Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Помощ за обектив
Автор: boboro   
Дата:   15-02-14 07:55

Имам фотообектив Юпитер 21М, който не използвам. Вчера разбрах, че скачащата бленда не работи. Не реагира при натиск върху лостчето. Къде в София мога да го занеса на ремонт, за да бъде отстранен този проблем? Благодаря предварително на всички отзовали се!

Отговори на това съобщение
 Re: Помощ за обектив
Автор: quazimodo   
Дата:   15-02-14 08:07

https://photo-forum.net/forum/read.php?f=1&t=1512098&i=1512098

Публикацията е редактирана (15-02-14 08:08)

Автор: fotorafi   
Дата:   15-02-14 08:31

Отиваш в понеделник след 11 часа , Дондуков 18, до Младежкия театър. звъниш на входа, Наско ти отваря. Преглежда обектива ти, приема и след 5-6 дена е готов. Изчистена механиката от старата руска грес,изчистен хода на фокуса, "измити" ламелите на блената, изчистени прашинките по лещите, после сглобява и смазва с часовникарско масло и 15-20 години обективът си работи перфектно.
Дондуков 18, тел 0887-360-051 Наско

Дата:   15-02-14 08:46

[beer] [smilie24]

Автор: axlastro   
Дата:   16-02-14 10:34

Или може нищо да не направи и да ти вземе парите. А пробва ли да смениш режима от А на М ?

Дата:   16-02-14 13:08

Сложих обектива на апарата и сменях А/М, но не се получи. На апаратния обектив скача, в апарата избутващия палец се движи, но на телеобектива не сработва.

Автор: fotorafi   
Дата:   16-02-14 14:01

След като има празноглавци и непознаващи Наско, такива като аxlastro светът ни ще бъде винаги черен.
Познавам техника Наско от години, един от редките съвестни майстори на фототехника, няма по-добър от него за ремонт на обективи.
Boboro- не насилвай превключвателя А и М, да не изкривиш или счупиш лоста вътре в механиката[beer]

Дата:   16-02-14 15:22

Споко[smilie24] ! Не го насилвам, винаги съм се отнасял много внимателно към фототехниката ми. Занимавам се с фотография от 1974 година и досега не съм повреждал техника. Само веднъж скъсах пердето на "Зенит-Е", но се оказа, че това им е слабото място. Благодаря на всички отзовали се на въпроса ми![smilie24] Бях се притеснил, че ще си имам поредния прахосъбирател, но вече съм спокоен.[beer]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »