Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Полезно за начинаещи - хубава музика и как се снима.
Автор: piknik   
Дата:   08-02-14 23:22

http://www.youtube.com/watch?v=8Ez034SmqIs

Това съм го пускал и преди. Който е недоволен - да сподели.

Отговори на това съобщение
 Re: Полезно за начинаещи - хубава музика и как се снима.
Автор: nyamago   
Дата:   08-02-14 23:40

[smilie24]

И крайни резултати от сесията, ако някой се интересува )

[cool]

Автор: rx   
Дата:   09-02-14 02:11

Изостанал съм с Пърпъл, но това, което чувам много ми лъха на Флойд :) В интересна посока са тръгнали!

Автор: tzl   
Дата:   09-02-14 11:48

Само да кажа, че "начинаещите" доста ще се озорят с подобни снимки, дори и някой да им каже "настройките". Тук има много повече, независимо дали е снимано с осветление или не. Позиране, разбиране за това какъв фон да има зад хората и т.н. Тези неща са скрити от начинаещите, които мислят главно за "настройките" и "обработката". Поради тази причина начинаещите не успяват да направят снимките, които професионалистите правят.

Автор: falcon   
Дата:   09-02-14 12:00

Ето Муза за криминалните фоторепортери. Интрото е за включване на фотото и подготвка на базовите настройки. Основната тънкост е затворът да е синхронизиран с ритъма[smilie18]

Автор: Myth   
Дата:   09-02-14 12:03

Ми, честно казано, крайните резултати не ми харесват или по точно обработката... тия кафяви лица.... и... някак си груба обработка... това разбира се е моето лично мнение и никого не задължавам с него.

Автор: Frenchev   
Дата:   09-02-14 12:14

Ами извинявам се ама снимките са доста зле в някои отношения. От към ракурс, осветление и декори нямам забележка - дори бих похвалил автора.

Но от към обработка са много зле. Имам чувството, че са използвани разни плъгини които само съсипват. Снимките са супер плоски. Няма никаква разработка в сенките. Там където автора се е опитал да изкара нещо от черното го е направил супер нескопосано. Погледнете якетата на двамата вдясно:

http://deeppurple-nowwhat.com/wp/wp-content/uploads/2013/02/1DeepPurple_band_5-photocredit-Jim-Raket

Язък за идейните кадри. Тези кадри са живо доказателство за това, че в днешно време обработката е почти толкова важна колкото и ракурса и осветлението.

Ако бяха репортажни кадри разбирам, но това е класическа фотосесия.

Дата:   09-02-14 12:39

Мда, напълно съм съгласен с Frenchev това е и моето мнение.

Дата:   09-02-14 15:02

[smile]

Дата:   09-02-14 15:19

Съгласен съм и аз, че снимките не са нищо особено, обаче исках да наблегна връзката между заглавието и съдържанието.

Автор: niki777   
Дата:   09-02-14 17:43

айде и на диийп пърпъл фотографа отиде в кофата [smilie25]

Дата:   09-02-14 17:56

То не е ясно кой е правил ретуш на снимките, тъй като понякога на добри фотографи снимките им отиват в неподходящи ръце и омаскаряват работата. Често фотографите пишат кой е правил ретуша, за да не стават грешки.

В случая фотографът е ОК с този ретуш, независимо дали е правен от него или не, тъй като на сайта му има и други подобни снимки, въпреки, че има и доста по-добри. Фактът, че е избран, означава, че тези, които са го избрали одобряват стила и вкуса на човека.

Независимо от това дали текущите снимки се харесват или не, това клипче не показва нищо особено на начинаещия, освен, че някой снима с фотоапарат на някакви места от някакъв ъгъл, позирайки някак си хората и от време на време ползва някакво осветление по някакъв начин. Всички тези някакви работи са едни от малкото параметри, които начинаещият често не подозира, че са целенасочени и премислени. Когато се снимат заети хора се планират предварително много от нещата и не се ходи просто на разходка с групата <Еди кои си>, за да видим дали можем да намерим място за снимки. Това също е нещо, което начинаещите може би не се досещат.

Реално това е клипче как един фотограф снима музикална група, но не дава нищо за начинаещите, а по-скоро гъделичка любопитството на начинаещите и утвърждава практики, които професионалистите нормално вършат.

Дата:   09-02-14 19:44

Автор: niki777
Дата: 09-02-14 17:43

Нещо не мога да ти разбреа проблема на теб, да видях ти постовете и в темата за Нешънъл Джиографик, ти какво искаш хората като чуят едно име и веднага да кажат "ооооо какви шедьоври" и да и ония снимки в статията за дунавските езера не струват, няма никакво значение кой ги е правил.

А тези ОБРАБОТКАТА им не струва, гадна си е направо и да окепазени са снимките с тая обработка. Ти ако виждаш друго това си е твой проблем, явно нещо не довиждаш.
Ако имаш други доводи (освен "ама това е фотографа на Дийп Пърпъл") с които да ме убедиш, че тия снимки такак както са показани са добри, ок добре дошъл заповядай изложи ги, ако нямаш... аман от псевдоморалисти които да ми обясняват какво да харесвам и какво не и колко грозно било видиш ли да не харесам снимките на еди кой си велик фотограф.

Дата:   09-02-14 20:00

http://www.eyed.de/index.php5?m=pics&i=PORTR%C4T&n=1

Ето го сайта на фотографа, на мен лично фотографиите му ми харесват, във фотографиите на Пърпъл казах какво ТОЧНО не ми харесва.

Автор: realnoncho   
Дата:   09-02-14 20:51

Тази която е показал Frenchev точно и мен ме втрещи, все едно някой начинаещ фотограф е правил обработка на някаква таку-що формирала се банда и е пляснал някакъв готин филтър отгоре.

Автор: niki777   
Дата:   09-02-14 22:01

myth, извинявам се но не си спомням някога нещо да съм ти обяснявал. мисля, че дори не се познаваме.

това не ти пречи естествено да ме наречеш псевдоморалист.
точно това надменно отношение не одобрявам и критикувам. изобщо не обсъждам снимките и това дали стават или не. акцентът ми е върху това, че израстване като фотограф (и човек) е невъзможно без да уважаваш (дори и да не разбираш или не харесваш) чуждия труд.

Дата:   09-02-14 22:44

Извинен си, ами да не си ми обяснявал лично на мен, на достатъчно хора обясни обаче в темата за Дунавските езера и Нешънъл Джиографик.

изобщо не обсъждам снимките и това дали стават или не.

Е ако не си забелязъл ние ТОЧНО СНИМКИТЕ ОБСЪЖДАМЕ, а ти реши, че фотографа сме натирили у кофата, пък ние за него нищо не сме казали.

(и човек) е невъзможно без да уважаваш (дори и да не разбираш или не харесваш) чуждия труд.

Тук дори не сме говорили за уважение на чуждия труд, говорим, че обработката е несполучилива и, че не я харесваме, дали уважаваме труда който фоторетуширащия е положил изобщо не сме говорили.

Но все пак ще ти кажа какво мисля за уважението на положения труд, много често труда се уважава според резултатите и редица други фактори, а не просто заради самия труд.

Нарекох те псевдоморалист защото в темата за Дунавските езера се скъса да обясняваш колко грозно било и какви хора били, как можели те снимкиите да не харесват, зад тях знаели ли били коя авторка седяла и колко била допринесла към фотографията. Ок, никой няма нищо против авторката, не видях дори някой да я беше споменавал и обсъждал, до момента в който "Ама знаете ли КОЯ е..."

Амъ пък ти прочете ли добре, че обсъждаха хората конкретни кадри, без изобщо да споменават на кой автор са. Тук същата работа ние обсъждаме, че обработката е зле (според нас) ти пак намеси автора като разбира се не пропусна да наблегнеш, че бил на Пърпъл (не че е вярно де).

Ни е за какво говорим, ти за какво говориш. И всъщност надменното отношение идва от теб, цитирам

"Автор: niki777
Дата: 09-02-14 17:43

"

Демек бе "к'ви сте виеееее бе, че ще обсъждате фотографа на на Дийп Пърпъл"

И не на последно място при бързото писане и аз допускам ужасно много грешки, ама все пак изриченията започват с главна буква собствените имена също.

Ай със здраве!

Дата:   09-02-14 22:52

Има една малка разлика между снимките от Дунавските острови и горните на ДП:

- Островите са снимани за поопулярно ПОЗНАВАТЕЛНО издание с наложен изклюително висок стандарт на РЕАЛИСТИЧНА фотография, където максималната близост с действителността е задължителна. Когато показваме непознати места на публиката, всякакъв артЪ, който изопачава вида им, е нежелан. Фотографското качество следва много добе установени с десетилетия канони - НГ е станало нарицателно за клас и стил фотография.

- Снимките за обложки на музикални албуми, за плакати и подобни съпътстващи материали са точно обратното - в тях се търси особена визия, много често преднамерено РАЗЛИЧНА от действителността. Рокът - от времето на 'супер-групите' (като тази) насам - си е наложил своеобразна графична и фотографска естетика. Доста различна от тази на НГ. Ще ме извинят критиците, но трябва да имат сили да приемат, че тази естетика МОЖЕ да бъде и различна от собствените им критерии за 'хубава' фотография (точно затова не сте били поканени вие да направите снимките).

Ясно е, че тези снимки не биха събрали във ФФ и 2 'Б' точки. Ясно е и защо (тук критериите са твърде високи). Но допуснете, за момент поне, хипотетината възможност - че продуцентът на албума, артистичният (графичен) директор на проекта и самите артисти са имали ТОЧНО ТАКАВА визия на ум. РъбАта, неизгладена, без специални костюми, грим или ретуш за изчистване бръчките от застарелите рокери. Те такива искат да се покажат на света! При цялата мелодика на музикалния им стил, в него си има абразия и те искат визията да излъчва тази абразия... Успели са да обяснят това на фотографа и неговия Фотошоп асистент (ако е отделен човек). ОДОБРИЛИ са крайния продукт (което не правят лесно) и са щастливи той да бъд показван на милиони хораа. Друг свят, артистичен - не е като географския фотореализъм.

А ваше суверенно право е да не го харесвате и всеки опит някой да ви го натрапи е осъдителен. И ваше задължение е да не го имитирате. Сега съгласни ли сме?

[beer] [beer] [beer] [cool]

Публикацията е редактирана (09-02-14 22:56)

Дата:   09-02-14 23:05

Така сме по-съгласни, разбира се може да се поспори, но като цяло си прав и спора в случая е излишен. Иначе изобщо не ни е задължение да не го имитираме, можем да имитираме, друг е въпроса какъв би бил резултата.

Автор: falcon   
Дата:   10-02-14 06:20

"Автор: Frenchev
Дата: 09-02-14 12:14

Ако бяха репортажни кадри разбирам, но това е класическа фотосесия. "

Тя постановката на горният кадър си го вкарва точно в репортажния такъв, ама като трябва да се постигне ефект на класическа фотосесия, единственото което може да се прави е да се играе с тоналността. Иначе си остава една обикновенна снимка на фона на улицата. Кафенеето на лицата и на мен не ми харесва, може би някакъв метално-сив отенък щеше да подхожда повече на беграунда, ама това е просто мнение. Не мисля, че от тази снимка може да се направи какъвто и да е шедьовър с постобработка.

Публикацията е редактирана (10-02-14 06:23)

Дата:   11-02-14 21:02

А какво е 'калсическа фотосесия'? И как се 'постига ефект' на такава?

Пнеже съм малко неук в тия работи, а и темата е изрично за начинаещи - може ли някой по-напреднал да обясни?

[shtrak]

Публикацията е редактирана (12-02-14 00:52)

Автор: Yoanslavov   
Дата:   12-02-14 17:21

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: Alsand   
Дата:   12-02-14 19:56

Абе хора, 100% тази обработка е концепция, а не недоглеждане или неумение. Това да не ви е България? Снимките са заснети, както трябва, а дизайнерът е искал да подчертае или да извади нещо от тази визия. Нищо тук не е случайно.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »