Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Кой обектив да избера?
Автор: Ligavne   
Дата:   16-02-14 19:47

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Отговори на това съобщение
 Re: Кой обектив да избера?
Автор: Marconi   
Дата:   16-02-14 19:51

правя един копи/пейст от друга тема [smile]

Автор: Marconi
Дата: 16-02-14 03:00

Абе рискувах със сигмата...първи неканонски обектив ми е това.
Ся от индекси не разбирам, ревюта не чета щото се отегчавам, ама да си кажа първите впечетления от нея. Имам някаква база за сравнение с канонски 35/1.4, с който снимах цял ден в близки, но все пак различни условия. Да поясня, че я взех за снимане по нощни базарища, сокаци и т.н., така че практически бленда над 4 много много не ме интересува...та така:

1. Качеството на изработка е солидно, усещането е като за L стъкло. Единствено леко ме дразни покритието, което не знам кой болен мозък го е измислил, ама като го пипнеш и отпечатъка се вижда от 2 метра...малко като дърт иноксов хладилник [smilie18]
2. Бързината на автофокуса е съвсем ок...субективно нямам усещането да е по-бавен от канонския
3. Акуратността на автофокуса също е ок...няма нужда от микроаджъстмант и каквито и да е корекция, поне моята бройка. При трудни условия също е точен, не шънти.
4. на 1.4 изненадващо остър, по краищата омеква, но съвсем съвсем приемливо. От 2.8 нагоре не виждам сигнификантна разлика между центъра на кадъра и периферията.
5. На най-отворено си винетира, ама пак приемливо.
6. Учудващо добре са се справили с аберациите ( тук 35L много по-зле).
7. Бокето е различно от канонското, ама не мога да кажа кое е по-хубаво...просто е различно.
8. Значително по-евтин от 35L

Сериозните плюсове на канона са:
1. Със сигурност ще е по-добре препродаваем
2. Дълготрайност във времето?
3. По нататък канон мое да излислят нещо, така че търд парт лещи да не се разбират много добре с телата им?
4. Снимащите от ф/2.8-4 нагоре, не могат да се възползват от плюсовете на сигмата

Малко хаотично го написах това, ама за ориентация надявам се става [smile]

Отговори на това съобщение
 първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »