Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Един "интересен" репортажен кадър, заснет от чужденец в България
Автор: catandgoddess   
Дата:   14-02-14 09:52

В следващия пост, по навик...

Отговори на това съобщение
 Re: Един "интересен" репортажен кадър, заснет от чужденец в България
Дата:   14-02-14 09:56

Темата не е крайно политическа, нито пък изненадата ми, но е ден на влюбените и ден на пияните, та затова се замислих.

Чисто фотографски кадърът става за приличен скандал, по смисъл е гнусен, логото на България е добре композирано и някак води... и посоката на погледа, и посланието.

Ден на влюбените[smilie5]

А тук намерих събитието:

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=3254978

Автор: Alsand   
Дата:   14-02-14 09:59

Ако погледнем исторически, вина за явлението Хитлер имат най-вече западняците. А ние българите, нищо лошо не сме видели от германците. На който европеец не му изнася - негов си проблем.

Дата:   14-02-14 10:03

Всякакви мнение са ОК, тук не е диктатура, по точно не е моя диктатурата тук[smilie5]

За миг се замислих да затворя темата само с първия коментар[smilie5]

Всъщност, за случката научих от профила на приятел във Фейсбук, който е озаглавил събитието така :

В държавата на Волен.

Снимката няма безкрайно много параметри за обсъждане, но форумът е фотографски

Автор: LorDDemoniC   
Дата:   14-02-14 10:23

Предлагането зависи от търсенето ...

Автор: vgramatikov   
Дата:   14-02-14 10:46

Супер забавно е да си имаш чаша с Хитлер. Сухари [smilie7]

Дата:   14-02-14 10:46

LorDDemoniC : колко е вярно това. Дори и извън сферата на търговията с чаши

Дата:   14-02-14 10:50

Pd : като тениска на Че, а[smilie7]

Дата:   14-02-14 10:51

Интересно е, че няма нищо скандално да се продават чаши с петолъчки, надписи СССР, образите на Ленин, Сталин и т.н., а тези хора са избили доста повече от Хитлер, а антисемитизмът в Съветска Русия по нищо не е отстъпвал на този в Нацистка Германия.

Дата:   14-02-14 10:55

Alsand : Символи, има си ги независимо от желанието ни или пълнежа им. И все пак са си такива

Автор: razorjack   
Дата:   14-02-14 11:01

аз по принцип се радвам на неща дето предизвикват обидени погледи трябва да се троли :) бих си взел такава чашка [beer]

Дата:   14-02-14 11:02

razorjack : Не съм сигурна, че точно това е тролене[smile]

Автор: шдфдшд   
Дата:   14-02-14 11:11

catandgoddess , не ми е ясен смисълът на темата ти...много са ти объркани обясненията..

...историческа ИСТИНА ли търсиш...

...искаш да се увериш в изправността на Стигмата и Догмата и да анатемосаш съмненията ...

...или просто ти се лафи за нещо...?[smilie11]

Автор: шдфдшд   
Дата:   14-02-14 11:14

...какво очакваш да чуеш?..

...знаеш ли , че има ЗАКОН ПРОТИВ ПОДБУЖДАНЕ на съмнения в престъпленията на нацизма...?

Re: Един
Дата:   14-02-14 11:29

шдфдшд : какъв смисъл да има тема за търговията на китайски чаши за чай или варено кафе с лицето на Хитлер и свастики, подредени на щанд в Банско до чашата с логото на България 2014г. ?

Не търся исторически истини, нито пък снимката е за Пулицър, за Догмата не съм и мислила, "лафи" ми се нещо, по точно лафеше.

Нещо ми направи впечатление и го споделих. Как ми е направило впечатление? Като нелепо, макар и не изненадващо. Стори ми се, че в по-дълбок план е повече от нелепо - по скоро грешно и неправилно, но сега съм на съвсем различна вълна[smilie5]

Ако съм засегнала нечии политически и исторически убеждения или симпатии, просто лош късмет, че е попаднал на темата.

Сутринта рано си помислих, че много хора не обръщат внимание на подобни дреболии, както и на други, повече или по-малко незначителни неща, но истината е, че ми се разговаряше виртуално.

Хареса ми : предлагането зависи от търсенето[smilie24] В този контекст е изчерпващо доста теми.

Весел празник на всички[beer]

Едит: не знаех за този закон, сега знам и благодаря за информацията. Толкова сме пълни с неща, които съвсем ненужно знаем, но какво пък, още едно[smilie5]

Публикацията е редактирана (14-02-14 11:32)

Автор: IDA   
Дата:   14-02-14 12:46

Народ, който забравя историята си, е осъден да я преживее отново!

Тази максима важи не само за фашисткия период от историята на България, не само и за комунистическия, но преди всичко за турското и византийско робство, както и някои други нелицеприятни периоди от нашата история.

Дата:   14-02-14 13:03

IDA, Хайде да не приписваме "фашистки период" на българската история.

Публикацията е редактирана (14-02-14 13:04)

Автор: Vizov   
Дата:   14-02-14 13:17

За подобни статии и въжделения на някакви чужденци може да се каже само едно - подмини глупака с мълчание.

Автор: rx   
Дата:   14-02-14 13:17

catandgoddess нека ти разкажа една забавна бизнесо-персонална история. Преди 10-тина години имах един бизнес партньор от САЩ. Много готин пич, с много добро чувство за хумор, но пречупено под призмата на американщината(умните хора, били там много добре знаят за какво става въпрос). Първо се видяхме там на място в Ню Йорк, и понеже както се вижда от форума, моето чувство за хумор, ирония и бъзици въобще не е ограничено от някакви глупави догми и рамки, първото нещо, което избъзиках там беше някакъв негър, който беше хотела ми, прилично луксозен - облечен в едва ли не дрипи. Само употребата на думата негър накара моя човек да позеленее, почервенее, едва ли не света е свършил. После, отваряйки лаптопа с голата мадама на десктопа(дори не беше топлес, а просто по "сютюен"), създаде още един голяяяям културен шок и подробно ми беше обяснено как едва ли не могат да ме тикнат в затвора за "сексуален тормоз" [smilie11] заради такова нещо. Тогава разбрах, че измислената им демокрация е по-брутално цензурирана отколкото нашата соц "диктатура" - в тяхното "Белене" вкарват за това, че си смигнал на колежката, това, че си не си взел на работа някой техен циганин(мексикански мангал, който не знае грам английски, но с претенции за дискриминация)...

2 години по-късно го поканих в България. За 1 седмица тъпата американска рамка от догми се изпари и съвсем спокойно обсъждахме нещата, "забранени" за споменаване в САЩ - било събитията около 11 септ., било негърските гета, било Русия... - даже си позволи да заговори сервитьорката с коментар без страх от "sexual harassment". Та в края на пътуването ми сподели, че е изумен от факта, че в страната му, която уж е пример за демокрация, свободите му да изкаже мнение - каквото и да е то - са толкова брутално орязани спрямо една малка страничка в "Източния блок".

Защо го казвам това - първо, както колегата горе каза - Хитлер не е българско изобретение. Никога не е бил. Второ, който не си спомня добре уроците по история, е добре да си припомни как точно България е въвлечена в цялата помия. Трето, факт е, че цялата работа след 45-та година опира до пари и изнудване на Германия за репарации. Въобще не съм привърженик на фашизми и подобни дивотии, но не може да не ми направи впечатление как вече 70 години се върти същата плоча с холокостове, концлагери превърнати в музеи, политически простотии и най-вече - с всяка изминала година въпросните "десетки милиони жертви" се множат. Ще кажете, че това няма общо с чашата и винаги привърженика на Хитлер - обикновено 15 годишен хлапак или 25 годишен безмозъчен футболен хулиган - е лош, гаден, противообществен? Така е. А педофилът добър ли е? Защото сега, покрай педерастите, в Холандия педофилите също претендират, че тяхното си е обикновена нестандартна сексуална ориентация. Имат си и партия. И се питам, автора на тая снимка, европеецът, кое намира за по-скандално - това, че тук имаш свободата да нарушаваш стигмата да можеш да си купиш чаша с пречупен кръст, или да се опитваш да прокараш идеята, че да шибаш деца е "нестандартна сексуална ориентация".

Дата:   14-02-14 13:21

rx: С две ръце [smilie24] [smilie24]

Автор: M_D   
Дата:   14-02-14 13:39

Аз, да си призная, намирам толерирането на тия дивотии, което се прокрадва и в горните постове, за плашещо. Ама то е характерно за нашите ширини да бъркаме свободата със слободията.

Автор: Rand   
Дата:   14-02-14 13:45

Поставянето на гола мацка на десктопа на лаптопа и показването и на бизнес партньори е проява най-малкото на лош вкус. И това няма нищо общо със сексуалния тормоз, а с хулиганския балкански манталитет.

Автор: rx   
Дата:   14-02-14 14:01

Rand не гледай в моята паница :) Нямам нужда от напътствия за това как да се държа с хората, с които работя - засега никой не се е оплакал. В САЩ въпросната гола мацка на екрана, която всъщност не е гола, може наистина да те вкара в драма - може да мине някоя колежка, да я види и да те осъди, че й оказваш точно и конкретно сексуален тормоз, подлагайки я на такива невиждани извращения като мацка на десктопа [smilie18] Не забравяй, че там е място, където има един доволен процент хора, чиито доходи са основно от съдене.

Автор: Rand   
Дата:   14-02-14 14:18

Ти си знаеш. [smile]

Автор: gaco.bacov45   
Дата:   14-02-14 14:27

М-да ... Та за" хулиганския балкански манталитет..."Аз лично съм за него , щото за другия ... нещо ми се гади ...
Съвсем мъничко факти.
Холандия и Скандинавските страни декриминализираха педофилията. Била естествено човешко чувство и дори обогатявала детето. Даже напротив, всеки, който говори против педофилията, го очаква наказателна отговорност.
В повечето западни и в Скандинавските страни са въведени понятията "първи родител" и "втори родител" вместо "баща', "майка". За нарушители - наказателна отговорност.
Преди седмица и Литва въведе тези понятия , също с наказателна отговорност.
В Норвегия по традиция се смята за нормално родителите да въведат децата си в секса - правейки секс с тях. От една година много рускини, женени или само живеещи в Норвегия, повдигат завесата и разказват потресаващи неща.
Холандия, Дания и още няколко страни оживено обсъждат узаконяването на инцеста ( секс между кръвни роднини: братя, сестри, родители, деца). Очаква се в най-близо бъдеще въпросът да бъде решен.

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=3307936

Всеки знае себе си ... [smilie7]

Публикацията е редактирана (18-02-14 21:50)

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »