Автор: nyamago
Дата: 12-02-14 03:13
Никога не се ръководя по това какво имат другите. (Иначе щях да съм с мноого големи, много черни апарати).
По време на избора марките не ме интересуват. Най-напред добре си изяснявам КАКВО ТОЧНО МИ ТРЯБВА. При мен лично е - добро качество в малки размери и тегло. Два безкомпромисни приоритета, които рядко живеят на едно място и стесняват избора.
Ама имал (или нямал) най-бърз автофокус? Не снимам нито футбол, нито Формула 1 - не ми е важно. Дори АВТОфокус не ми е много важен, учен съм някога без такъв.
Ама правел страхотно видео 4к в пълен размер на кадъра със следящ автофокус и Долби Съраунд звук? Голяма работа (за мене, за други може да е важно). Е, не е лошо ако може да снима И видео, но чак пък за 'страхотно' не съм умрял...
И така нататък - всяка опция и екстра е добре дошла САМО ако са ми удовлетворени приоритетите. В стеснения кръг остават не повече от 2-3 текущи модела. Сравнявам отблизо и подробно спецификациите и избирам по-добрите. Поглеждам (но не много) примерни снимки и ревюта. И към този момент изборът вече сам се е направил.
Оказва се, че е някаква марка. Най-често е много известна: ами ако се окажеше неизвестна не бих си променил избора и нямаше да ме е срам да ме виждат с нея. Избраната, понятно, ми става любима... до слеващия избор, когато като нищо я сменям, ако друга марка по-добре ми удовлетвори критериите. Минал съм през 2 от изброените марки в заглавието и 2 неспоменати, но не по-малко прочути.
Общо взето - всичките снимат. Толкова добре, че се иска голямо майсторство (като моето), за да изкараш от тях боклук. Де да продаваха и задапаратни устройства!
Щастливо снимане с вашия избор!
|
|