Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 DSLR Nikon,Canon,Sony,Pentax - как ги избрахте?
Автор: piknik   
Дата:   12-02-14 00:50

Как се ориентирахте към следните марки апарати? С какво Ви впечатлиха? И т.н.

Отговори на това съобщение
 Re: DSLR Nikon,Canon,Sony,Pentax - как ги избрахте?
Автор: localhost   
Дата:   12-02-14 02:07

Влязох в магазина, пробвах един два и готово. После намерих най-добра цена за това което си бях избрал.

А ако тепърва ще започваш виж познатите ти какви системи имат и какви обективи можеш да вземеш временно да тестваш. Така ще имаш голямо предимство.
Иначе се получава следното - всички твои познати с Canon (примерно) и ти със SONY([smilie18]). Следва оплюване един друг и мерене на технически спецификации до победа [smilie5] . За справка виж темите във форума [smilie18]

Автор: nyamago   
Дата:   12-02-14 03:13

Никога не се ръководя по това какво имат другите. (Иначе щях да съм с мноого големи, много черни апарати).

По време на избора марките не ме интересуват. Най-напред добре си изяснявам КАКВО ТОЧНО МИ ТРЯБВА. При мен лично е - добро качество в малки размери и тегло. Два безкомпромисни приоритета, които рядко живеят на едно място и стесняват избора.

Ама имал (или нямал) най-бърз автофокус? Не снимам нито футбол, нито Формула 1 - не ми е важно. Дори АВТОфокус не ми е много важен, учен съм някога без такъв.

Ама правел страхотно видео 4к в пълен размер на кадъра със следящ автофокус и Долби Съраунд звук? Голяма работа (за мене, за други може да е важно). Е, не е лошо ако може да снима И видео, но чак пък за 'страхотно' не съм умрял...

И така нататък - всяка опция и екстра е добре дошла САМО ако са ми удовлетворени приоритетите. В стеснения кръг остават не повече от 2-3 текущи модела. Сравнявам отблизо и подробно спецификациите и избирам по-добрите. Поглеждам (но не много) примерни снимки и ревюта. И към този момент изборът вече сам се е направил.

Оказва се, че е някаква марка. Най-често е много известна: ами ако се окажеше неизвестна не бих си променил избора и нямаше да ме е срам да ме виждат с нея. Избраната, понятно, ми става любима... до слеващия избор, когато като нищо я сменям, ако друга марка по-добре ми удовлетвори критериите. Минал съм през 2 от изброените марки в заглавието и 2 неспоменати, но не по-малко прочути.

Общо взето - всичките снимат. Толкова добре, че се иска голямо майсторство (като моето), за да изкараш от тях боклук. Де да продаваха и задапаратни устройства! [smilie8]

Щастливо снимане с вашия избор!
[shtrak]

Автор: Digitalgab   
Дата:   12-02-14 03:54

Когато при машината занесат нещо за копиране, опитните оператори веднага познават файловете от Канон.
Ха кажете сега, по какво?

Две-три фирми правят матрици, останалите купуват от тях и правят софтуер. Така че, когато купувате от някои големи марки, плащате за името, написаното.

Карл-Цайс, (не Румениге), правят обективи, стъкла. [beer] [shtrak]

Публикацията е редактирана (12-02-14 04:04)

Автор: daniil-k   
Дата:   12-02-14 08:11

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: localhost   
Дата:   12-02-14 08:13

А мен само за пари ме питат - как ще платя и т.н. Дали да не си взема Canon ?

Автор: my.point.of.view   
Дата:   12-02-14 08:18

По едно време бях много разочарован от себе си.
Какъвто и фотоапарат да хванех, снимките все същите излизаха...
А по-преди си мислех, че като дам едни 2-3 хил лева и ще стана по-добър фотограф...
То ако с 2-3 хиляди лева се решаваше тази задача, лесно : )

Дата:   12-02-14 08:25

Тоя тука дядка не е стоял пред монитора или телевизора сутрин и вечер като нас, да се чудим какъв да си купим, а доста път е блъскал, може и на пенсия да е, та е имал време за това което е направил, и то с техника която далеч не 3 хилки, а май десет пъти по малко в базара и която повечето от известните писатели в тоя форум ги е гнус да я пипнат:

http://sergivan.35photo.ru/

Публикацията е редактирана (12-02-14 09:56)

Автор: mitku   
Дата:   12-02-14 09:30

Избрах си Канон (понеже ги харесвах на времето от сапунерките, които все още се търкалят из нас и си бачкат) и даже си намерих обява, която ми харесваше, но човекът, с който даже се уговорих, ми върза тенекия в последния момент и аз се ядосах и си взех Никон... и ми хареса. Та и до днес. Нямам намерение да сменям. С две думи - Никон ме избра, а не аз него, но явно си допаднахме. [smilie18]

Автор: isavkov   
Дата:   12-02-14 10:01

Аз лично ги избирам по интерфейса на менютата и по това дали лесно се ориентирам в него.
Никонските за мен са най-добри и логични и даже и noob да си ще се оправиш лесно.
За това и съм избрал Никон :)

Автор: Патаран   
Дата:   12-02-14 10:08

Миналата седмица ходих до павилиона за нов апарат, искаше ми се да тествам и евентуално купя а99 но се оказа че е по заявка и пак купих никон - Df

Автор: da.fo   
Дата:   12-02-14 11:15

От Sony "избягах" защото нямаше голямо предлагане на обективи за тази марка. Идваха разни фотографи да си копират по някоя сватбарска(експресна) снимка във фотото и тогава избрах Nikon. Цветовете им бяха някакси по наситени - кожата на човек изглеждаше сякаш е загорял от слънцето а ние тука нали си имаме море [smilie3] А и много се напатих от принтерите на Canon - изхвърлих 2 върхови модела(8 цветни) А3 и А4. Близо 2000 лева "на вятъра" - ееее, няма как да инвестирам пак в тази марка. Направо ги намразих [smilie22]

Автор: LorDDemoniC   
Дата:   12-02-14 11:23

Пробвах канон и никон (знаейки за многото видове обективи) , не харесах няколко никона, а и служебния е канон ... Свикнах им, а и ме устройват за момента.

Автор: pivanov   
Дата:   12-02-14 13:10

Когато през 2000-ната година ми се счупи 5 годишния Никон трябваше да си взема нов апарат буквално за следващия ден. Никон нямаше откъде, а Канон имаше. И така вече 14 години с Канон...

Автор: Seifi   
Дата:   12-02-14 14:36

Сапунера ми бе минолта но се заглеждах по никон д60, защото вече бях снимал с такъвно , след като прегледах цените на обективите , и разбрах че минолта обективи работят на Сони избора бе ясен. Ако живееш извън България Минолти колкото искаш иска само търсене и информация кои обективи са добри и кои не.

Автор: aeobs   
Дата:   12-02-14 14:37

Никон, защото съм малко идеалист, а те са най-добре като технология, ергономия, дизайн. Както и производител на техника от фотографи за фотографи.

Дата:   12-02-14 14:49

(най-добре като технология, ергономия, дизайн) [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Умря циганката която хвалише Никон и се пчона [thankyou]

Автор: Aleksandr   
Дата:   12-02-14 14:52

Като за 10 години минах през ДСЛР-и Пентакс, Пентакс, Миолта, Сони и Канон, ми просветна какво значи Nikon!...:)

Автор: rx   
Дата:   12-02-14 14:52

Когато си взех първия ДСЛР, Канон имаха наистина сериозен превес относно наличие на добри обективи и повече нови технологии. После натрупах стъклария и свикнах и не виждам нещо, което би ме накарало да сменя системата.
Защо? Защото в днешно време нещата са различни и фотографските си мераци човек може да задоволи напълно еднакво с Канон, Никон, Сони или каквото и да е друго, и то долу горе на една и съща цена. Много пъти съм поставял предизвикателството на масата, някой да ми покаже кадър, който би бил изпълним единствено и само с определена марка/система, а другите биха се провалили. До момента никой не ми е предоставил пример.
Ако момента да купувам първа система беше днес, преглеждайки какво се предлага, може би бих се спрял на Никон, т.к. вече успяха да изравнят Канон по стъклария, а ергономията и екстрите във фотоапаратите им за дадена цена са с една идея повече. Разбира се, при условие, че поправят абсурдния байонет с "обратна резба" [smilie18]

Автор: compur   
Дата:   12-02-14 14:59

Автор: Digitalgab

Тоя тука дядка не е стоял пред монитора или телевизора сутрин и вечер като нас, да се чудим какъв да си купим, а доста път е блъскал...

след което дядката е седнал и си е редактирал "яко" заснетия материал ИЛИ го е дал на някой, който срещу пари, му ги е редактирал... [smilie3]

Дата:   12-02-14 15:05

Автор: rx [smilie24] [smilie24] [smilie24]

Автор: kvakioh   
Дата:   12-02-14 15:10

Първо с лентовите, някакви там. След това при гледане от околните, все с Канон. Напук взех Никон, след това с Каноните се започна...
Покрай някои мои идеи- Сони плочка, Панасоник, който махнах.
Фуджи идва на линия, надявам се до 1 година.

Дата:   12-02-14 15:22

Сompur, не е сакат дядката, нито ниграмотян. Редактирал си е с пълно познаване на материала. Важното е, че е бил на подходящото място и в подходящото време, когато е натискал спусъка. А ние тогава къде бяхме?

Публикацията е редактирана (12-02-14 15:34)

Автор: HungryRabbitJumps   
Дата:   12-02-14 15:23

Никоните ми се сториха прекалено тежки, пък и тия ттела с/без мотор + същото при обективите = изгубиха ме

Фуджи, Пентакс и т.н. малко хора снимат с тях => малко неща ако искам нещо в бъдеще...

Видях след това 550Д за 1100лв + 18-55 и 75-300. Проста сметка си направих: 18-55=200лв + 75-300 около 550лв = 750лв и тялото реално излиза 400лв.
Ем съм си покрил повечето мм, хем мога да снимам до 1/4000 (а всъщност имам само няколко от 10к кадъра)
ИСО до 12800 (предоволно)
+ Видео

Минус са ми само АФ точките, ама и без това не съм кой знае какъв фотограф, тъй че е приемливо.

и Така вече година и половина си щракам с кеф

Автор: rx   
Дата:   12-02-14 15:36

Какво им има на точките на 550Д-то? :)

първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »