Автор: tzl
Дата: 19-02-14 14:31
Аз затова откак започнах да се занимавам с фотография ценя много повече работата на тези художници като Вермеер, първо защото рисуват истински неща, второ, защото са майстори на композицията и трето, защото разбират от светлина.
Пред тези хора много от професионалистите могат да се почувстват като "щракачи" (погледнато респектиращо към тези майстори).
Когато видя такива майстори, аз си мисля как са достигнали до това и ако някой е изследвал по-подробно начините им на обучение и през какъв труд се минава, ще разбере защо днешното образование няма да им даде подобни умения, независимо колко е "напреднала техниката" и колко "клипчета от youtube" могат да гледат. Някои си казват, че било "талант", но ако се запознаят с подробностите, ще видят, че тези "талантливи" хора (аз не вярвам в таланти) са работили много повече върху уменията си, отколкото някой си представя днес. Понякога чиракът е трябвало да нарисува една ябълка (примерно) стотици пъти, докато стане това, което майсторът иска.
Чудесна информация наистина, Лидия. Ако фотографите се учат от тези художници, ще разбират много повече, отколкото да се чудят с кой филтър да обработят снимките си, как да направят Dave HIll ефект или "с какви настройки да станат хубави снимки".
|
|