Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Sigma DP преоткриване
Автор: hotsnail   
Дата:   10-02-14 09:11

Foveon Reinvented

Сигма май ги е споходила феята на добрия дизайн. След обективитие и фотоапаратите им заприличват на нещо интересно.

Отговори на това съобщение
 Re: Sigma DP преоткриване
Дата:   10-02-14 09:20

и превю

ПП показателно е, че дпревю нищо не са писали още. Те си станаха печатен орган на Амазон, нещо като рекламна диплянка.

Автор: nemchev   
Дата:   10-02-14 09:27

Феята на добрия дизайн леко ги е подминала поне този път. За обективите съм напълно съгласен, че взеха нещата много на сериозно и започват да се превръщат във фаворит за мен.

Автор: rimohit   
Дата:   10-02-14 09:31

Дизайна изкърти наистина...

Автор: iasen2   
Дата:   10-02-14 09:38

много добър дизайн , браво на тях ! Като ергономия как ли ще е .

Дата:   10-02-14 09:44

http://www.imaging-resource.com/PRODS/sigma-dp2-quattro/ZUR_QUATTRO_LAYOUT.jpg

Интересен е и новия сензор. 19.6 МП сини точки и по 4 МП зелени и червени. Вероятно ще работи много по-добре като цветове. Странното е, че при байер, Х-Транс и човешкото зрение водещия е зеления цвят. При сигма ще е синия. Дали света ще изглежда много различно, когато синьото има най-много детайл. Дали ще е приятна визия

Автор: simbon4o   
Дата:   10-02-14 10:09

Както се казваше в един скеч - дано е за добро [smilie5] иначе наистина дизайна е много шашав. Изглежда доста непрактичен с този сенник, но да видим като излязат първите ревюта какво ще стане. Лично аз съм доста скептичен относно сензора, до момента фовеона беше единствения сензор, който харесвах за пейзажно снимане, портрети и т.н. където не ми трябва бързина. Просто улавяше контраста много вярно и липсата на моаре и измислени детайли много ме радваше, дано не са го оакали.

Автор: daniil-k   
Дата:   10-02-14 10:23

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: didesignbg   
Дата:   10-02-14 10:39

Вероятно картинката е сбъркана или просто не става дума за RGB филтри. Няма как да не ползват зеленото за резолюция. Въобще цялата история е ужасно объркана, отказват се от плюс номер едно на фовеон, който тръбяха цветна резолюция за сметка на скорост?!?
Дизайна е доста авангарден, ергономичен и безумен за слагане в чанта.
Като цяло поредния Сигма апарат, който ще почне да се продава след като цената му падне значително под себестойността.

Дата:   10-02-14 10:40

В нета вече има доста инфо как да си моднеш дп-то с байонет [smilie3]

Автор: iasen2   
Дата:   10-02-14 11:08

didesignbg , не си разбрал правилно :
долните слоеве са със светодиоди с по голяма площ , също както при старите фуджита . това е с цел да се намали шума . информацията ще се реконструира софтуерно от горния слой с по голяма резолюция .

Реално никой не го еня от Сигма за вашето изтънчено мнение . Ценителите искат хубав апарат и хубави и вълнуващи снимки . Самия факт че е с твърд обектив пресява доста от пуцащите варио потребители и се цели в съвсем други клиенти .

Публикацията е редактирана (10-02-14 11:15)

Автор: fast_eyebrow   
Дата:   10-02-14 11:13

Със смесени чувства съм, но винаги е било така към тези сигменски сапунерки. За съжаление, само матрицата не е достатъчна. И това като знам, че ще му поискат поне 2000 лв [smilie18]

Дата:   10-02-14 11:14

И аз така го виждам - фуджевски хватки.
20мп монохромна информация и 5мп цветна...

Автор: rimohit   
Дата:   10-02-14 11:19

излезе и в ДП то

Дата:   10-02-14 11:26

Няма как от синьото да формираш яркостен канал. Зеленото отговаря в най-голяма степен за яркоста за това и всички сензори имат най-много зелени пиксели.

Автор: Myth   
Дата:   10-02-14 11:34

Това нещо е изключително грозно според мен

Автор: Mogila   
Дата:   10-02-14 12:23

Ужас... чак малко се уплаших от грозотата му като го видях[smilie9]

Публикацията е редактирана (10-02-14 12:24)

Дата:   10-02-14 12:50

http://i1266.photobucket.com/albums/jj524/picrumors/picrumors001/Sigma-Quattro-DP2-compact-camera_zp

http://i1266.photobucket.com/albums/jj524/picrumors/picrumors001/Sigma-Quattro-DP2-camera_zps676db95

http://i1266.photobucket.com/albums/jj524/picrumors/picrumors001/Sigma-Quattro-DP2-bottom_zpsd5bcdf6

Ето и малко фотки. Авангарден е със сигурност. За грозен и красив не бих се наел на този етап. Не знам размерите му на тоя апарат. Вижда ми се силно разтеглен ама ако е много малък, е добре.

Минимализма кефи

Публикацията е редактирана (10-02-14 12:51)

Дата:   10-02-14 12:58

Като разгледах един роу от сигма и разбрах защо ползват синия канал за резолюция, в него има значително по-малко шум отколкото в другите два. Очевидно в дълбочина се генерира сериозно количество шум, което ще преборят с по-големите диоди. По този начин обаче губят основното си предимство пълната цветна резолюция.

Автор: fast_eyebrow   
Дата:   10-02-14 13:11

Това шмай срам да го извада пред хората

Автор: nikon_f2   
Дата:   10-02-14 13:18

[smilie25] Какво пък толкова. Най-много да те пита дали сам си си го правил.[smilie18]

Автор: attempt   
Дата:   10-02-14 13:19

Има прекрасна форма за чукане на шницели [beer]

Автор: mihajlov2   
Дата:   10-02-14 13:44

Интересно, дали ще му е чак толкова по-добра картинката, отколкото на същия този обектив 30/2.8, забоден на m4/3 или на НЕКС? Още повече, че като отделни обективчета Сигма ги предлагат цели три - 19/2.8, 30/2.8 и 60/2.8, и то на доста прилични цени...
Аз съм ги събрал и трите на Е-маунт и са ми предостатъчни.

Дата:   10-02-14 13:52

Вероятно е да снима нещо като Х сензора, но с повече цветна информация понеже цветните пиксели са по-близо един до друг. Зависи какви алгоритми ще напишат за него. И да бидейки най-отгоре синия ще е най-чист от шум. Явно не могат да го направят иначе на този етап с тези материали и се налага загуба на цветна резолюция.
Иначе лично аз всеки път като изкарат дп камера се разстройвам, че е фикснат обектива, едно време като беше един ок ама сега има 3 ... какво пречи да ги направят байонетски, хем и други ще може да се курдисват после. Сега хората са принудени да изкорубват старите ДПта че да поснимат с 50 1.4 на фовеон... [smilie5]
Ако не за друго новата фовеонка ще е супер за чб

Автор: daniil-k   
Дата:   10-02-14 14:56

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »