Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 CANON EF 50MM F/1.8 II мнение
Автор: vladi97   
Дата:   14-02-14 15:48

Мисля да си закупя твърд обектив 50мм за моя Canon 1100D. Спрял съм се на CANON EF 50MM F/1.8 II заради ниската му цена и някои позитивни мнения които чух за него. Искам да се допитам и до вашето мнение относно обектива. :)

Отговори на това съобщение
 Re: CANON EF 50MM F/1.8 II мнение
Автор: Alsand   
Дата:   14-02-14 15:49

Ниската цена!

Автор: rx   
Дата:   14-02-14 15:57

Обективчето е страхотно за цената си.

Автор: vladx   
Дата:   14-02-14 16:16

Обектива наистина е страхотен за цената си. Обектива е остър. Аз снимам с него от бленда 2.8 и изображението е доста качествено.
Ако до сега си снимал със 18-55 или някой от другите зуумове, с с които се продава апарата, след като сложиш 50 f 1.8 II, направо ще останеш изумен от разликата в изображенията между двата обектива. [shtrak]

Автор: LorDDemoniC   
Дата:   14-02-14 16:18

Ще ти кажа нещо тъпо може би ... фокусирай ръчно ако си на статив с този обектив.

Автор: satyno   
Дата:   14-02-14 16:21

А ако сложиш (почти) който и да е твърд ръчен обектив на 50мм и не те дразни липсата на автофокус, ще останеш изумен от това колко по-добро е дъртото жИлязо. Иначе съм напълно съгласен с всички писали по-горе.

Автор: vladi97   
Дата:   14-02-14 16:27

благодаря на всички за позитивните коментари [cool] Явно ще се сдобия с нов обектив [shtrak]

Автор: Alsand   
Дата:   14-02-14 16:30

Аз правих такова сравнение един стар никонски обектив Nikon 50/1,8 Серия Е, с преходник за Канон и този, за който говориш ти. Е трябва да ти кажа, че разликата беше много голяма. Наистина ако не ти трябва автофокус, вземи си или някой по-стар и по-хубав обектив или събери повече пари за Canon 50/1,4 или Sigma 50/1,4.

Автор: thumper   
Дата:   14-02-14 16:53

За цената си наистина няма еквивалент. Фокусът му наистина е проблемен, но чак пък напълно да се лишиш от автофокус като вземеш ръчен обектив, не те съветвам.

Автор: vladx   
Дата:   14-02-14 23:25

Че какво му е проблемното на фокуса? Аз проблеми с фокуса нямам.
Фокуса му е бърз. Случвало се е да се лута или да фокусира погрешно, но това са редки случаи и общо взето когато опознаеш поведението на техниката си, се учиш и как да работиш с нея максимално добре.
Влади, проблемите с фокуса на този обектив не са нещо сериозно. Всеки обектив има слабо място.
Иди в магазина и го пробвай, даже мога да ти дам и моя да пробваш на външни условия.

Публикацията е редактирана (14-02-14 23:28)

Автор: aldygreen   
Дата:   14-02-14 23:55

Как си ги приказвате приказките напосоки. Кой от старите ръчнофокусни е по-добър от CANON EF 50MM F/1.8 II?
На тоя недостатъците са два:
- пластмасова конструкция, преживява се, затова пък е неприлично лек,
- 5 ламелната бленда при затваряне създава петоъгълно боке, но при напълно отворена бленда това липсва.

За цената си обаче обективчето е супер, рязко и с минимални геометрични и хроматични изкривявания.
На затворени бленди (4 -8) е по-остро от CANON EF 50MM F/1.4.

Ревю на CANON EF 50MM F/1.8 II

Публикацията е редактирана (15-02-14 00:05)

Автор: simbon4o   
Дата:   15-02-14 00:02

Ей това само канонец може да се радва на саморазпадна пластмаса дето е остра от 2.8 и бокето е на петоъгълници, а аберациите оцветяват всичко наоколо [smilie5]. Според мен обектива не си заслужава мъките и по-добре да се съберат пари за 50 1.4, той поне снима добре на 2.0!

PS ето едно обективно ревю на пластмасарника
линк

Лично съм снимал с такъв на 40д в репортажна ситуация - обектива е голяма пръчка и на 1.8 за нищо не става дори на такава рехава матрица. Сравнявам с никонския 50 1.8, който струва същите пари и една купчина стари ръчнофокусни обективи. Дори хелиос 44 за 20лв е по-остър в центъра на кадъра и без мъглявини и аберации от този канон.

Публикацията е редактирана (15-02-14 00:10)

Автор: ANONIMNIQ   
Дата:   15-02-14 00:03

Чудесен обектив за цената си. Конструкцията му е евтинийка, но оптиката е страхотна. Остър и достатъчно бърз. На бленда 5.6 направо реже. И аз нямам проблеми с автогокуса на този обектив, но все пак на най-отворена бленда трябва да се внимава много ... и най-малкото прекадриране може да доведе до разфокусиране. За тази цена е един отличен портретен обектив за любителите на бокето и снимането при слаба светлина.

Дата:   15-02-14 00:09

simbon4o написа:

> Ей това само канонец може да се
> радва на саморазпадна пластмаса
> дето е остра от 2.8 и бокето е на
> петоъгълници, а аберациите
> оцветяват всичко наоколо [smilie5].

Хроматичните аберации на това "чудо" са тъкмо два пъти по-ниски от брат му CANON EF 50MM F/1.4

Ти беше канонаджия. Имаше по едно време 550D, сега с какво си, та забрави сиромашията?
[beer] [shtrak]

Публикацията е редактирана (15-02-14 00:12)

Дата:   15-02-14 00:15

Автор: aldygreen
Дата: 15-02-14 00:09

Хроматичните аберации на това "чудо" са тъкмо два пъти по-ниски от брат му CANON EF 50MM F/1.4

Както и резолюцията [smilie5]

ПС пак споделям за саморазпада - имаше няколко теми в този форум за това как както си снимаш и обектива се саморазглобява... в общи линии на годината поне един си отива.

И защо ще вземаш обектив на 1.8 да снимаш на 2.8 не ми е ясно, пък че режел на 5.6 какво общо има с предназначението на такъв обектив - портрети примерно...

Неточния фокус на 1.8 не се дължи на прекадрирането, а на лошата резолюция на 1.8 и мъглявината, която обърква АФ на камерата и тя снима без да е уцелила. С по-евтините канон тела проблема ще е много по-силно изразен.

Дата:   15-02-14 00:18

simbon4o

С какво снимаш в момента?

[beer]

Публикацията е редактирана (15-02-14 00:33)

Автор: piknik   
Дата:   15-02-14 00:32

Ей този обектив го разпънахте на кръст. За парите си е добър.
"vladi97" едно уточнение не по темата - думата "закупувам" я въведоха нашите прости "Журналисти", дето не знаят пълен член, съществително, прилагателно и прочее...
Думата идва от Руски - "закупщик" това си е търговец, който купува стока и то на едро.
Човек не си "закупува", а си купува - самата дума се усложнява ненужно със стойност, която не притежава и так дале...
Тази простотия тръгна от песента на "Нелина" - "Бял Мерцедес ме преследва в живота" - да си "ЗАКУПЯ АЗ ДОЛАР ЗЕЛЕН", после на Журналята им хареса ( понеже са неграмотни 80% ) и така навлезе в нашия живот.

"vladi97", а и другите участници във Форума - кое е по-лесно да се каже:
"Да си купя" или "Да си закупя"?

Такива паразити влизат в Българския език, че дразни...[smilie23],
Както и глупостта на Цветан Цветанов - "като цяло" и почнаха всички медии и Българи да използват това словосъчетание...
"като цяло" този обектив, тази ситуация, тази кола, "като цяло" е върха...
Цв.Цв дразни, но този паразит - "ЗАКУПЯ" направо кърти...

П.С от доста време мисля да пиша тук, но се въздържах...

Публикацията е редактирана (15-02-14 01:10)

Дата:   15-02-14 00:35

Мдааам, лошо Седларов, много лошо... [smilie18]

Дата:   15-02-14 01:12

"А защо тъй бързо се съгласихте? - Че няма само аз да страдам"
Култово!!!!

Автор: axlastro   
Дата:   15-02-14 01:35

Взимай го, на старо за 130-140 лв но го пробвай дали фокусира където искаш, че аз избирах от 4 бройки. Обектива е супер за портрети, особено вкъщи ако не искаш да се виждат чехли.

Автор: filadendron   
Дата:   15-02-14 02:22

Най-гадният обектив който някога съм имал с голям кеф го продадох.
Може би по смотани обективи от този са няколко супер утрепани сигми.
Грам не си струва парите. Нямам идея защо препоръчвате тази тояга.
всеки друг твърд канонски портретен обектив е по-добър от този. Тази 50ка е дъното на класацията.

Дата:   15-02-14 02:39

"filadendron" ти па се изказа....[cool] [smilie5]

Автор: rx   
Дата:   15-02-14 03:00

Брей, моя не се е саморазпаднал за 5-6 години - какъв късмет имам само. Отивам да пусна тото! [smilie18]

Автор: Pavlov   
Дата:   15-02-14 07:33

Автор: filadendron
Дата: 15-02-14 02:22
Най-гадният обектив който някога съм имал с голям кеф го продадох.
Може би по смотани обективи от този са няколко супер утрепани сигми.
Грам не си струва парите. Нямам идея защо препоръчвате тази тояга.
всеки друг твърд канонски портретен обектив е по-добър от този. Тази 50ка е дъното на класацията.

Aбсолютно подкрепям. Моя го купих чисто нов, и едвам го изтраях 3-4 месеца. А най-голямата грешка ще е да се купи за тяло със слаба автофокусна система, каквото е 1100D.
В момента на същото тяло ползвам един ръчнофокусен Pentacon 50/1.8, по-добре е отвсякъде.

Дата:   15-02-14 09:51

Автор: aldygreen
Дата: 15-02-14 00:18

simbon4o

С какво снимаш в момента?

В момента снимам с некс, тенденцията е да се купи никон за основно и некс за второ тяло.
До момента съм бил на пентакс като основна система, но покрай работата съм снимал с какво ли не. Само сигма фовеон не съм ползвал.

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »