Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Избор на синхронизатор
Автор: axlastro   
Дата:   15-02-14 20:41

Здравейте, този синхронизатор добре ли е като за начало :

http://www.ebay.co.uk/itm/290919993692?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1423.l2649

Целта е да не се охарчвам много, иначе бих взел TTL. Засега имам само една светкавица, но не се знае дали няма да взема още една.
Ще се ползва за любителски цели и експерименти.

Отговори на това съобщение
 Re: Избор на синхронизатор
Автор: Lycan   
Дата:   15-02-14 21:07

За целта е идеален. Пробвах такива - до 50-60 метра няма грижи.

Автор: Патаран   
Дата:   15-02-14 21:39

Добре работят, ако се замотаеш заспиват светкавиците но това е до настроики

Автор: alexcubata   
Дата:   16-02-14 23:06

До 60-ина метра няма проблем с обхвата, но е много склонен към смущения от средата. Не го препоръчвам. С ТТЛ, не просто ще имате пренос на ТТЛ, а ще можете да снимате и на по-кратка от синхронната скорост на камерата(ако да речем сте с DSLR който е със синхронна скорост от порядъка на 1/160 или 1/200 например).

Автор: GOSPODIN   
Дата:   16-02-14 23:27

Боклуци страхотни са, от 433Мхц нищо добро не очаквай - имам горчив опит от 3 различни синхронизтора. Изхвърлих ги в коша и си взех Yongnuo RF-603, които са далеч по-добри и лесни за използване, защото са на 2.4ГХц , няма трансивър-ресивър, а всички са еднакви и сами си усещат дали са върху апарата или под светката. Работят на 100м. реални и нямат брак.

Yongnuo RF-603

Автор: iioorrddaann   
Дата:   17-02-14 00:24

С двете ръце за китайците 603! Имам 3 от тях и нямат грешка. Даже аз ги ползвам с ремоте тригърите вградени в техните светки ;)

Дата:   17-02-14 01:09

Ами да бяхте казали по-рано. Вече съм поръчал онези гадните. Като за начало ще пробваю с тях. После ще знам какво да купя.

Автор: Lycan   
Дата:   17-02-14 02:38

Гадните излизат почти 10 пъти по-евтино за бр/светкавица и не пречи да се комбинират с тези 603

Автор: dimidumi   
Дата:   17-02-14 08:36

Как ще ги комбинираш с други на по-висока честота, едните са на 433 мхц, а другите на 2.4 гхц. Динафос пускат с намаление едни китайски тригери, какво ще кажете за тях. http://dynaphos.com/product.php?c=11&sc=57&id=1311

Публикацията е редактирана (17-02-14 12:30)

Автор: didesignbg   
Дата:   17-02-14 08:48

От няколко месеца излезе yongnuo 603 II, ако ще купуваш евтин синхронизатор това е най-удачният вариант.

Автор: vboykov   
Дата:   17-02-14 10:19

И аз съм доволен от yongnuo 603. Минуси са това, че нямат захващане на hotshoe-а и копчето за включване е под светкавицата. Иначе палят без проблеми то в доста добър обхват.

Автор: rlk   
Дата:   18-02-14 03:08

Yongnuo RF-603 II в Амазон.

Автор: dimidumi   
Дата:   18-02-14 10:33

Мдаа, Yongnuo RF-603 II е подобрен модел и на добра цена. Не видях никъде снимки от долна страна, имат ли стандартна резба за статив отдолу, това е голямо удобство. Никой не каза за тези тригери на Динафос PE-16, гледам ги по разни сайтове с бранд Nice или Rubi или Godox и те са на прилична цена. [beer]

Автор: satyno   
Дата:   18-02-14 11:02

Имаш ТТЛ светкавица и е нормално да си потърсиш евтини ТТЛ тригери. Такива съществуват и то на цена, съпоставима с тази на хубави "глупави" тригери. Поемаш малък риск, че все още няма ревюта за тях.
VILTROX FC-210C TTL – $49 remote manual power control

http://flashhavoc.com/wp/wp-content/uploads/2014/01/Viltrox_FC-210C_b.jpg

RIKON MEYIN RF-624 – $49 no remote manual power control

http://flashhavoc.com/wp/wp-content/uploads/2014/01/Meyin_RF-624_c.jpg

Дата:   23-03-14 14:10

Пристигна синхронизатора. Работи, но не съм имал време да го тествам по-обстойно. Като за 20-тина лева си е повече от идеален за мен.

Дата:   13-07-14 16:02

Както се очакваше, китайския синхронизатор даде фира - нещо му се развали антенката и сега работи само на 10 см., смених батериите на излъчвателя и тригера и пак е същото.

Интересни са ми тези, които сте пуснали но дали някой вече има впечатление от тях? Дали не е по-добре да се заложи на Yongnuo 622 ?

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »