизатор за тези светкавици?

Отговори на това съобщение
 Re: Стари руски светкавици Fil-105 - съвети
Автор: stown   
Дата:   22-02-14 16:28

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: perchinkov   
Дата:   22-02-14 17:14

Аз имам Fil II M Която също се захранва от 220 V (оригинално можеше да се зхранва и от една джаджа с 4 батерии) и предполагам, че принципа на работа е като на твоите.
Аз я паля с това:
https://www.bviphotovideo.com/public/index.php?page=catalog&productid=667
, купувано е точно от този магазин.
Моята е с кабелче. Няма контакт на крачето и ползвам PC sync порта на фотоклетката.
Забелязал съм само една особеност, която не знам на какво се дължи дали на фотоклетката или на друго. Ако основната светкавица е в TTL режим руската се пали, но не е в синхон. На снимката не вижда да е светнала. Когато основната е в ръчен режим няма проблем, работи коректно.

Публикацията е редактирана (22-02-14 17:43)

Автор: quazimodo   
Дата:   22-02-14 18:14

Трябва да отделиш високата от ниската част и ще се радваш на евтина светлинка[smilie21].

http://club.foto.ru/forum/39/682653

Автор: dekov   
Дата:   22-02-14 21:57

Необходима е само фотоклетка и 105 та се запалва заедно с тези които са с радиосинхронизатор, от техния светлинен импулс, е ако не е в другата стая :)

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »