Автор: rx
Дата: 14-02-14 13:17
catandgoddess нека ти разкажа една забавна бизнесо-персонална история. Преди 10-тина години имах един бизнес партньор от САЩ. Много готин пич, с много добро чувство за хумор, но пречупено под призмата на американщината(умните хора, били там много добре знаят за какво става въпрос). Първо се видяхме там на място в Ню Йорк, и понеже както се вижда от форума, моето чувство за хумор, ирония и бъзици въобще не е ограничено от някакви глупави догми и рамки, първото нещо, което избъзиках там беше някакъв негър, който беше хотела ми, прилично луксозен - облечен в едва ли не дрипи. Само употребата на думата негър накара моя човек да позеленее, почервенее, едва ли не света е свършил. После, отваряйки лаптопа с голата мадама на десктопа(дори не беше топлес, а просто по "сютюен"), създаде още един голяяяям културен шок и подробно ми беше обяснено как едва ли не могат да ме тикнат в затвора за "сексуален тормоз" заради такова нещо. Тогава разбрах, че измислената им демокрация е по-брутално цензурирана отколкото нашата соц "диктатура" - в тяхното "Белене" вкарват за това, че си смигнал на колежката, това, че си не си взел на работа някой техен циганин(мексикански мангал, който не знае грам английски, но с претенции за дискриминация)...
2 години по-късно го поканих в България. За 1 седмица тъпата американска рамка от догми се изпари и съвсем спокойно обсъждахме нещата, "забранени" за споменаване в САЩ - било събитията около 11 септ., било негърските гета, било Русия... - даже си позволи да заговори сервитьорката с коментар без страх от "sexual harassment". Та в края на пътуването ми сподели, че е изумен от факта, че в страната му, която уж е пример за демокрация, свободите му да изкаже мнение - каквото и да е то - са толкова брутално орязани спрямо една малка страничка в "Източния блок".
Защо го казвам това - първо, както колегата горе каза - Хитлер не е българско изобретение. Никога не е бил. Второ, който не си спомня добре уроците по история, е добре да си припомни как точно България е въвлечена в цялата помия. Трето, факт е, че цялата работа след 45-та година опира до пари и изнудване на Германия за репарации. Въобще не съм привърженик на фашизми и подобни дивотии, но не може да не ми направи впечатление как вече 70 години се върти същата плоча с холокостове, концлагери превърнати в музеи, политически простотии и най-вече - с всяка изминала година въпросните "десетки милиони жертви" се множат. Ще кажете, че това няма общо с чашата и винаги привърженика на Хитлер - обикновено 15 годишен хлапак или 25 годишен безмозъчен футболен хулиган - е лош, гаден, противообществен? Така е. А педофилът добър ли е? Защото сега, покрай педерастите, в Холандия педофилите също претендират, че тяхното си е обикновена нестандартна сексуална ориентация. Имат си и партия. И се питам, автора на тая снимка, европеецът, кое намира за по-скандално - това, че тук имаш свободата да нарушаваш стигмата да можеш да си купиш чаша с пречупен кръст, или да се опитваш да прокараш идеята, че да шибаш деца е "нестандартна сексуална ориентация".
|
|