Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 In memoriam
Автор: nyamago   
Дата:   16-02-14 18:37

Някой ще каже - какво общо има с фотографията? И защо някой трабва да му пука за нечий пес*?..

Тези дни загубих един от (много) малкото си фото-модели и герой на някои от малкото добри снимки, които съм правил. Толкова за фотографията. Иначе загубата е на беумно верен приятел, забавен артист, елитен спортист, неспасяем хулиган и истински благородник. И много обичан член на семейството.

http://farm4.staticflickr.com/3719/12565926905_b221b8679e_o.jpg

При встъпването в този форум, една от първите ми споделени снимки беше на този модел. На което някой (съвсем откровено и добронамерено) написа: "Какво толкова? Някакъв си пес!.." Какво да му обяснявам, че това не е "някакъв пес", а легендарния и незаменим Максуел?... Още не бях разбрал, че сред форумните среди снимките на кучета се считат за лош вкус и по-низш вид фотография, нещо за Фейсбук или БГ Мама (в най-добрия случай - за по-долните чекмеджета в категоризацията на сайта)...

Който не е имал куче никога няма да разбере това взаиоотношение и стойността на такава загуба. Който пък го разбира, ще ми прости нахалството да пусна това тук.

Отговори на това съобщение
 Re: In memoriam
Автор: GOSPODIN   
Дата:   16-02-14 18:48

Ужасно е... Изпитал съм го преди 4 години- 15 години бяхме заедно.
Любовта и преданноста на прекрасните ни приятели - кучетата, няма нищо общо с арта, защото е в едно друго измерение.

Моите съболезнования.[smilie2]

Автор: bobotnik   
Дата:   16-02-14 18:53

nyamago
"Който не е имал куче никога няма да разбере това взаиоотношение и стойността на такава загуба."

Абсолютно. Тази връзка не може да се обясни с думи. Съболезнования за Максуел...

Автор: jino   
Дата:   16-02-14 18:53

Сладур [smilie2]

Автор: MikeDimit   
Дата:   16-02-14 19:47

Искрени съболезнования!
Трудно е да обясниш как силно се превързваш към тези диванета!! Имахме семейно болонезче , което на стари години ( на 18) избяга при пожар в къща в провинцията. В късната есен. Да си призная - 8 пъти ходих до града да обикалям по цял ден в кански студ и дъжд. Сигурно разпитах половината град. За съжаление не се намери. Намериха се обаче "добри" хора , които се опитаха да ни вземат пари за това, че я били гледали.

Автор: golded   
Дата:   16-02-14 20:08

Съболезнования!

Автор: realnoncho   
Дата:   16-02-14 20:22

Напълно те разбирам за загубата, но не мисля че мястото на темата е тук.

Дата:   16-02-14 20:23

Под централната снимка в този колаж (тя ми донесе няколко награди навремето, макар да е нищо особено) бях написал едни мисли, които ми се ще да споделя тук. В приблизителен превод по памет:
. . .

"Ето я пръчката, нося ти я!" - Макс много обича тая игра. Няма насищане - по-скоро аз ще се уморя да хвърлям до средата на езерото, отколкото той - да плува и донася обратно.

Кучето е способно на несравнима с нищо преданост и готовност да направи всичко за тебе. То обича безусловно - без значение дали си го извел на разходка, или пак си забравил.

За разлика от много хора, то те обича без разлика дали караш Мазерати или ръждясал Голф, дали носиш Верзаче или скъсана тениска.

И като се върнеш в къщи, независимо дали днес си спечелил Лотарията или са те уволнили от работа - то първо ще те посрещне, възбудено от радост и ще ти донесе обувката или някоя негова играчка като подарък в знак на вярност и обич. Никой човек не те посреща (веки път!) с подарък и биещо от радост сърце, че те вижда отново.

То ще се радва и танцува, когато ти си весел и ще те утешава, когато си тъжен.

И ще плува до края на света да ти донесе пръчката."

. . .

Това загубих, нищо особено.

Публикацията е редактирана (17-02-14 01:21)

Дата:   16-02-14 20:28

realnoncho написа:

> Напълно те разбирам за загубата, но не мисля че мястото на темата е тук.

И аз напълно те разбирам, не си амо ти - и предугадих реакцията в началния си пост. Неотдавна ми попадна тема "Снимки на домашни любимци" - приеми, че тази е подобна. Ако тогава си сигнализирал на админите за неуместна тема, оплачи се и за тази - да я затворят.

[shtrak]

Автор: marrio31   
Дата:   16-02-14 20:50

съжалявам за загубата ти,напълно те разбирам,да почива в мир!

Автор: catandgoddess   
Дата:   16-02-14 20:53

Била съм там, спомних си какво е чувството. Сега го няма, само хубавите спомени с ...пръчката[smile]

Автор: stoyanivanov   
Дата:   16-02-14 20:54

Съболезнования!
Преди три години почина котаракът ми. Цял месец бях като болен. Почти 17 години живя у нас, щерка ми израсна с него. И макар че не бе куче, по принцип кучетата са по-интелигентни и верни, го чувствахме като част от семейството, така че чудесно те разбирам.

Автор: karan4o   
Дата:   16-02-14 22:03

Много е тежко!
Съжалявам за приятеля ти!
Аз затова повече кучета не искам да гледам.
Трудна е раздялата!

Автор: cvetanvas   
Дата:   16-02-14 22:35

Разбирам те напълно...и много съжалявам за загубата..прегръщам те:-((((

Автор: GhostBuster   
Дата:   16-02-14 22:41

Изглежда много одухотворено куче!
Сигурен съм че един ден ще се съберем заедно не само с любимите си хора, но и с любимите си животни!

Автор: Shilo   
Дата:   16-02-14 23:23

Знам какво е чувството в такъв случай... Преди 20г. умря кучето, с което израстнах. Беше на около 12-13г. Изведнъж спря да яде и за няколко дни умря. Много тежко го преживях.

Преди 4-5 години на работа умря едно кученце, което гледахме. Ослепя и свърши след около седмица. След известно време някой донесе едно пале - Сашко. Снимам го от време на време. Голямо диване е. :) Гледаме си го и му се радваме. Животните правят хората някак по-добри и човечни.

Марк Твен има една мисъл за кучетата: "Колкото повече опознавам хората, толкова повече започвам да обичам кучетата." Не помня къде я прочетох, но ми направи много силно впечатление.

Бих посъветвал следното: След известно време си вземете друго куче. Така няма да усещате толкова липсата на предното.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Албум преди 6 часа
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг: