Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Как да "поправим" диафрагмaта на Canon FD 50/1.4
Автор: siluet   
Дата:   21-02-14 23:09

[shtrak]

Отговори на това съобщение
 Re: Как да
Автор: siluet   
Дата:   21-02-14 23:27

Преди два дена купих въпросния обектив от един магазин за втора употреба доста изгодно, без много да го тествам, външно беше почти в перфектно състоние но се оказа че ламелите на диафрагмата са слепнали в отворено положение.
Днес вече имам перфектно работещ обектив за Некса благодарение на този линк:

http://rick_oleson.tripod.com/index-161.html

Предния блок с лещи го развих с помоща на шублер, диафрагмената сглобка беше много мазна и слепнала, измива се цялата без да се разглобява с някакав разтворител аз имах 99% алкохол, изкъпа се идеално и изсъхна бързо без следи.

Публикацията е редактирана (21-02-14 23:41)

Re: Как да "поправим" диафрагмaта на Canon FD 50/1.4
Автор: realnoncho   
Дата:   21-02-14 23:42

Хубава работа, хубав обектив [smilie24]
Малко съжалявам, че си продадох моят...

Re: Как да "поправим" диафрагмaта на Canon FD 50/1.4
Автор: fotorafi   
Дата:   22-02-14 07:33

Ако не си измил старото масло от гривната с жлебове за ламелите и ходовите резби, много е вероятно един ден пак да се омаслят ламелите. Виждал съм Наско как да процедира.Разглобява цялата механика, едно по едно я измива в специален бензин, пръска със спрей против гъбички лещите и ги избърсва. Изчиства и греста от ходовите резби и капва една-две малки капки часовникарско масло на ходовите резби, раздвижва ги и започва да сглобява. Готовия и сглобен обектив тества за фокус.[beer]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »