Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Въпрос за принтер Epson l800 или аналог.
Автор: Frenchev   
Дата:   20-02-14 19:15

[shtrak]

Отговори на това съобщение
 Re: Въпрос за принтер Epson l800 или аналог.
Дата:   20-02-14 19:17

Здравейте,

искам да закупя въпросния принтер, но не го намирам никъде. Да не би да има нов модел?

Също така има ли подобен принтер но в размер А3. Важното за мен е да е със същата или подобна система с доливащи оригинални мастила.

Автор: mmjm   
Дата:   20-02-14 19:48

Питай тук [smilie24]

Автор: photostoykov   
Дата:   20-02-14 20:48

Френчев, L800 с рефилна система е предназначен за източния пазар, в Германия няма да го намериш!
Ще трябва да го купиш от България, фирма www.factor.bg.

Erfolg!

Автор: victory13   
Дата:   20-02-14 21:28

Epson Stylus Photo 1500W е принтерът за който питате.

Рефилната система обаче се присажда. По отношение на мастилата могат да се ползват китайски водни или пигмент, а също и оригиналните за L800, мастилниците са еднакви.
Аз си поръчах големия от немския амазон, като цена по-евтин от L800, и тук беше преработен. Един пакет А4 и 20-на листа А3 заминаха за месец [cool]

Дата:   21-02-14 09:23

victory13 искам да ползвам оригинални мастила. Сложна ли е преработката с рефилната система, че не ми се мъкне принтер към БГ и после пак обратно или да търся тук фирми които се занимават с подобно нещо.

Автор: compur   
Дата:   21-02-14 10:01

Frenchev, задай си въпросите на: info@factor.bg, Skype: factor_office. Те са представители за БГ, но... може и да имат контакти с фирма, която е представител за Германия и да ти помогнат. Успех с покупката!

Дата:   21-02-14 10:10

Преработката отнема 15 минути, за който знае как... Потърси около теб, няма начин да няма хора които го правят. Има доста инфо в мрежата относно преработката също.
Мъкненето не е вариант смятам... все пак е 15кг принтера.
Отново казвам, че след преработката могат да се ползват оригиналните мастила също! Мастилниците и цветовете са 1:1 с L800! Просто имаш А3+ принтер на цената на А4! Доколко е изгодно, всеки сам си преценява [smilie24] [smilie18]

Дата:   21-02-14 10:25

2 думи и за мастилата.
Оригиналните са DYE тип. Китайските са и DYE, с цена около 15-20% от оригиналните, и Pigment тип, с цена около 60% от DYE оригиналите.
Това е на местна база, ако не съм прав, могат да ме репликират... с цени обаче [beer]

Автор: batzas   
Дата:   21-02-14 10:27

А като цяло, каква е целта на заниманието?
За клиенти или за собствена употреба.

Дата:   21-02-14 10:33

малко инфо от немския e-bay:

тyk

Дата:   21-02-14 10:38

80% за собствена употреба. Обичам да гледам снимките на хартия а не на монитор. Също така обичам да снимам хора - случайни, познати, приятели след което да им подарявам снимките.

Останалите 20% са за печатане на дискове или някой друг кадър като бонус към някоя голяма поръчка.

Аз все пак се занимавам с архитектурна фотография и портретната поне за момента ми е само хоби.

Иначе ако е за клиент поръчвам снимките на растерна хартия.

Автор: batzas   
Дата:   21-02-14 10:48

Аз съм с преправен epson px720wd, 3 години без проблем. Моето само дето е мултифункционалка за домашна употреба.
Та в общи линии на L800, 1500W и моя печатната система е една и съща. Само дето са принтер А4, А3+ и мултиф. А4.

От теб зависи дали да си избереш по-лесното т.е. L800 или да търсиш някой да ти преправи 1500W за по-голям печат.
Само един съвет, ако ще преправяш принтера, гледай да някой наблизо до вас, а не в друг Щат:)

Дата:   21-02-14 11:04

Epson в Германия тук

Dealer Search: тyk

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »