Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 въпрос за сватбен обектив тамрон 17-50 или сигма 17-70 моля дайте съвет
Автор: rossen76   
Дата:   13-02-14 13:26

Обмислям закупуването на сватбен обектив.Двоуомя се между тези два модела.Ако някой има повече опит и с двата , ще с раздвам да даде съвет....По мое виждане сигмата е по малко остра от тамрона но 70 мм са си повече, гледах снимки в интернет с Тмрон доста по резки и детайлни ми се иждат ... споделете и вапето мнение ..За апарат CANON 60 D .. тяло

Отговори на това съобщение
 Re: въпрос за сватбен обектив тамрон 17-50 или сигма 17-70 моля дайте съвет
Автор: exobexo   
Дата:   13-02-14 13:33

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   13-02-14 13:40

ДОБРЕ ВЕЧЕ ИМАМ ИЗВЕСТНА ЯСНОТА ... ВЪЗНИКВА ВТОРИ ВЪПРОС .
ТАМРОН ИМА ДВЕ ВЕРСИ , СТАБИЛИЗИРАНА И НЕСТАБИЛИЗИРАНА..КАЗВАТ ЧЕ НС-ТАБИЛИЗИРАНАТА БИЛА ПО ОСТРА И С 300 ЛЕВА ПО-ЕВТИНА ...ЗАСЛУЖАВА ЛИ СИ СТАБИЛИЗИРАНАТА?

Автор: баби-играят-с-теб   
Дата:   13-02-14 13:42

Много ми е интересно защо ги определяте като сватбени обективи? Да не са в бяло?

Дата:   13-02-14 13:50

ПОРАДИ ДОСТЪПНАТА ЦЕНА НА ОБЕКТИВИТЕ, КАЧЕСТВОТО НА ИЗОБРАЖЕНИЕ , И ДИСТЪПНОСТ НА ТЪМНО ПОРАДИ БЛЕНДА 2, 8

Автор: bOzo   
Дата:   13-02-14 13:55

"Сватбарските" обективи не са от най-достъпните, ама карай...

Дата:   13-02-14 14:05

СЪГЛАСЕН СЪМ С ТЕБ , НО ЗА ОПРЕДЕЛЕНИЯТ ОТ МЕН ЮЩДЖЕТ ДО 1000 ЛЕВА СЕ ТЪРСИ КОЙТО ДА МИ ВЪРШИ РАБОТА

Автор: rx   
Дата:   13-02-14 14:49

Снимал съм и с двата тамрона.
Нестабилизирания наистина е леко по-остър. По-големия проблем на стабилизираната версия е леко-изкривената фокусна равнина, което е факт по цялата дължина на обектива. Т.е. ако снимаш една стена перпендикулярно и си фокусирал в центъра, по края кадъра ти ще е съвсем леко в дефокус. По-лошото е обратното - ако ползваш страничните АФ точки, е възможно периферията на кадъра ти да е на фокус, а центъра - леко размазан.
Това обаче се забелязва само в много специфични сцени, така, че не би трябвало да е проблем.
Стабилизирания обаче има по-добри характеристики относно винетиране, хроматични аберации, и естествено - стабилизация, която на сватба определено ще ти влезе в употреба - примерно в църквата - едно е да снимаш с 1/30 и да се молиш от 10 кадъра един да не е размазан, друго е да снимаш спокойно на 1/10.

Иначе за парите си Тамрона е страхотен обектив и при мен лично най-често е забучен на тялото :)

Публикацията е редактирана (13-02-14 14:50)

Автор: Alsand   
Дата:   13-02-14 15:12

Лично аз вече не бих снимал сватба с кропка. Ако можеш да взимаш под наем ФФ ще е най-добре и начисляваш наема в крайната цена. И с фулфрейм много добре ще паснат два обектива, които да се използват паралелно 50/1,4 и 24-105/4.

Автор: Gam3Ra   
Дата:   13-02-14 15:27

Имах и продадох и двата обектива (Tamron 17-50 и Sigma 17-70). Не съм снимал особено много с тях, при това с тяло 350D... но и двата си ги биваше по графа острота, само че не знам автофокуса дали им е достатъчно бърз за сватба? Бих ги определил като идеални всекидневки. Sigma-ta има много добър макро режим, Tamron-а на 50мм F2.8 в дадени ситуации спестява процедурата от развиване и завиване на твърд светлосилен обектив.
Съвсем скоро ще имам още едно такова тамронче и ще го продам на безценица.

Автор: kvakioh   
Дата:   13-02-14 16:02

17-50/2.8 ОS Sigma- на първо място, макар че не е спомената.
След този бих сложил Тамрона, защото е евтин и достатъчно добър. С или без стабилизация- почти все едно.
След това 17-70, като имам впредвид най-новата версия.

Дата:   13-02-14 16:16

Когато вземах тамрона пробвах и сигма - мисля, че тя извън центъра на 2.8, до към 4 е неизползваема. Може и да съм попаднал на кофти бройка, но като погледнах сега какво приказват хората в MTF графиките, явно става само ако не те интересува периферията на кадъра.

Автор: Gecata   
Дата:   13-02-14 17:03

Сватбен обектив?! Това някаква нова класификация ли е [smilie3]
За ограничен бюджет от около 1000 лв и кропка бих заложил на 17-40/4л + 40/2,8 или на 20-35/3,5-4,5 + 50/1,4 (или 85/1,8).

Публикацията е редактирана (13-02-14 17:09)

Автор: neillmakoli   
Дата:   13-02-14 19:22

Предимството на Сигмата пред Тамрона е наличието на повече мм в дългия край, както и това че има прилично макро.
Имах я тази Сигма но я продадох, Тамрона е осезаемо по-добър.

Автор: leo34   
Дата:   13-02-14 20:21

Аз снимам със сигма 17-50/2.8 ОS. Идеален е за тази работа. В момента е почти на половин цена във фотопавилион.

Автор: vgramatikov   
Дата:   13-02-14 20:31

Сватба и кропка трудно наистина. Аз в момента ако правя такъв сет бих взел Сигма 18-35 1.8 + един портретчик поне 50/1.4 или 85/1.4
Друго не ме удволетворява. Снимал съм с прекрасно варио обективи на 2.8 като Сигма 17-502.8ОС и Канон 17-552.8 ИС. Визията е отвратителна. [beer] За по-тъммни обективи да не говорим.

Дата:   13-02-14 20:35

И какъв е проблемът да се снима сватба с кропка? Не, че снимам сватби, но и не мога да си представя как ще те ограничи точно. Понеже сме бедна страна и тука някои хора отчитат ФФ като аргумент за елитарност и его, сигурно в някой чуждестранен форум говорят същото, но за среден формат. Та ми е интересно някой дали ще обоснове твърдението си :)

Автор: Alsand   
Дата:   13-02-14 20:55

Работата е там, че просто няма прилика. Установих опитно това чак миналата година, като реших да взема под наем 5Д Мк3 за една сватба. Така бях впечатлен, че си продадох новия 60Д, донесен от Щатите, докато не беше стигнал и до 2000 кадъра. При сватбите често ти се налага да снимаш при доста лоши светлинни условия, не можеш да избираш, нито в кои часове да снимаш, нито къде (освен на индивидуалната сесия). ФФ те спасява с несравнимо по-доброто качество при високо ИСО, много по-хубав детайл и нюансираност на на изображението. По-хубаво боке. Просто нямат нищо общо. Освен това фулфреймските обективи работят пълноцено и можеш да извадиш най-доброто от тях именно на филфрейм. Сега не искам да казвам, категорично, че сватба с кропка не може да се снима, ама за да извадиш нещо добро и конкуретно с кропката, трябва да си наистина много добър фотограф.

Дата:   13-02-14 21:43

С последното след запетайката съм най-съгласен. Технически си прав, но генерализации като на колегата горе "отвратително" и "не става" някак не ми се връзват. Също, човека не е споменал, че може това да му е резервно тяло и да си има ФФ. А може и "конкуренцията с най-добрите" да не му е цел, т.к. в България конкуренцията в 99% от случаите се определя от най-ниската цена :)

Автор: PhotoBo   
Дата:   13-02-14 21:55

@Alsand подкрепям казаното с две [smilie24] [smilie24]
Сигурно обаче няма да повярвате, че под 10% от клиентите ще усетят разликите, за които стана на въпрос [smilie3]

Дата:   13-02-14 22:21

@PhotoBo а 9 от 10-те %, които ги усетят няма да могат/искат да си ги позволят, или пък фотографа ще има техниката, но посредствеността му ще минимизира разликата :) Значи пак опираме до въпроса кое идва първо - таланта или техническото обезпечение. [beer]

Казвам горното, защото гледайки кадрите на някои хора тук, които се занимават наистина сериозно с това, на тях и Смена да им дадеш, ще направят превъзходни кадри, затова не мисля, че подобни остри генерализации са уместни! [smilie24]

Публикацията е редактирана (13-02-14 22:28)

Автор: vgramatikov   
Дата:   13-02-14 22:54

Аз бих лепнал само сигма 18-35 за основен обектив + портретчик и по-дълго варио почващо от 50мм.(50-150 2.8)

Сватбената техника не е евтина. Иска се светлосилни варио обективи за съжаление. Уайлдлайф и с 50-300 ще снимам ,но ако някой ме пита ще му препоръчам друго. Тука е същото.

За мен кропка моментните стандартни варио обективи е куца работа.
Да се залепи нещо 24/1.4 или 35/1.4 малко повече мърда работата.
Аз натискам сигмата защото за мен лично няма смисъл да си купувам друго. Аз като видя някой с д300 и 18-200вр със светкавица да пука по сватбиде ми се повръща. Тва за мен е обирджия не сватбен фотограф.

Всеки грабнал апаратче за 1000лв и китак иска да вади пари. Не се прай така.

Публикацията е редактирана (13-02-14 22:56)

Автор: PhotoBo   
Дата:   13-02-14 23:12

Май темата отиде по нанадолнището [smilie3]
А по темата:
Аз съм доволен изклкючително много от това как се представя Тамрон 17-50/2.8 (смених няколко) и за мен това е изключително читаво стъкло. Не съм про, но намерих малка разлика що се отнася до остротата (в полза на не стабилизираната версия) между двата Тамрон-а, но пък смятам, че стабилизацията може да е полезен тул при необходимост! Окончателния избор на нестабилизирания направих по-скоро по субективни причини - по-малък и достъпен филтър, както и по-компактен размер. Ако бях обаче на мястото на автора на темата, не бих пренебрегнал Canon 17-55/2.8 IS или 15-85 IS, като мнението ми се оповава на наскоро разгорещилата се тема за избор на всекидневен варио обектив за Канон.
От друга страна не искам да ме сърбят задните части, за което държа да отбележа, че нито снимам с Канон, нито пък сватби, така, че моето мнение да не се зачита ...просто чакам миалната да измие съдовете и си лягам [smilie3] [smilie21]

Автор: bpavlov   
Дата:   14-02-14 11:27

Съгласен съм с ПД. Едно време се снимаше с кропки, ама фулфреймите бяха недостижими, а нивото на сватбената фотография - ниско. Сега е друго. Всеки, който иска или поне се надява, да се позиционира над презряния 150-300-левов сегмент, е длъжен да започне поне с едно 5Д или Д700 втора употреба, светкавица от най-високия клас и 24-70 под наем. Аз така почнах - разпродадох си накуп цялата техника и с парите си купих едно Д700. После посъбрах пари за СБ900 и чак тогава почнах да снимам за пари. Цяла година съм взимал 24-70 под наем.

А иначе по темата, който и да е от гореизброените обективчета, издържа горе-долу един сватбен сезон, после се продава на 1/3 от цената. И това е в най-оптимистичен план.

Автор: enis   
Дата:   14-02-14 11:39

Ще си изкопирам един мой пост в подобна тема:

Мъка, Мъка... Пич ще ти отговоря със следната шеговита история и се замисляйте преди да проваляте сватбите на хората с техника за туризъм! Дори и да няма кой знае каква художествена реализация в един кадър, то нека поне е заснет качествено!

Неотдавна се сдобих с Canon 600D. За кратко време заснех сума снимки и ето вече се замислям, да не съвместя ли приятното с полезното. А именно да изкарам някой лев със снимки на сватби. Парите са нормални! Запознат съм с практиката на снимането - имам приличен опит със "Зенит". По моя преценка смятам какво е необходимо. Наличният обектив за сега е само стандартния, разбирам, че е нужен друг, но сега няма да се натоварвам. Възможно ли е само със стандартния? Нужна е външна светкавица, предполагам за ххх лв., препоръчайте каква най-добре да взема. Допълнителна карта за памет и акумулатор ще купя. Какво още е нужно? Статив с "кабел" - не знам, по мое мнение, не е задължително.
Отговор:
Неотдавна се сдобих със скалпел от санитарния магазин. За кратко време вече изрязах кожения диван, едва не отрязах гърлото на кучето си, и ето вече се замислям, да не съвместя ли приятното с полезното. А именно да поработя като кардиохирург. Парите са нормални! С практиката на хирургията съм запознат - имам приличен опит с консервен нож. По моя преценка смятам какво е необходимо. Скалпелът още не е заточен и е само един, разбирам, че е нужен и друг, но сега няма да се натоварвам. Възможно ли е само със един да се направи аортокоронарно шунтиране? Нужен е също хемостат, предполагам за ххх лв., препоръчайте какъв най-добре да взема.. Памук и тампони ще си купя сам. Какво друго е необходимо за операция? Троакар и форцепс за тъкани - не знам, по-моему, не е задължително да има! :D

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »