Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Видео демо - трябва ми мнение
Автор: damovnikola   
Дата:   08-02-14 20:57

Привет ,

Казвам се Никола , на 17 съм и в 'чест' на 1 година от както започнах да снимам реших да направя едно демо от нещата,които съм снимал през 2013 - главно от късометражните ми филми .

Така че просто реших да споделя ,но ще се радвам да чуя и мнения ^

http://www.youtube.com/watch?v=nc54J0bVd2c

Отговори на това съобщение
 Re: Видео демо - трябва ми мнение
Автор: Danhill   
Дата:   08-02-14 21:25

Излез от рамката!

Автор: gbdesign   
Дата:   08-02-14 21:39

Тук обективна критика не чакай. 3/4 са с манталитет на стари моми и освен мрънкане едва ли ще чуеш нещо полезно.

Дата:   08-02-14 21:41

Излез от рамката.

[smilie11]

Публикацията е редактирана (08-02-14 21:42)

Автор: piknik   
Дата:   08-02-14 21:46

Привет, и аз се казвам Никола. [smilie5]
Не скачай от ситуация в ситуация през 4-5 секунди. Човешкият и маймунски мозък се затормозява. Искаш да кажеш нещо за 4-5 минути и включваш всичко - това е грешка. Развий една тема от сюжета - максимум 3-4. И ги направи добре.

Правя аналогия с музиката - големите групи използват 5-6 рефрена и правят Албум с 5-6 песни.
Нашите музиканти в една песен вкарват 10 страхотни "рифа", "похвати", от което става боломач.Искат да блеснат... Всичко после е изчерпано идейно, другите песни са турбо-зле.

И към теб и фотографията, видеото - хвани същественото от клипа и го развий - сега той изглежда като пъзел, но несглобяем.....

Ако беше режисьор като : Тарантино, Лукас, Тарковски, Михалков, Василев, братя Уашовски, Спилбърг и много други, щяхме да твърдим, че е Гениално....

Публикацията е редактирана (08-02-14 21:56)

Автор: lorddemonic   
Дата:   08-02-14 21:48

Прилича на леко дълъг трейлър на нов бг сериал ... Което принципно не е лошо де ... [beer]

Автор: hristov2256   
Дата:   08-02-14 21:48

Имаш талант - давай смело :))

Дата:   08-02-14 21:50

Здравейте и благодаря за отговорите , но мисля , че не сте разбрали точно каква е целта на клипа , тук не искам да разкажа история ,не е късометражен филм или нещо такова ,а просто компилация от различни кадри през изминалата година или " Demo Reel " за да мога да покажа на актьори или продуценти или клиенти или каквото ще да е ) .

Благодаря за отговорите пак ^_

Автор: M_D   
Дата:   08-02-14 21:55

Доста е добре, като за първа година снимане.
Само това евтиното цианено изстъпление го забрави. Ако си слагал някакви ЛУТ-ове, направо в кофата. Ако ти си го боядисвал така - недей.

Публикацията е редактирана (08-02-14 21:55)

Автор: GOSPODIN   
Дата:   08-02-14 22:27

damovnikola , за тези 17 години кадрите са ти много добри. На някои места са доста дълги, но не е болка. Тук мнозина не са чували за Showreel и неговото предназначение, но дават веднага компетентно мнение. Продължавай така и успех!

Автор: e-mil   
Дата:   09-02-14 00:14

Преправи го изцяло и махни излишното!
Имаш досадни повторения:
- пушачът с Lenovo-то;
- slide in в мазето - един път с момичето, един път без;
- актьора на сцената все сочи нанякъде с пищова;
- полицаите в коридора;
Като ги види повторно, човек си казва: "Добре де, разбрах. Дай да видим какво още имаш!"

Това с дървения капак на шахтата не ти носи нищо. Или го удължи за да видим махането на капака или го замести с нещо друго! Статичните кадри с книгата, снимката - също.

Не се мъчи да пълниш дължина!
Продуцентите са заети хора, а такива като теб са десетки хиляди. Нямат време да обърнат достатъчно внимание на всекиго. В момента не се отличаваш от масата. Всички залагат на криминални сюжети, защото смятат, че като има екшън са по-интересни. По-добре кратко и стегнато да покажеш малко избрани кадри, отколкото да имитираш много продукция. То е ясно, че на 17 е малко вероятно да имаш богато портфолио, а и без достатъчно техника и ресурси няма да изкараш безумно красиви и майсторски кадри.
Противно на общоприетото мнение в едно такова демо също има драматургия. Добре си заложил на интересни гледни точки; узрял си за идеята, че кино се прави с достатъчно реквизит - просто махни излишното!

Внимателно планирай сцените и преглеждай кадрите за грешки преди да започнеш да снимаш! При преследването на бягащия по пътя човек вдясно долу се вижда сянката на камерата и нечия глава, вероятно твоята. Не че ти е лоша главата - добре оформена е, но не и е мястото в кадър.
Един път е грешка да го има във филм, но да се рекламираш с него е двойна грешка. Излиза, че си небрежен хем по време на работа, хем при сглобяване на портфолиото, за което се предполага, че на спокойствие си избирал какво да покажеш.

В клипа си ползвал открадната музика, че даже и си го признаваш в текста отдолу: "I do not own the rights of the music". То не че признанието има значение - софтуерът на Тубата и без това ще засече музиката, и има вероятност да ти го блокират заради нея.

Освен това си неоткриваем. Няма никакви контакти, нито в профила ти в YouTube, нито във Фейсбук. И въобще Фейсбук не е място за бизнес връзки. Направи си сайт или поне сложи някакъв имейл!
Вземи пример от нашия съфорумец Marchello! В профила му в Тубата има сайт, а на сайта - адрес, имейл и GSM-и.
http://www.youtube.com/user/Martchony/about
Ако Мадона реши да му звънне ще го намери с три клика на мишката. [smile]
Ако някой реши да потърси теб ще те отсвири след втория клик. [smilie7]

Публикацията е редактирана (09-02-14 00:18)

Автор: marrio31   
Дата:   09-02-14 00:51

добре е,не ги слушай,а давай напред[cool]

Автор: netizen   
Дата:   09-02-14 01:08

На мен ми хареса. [smilie24]

Автор: Gecata   
Дата:   09-02-14 08:26

добре е,не ги слушай,а давай напред..........
Напротив, слушай! Напълно споделям това което са ти писали e-mil и Danhill. [smilie3]

Автор: CaracolStudio   
Дата:   09-02-14 09:54

За 17 годишен си много добър давай смело напред и ще ставаш все по-добър .Сега ти трябва снимане снимане и много снимане за да ставаш по добър .

Автор: fireflash   
Дата:   09-02-14 11:12

Харесва ми !

Автор: Myth   
Дата:   09-02-14 11:55

Без да разбирам, на мен лично ми харесва, e-mil и Danhill вероятно са прави. Успехи за напред желая :)

Автор: marchello   
Дата:   09-02-14 13:05

на мен ми хареса, браво!

Автор: dolmov   
Дата:   09-02-14 14:22

И на мен ми хареса!

Дата:   09-02-14 17:50

Благодаря за мненията и критиката ^_

Автор: chrisnoch   
Дата:   11-02-14 17:22

Браво, младеж! :)
Имаш талант. Продължавай да снимаш, работа и опит му е майката!
e-mil ти е дал много ценни насоки. Аз бих добавил и следните:
- В твоят демо-рийл трябва да попадне САМО най-доброто, на което си способен! Не прави компромиси при монтажа! Само един калпав кадър е в състояние да развали цялостното впечатление. Както казва народната мъдрост, една лъжичка катран и каца мед разваля!
- Много от кадрите са с нисък контраст. Не мога да преценя дали това се дължи на условията при снимки или на последваща обработка. При видеото е по-добре малко да прекалиш с контраста, отколкото да "измиеш" изображението.
- В демо-рийла все пак трябва да има някакъв тип разказ. По-добре е да изградиш първо един сюжет, а после да преминеш към втори, вместо да ги "смесваш" хаотично.
Най-важното: не спирай да снимаш! То си само на 17 години и животът е пред теб.
Приемай съвети, но само тези, които съответстват на твоето виждане! То може да се променя с годините, но е важно да си остане ТВОЕ!
Не се притеснявай да експериментираш и грешиш! Дърти режисьори и оператори го правят всеки ден, та ти ли? Гледай само да се учиш от грешките си, защото иначе ще "зациклиш" в аматьорщината и няма измъкване. marchello е христоматиен пример за това състояние.
Желая ти успех!
Ако имаш нужда от каквото и да било, пиши на Л.С.
[smile]

Дата:   12-02-14 00:39

Благодаря много ,оценявам го.

Щях да си разбия главата когато видях контраста от друг компютър , оказа се , че след като си взех новия компютър и монитор не съм забелязал ,че каквото обработвах на него изглежда много много по - различно при другите монитори .

За другия път ще оправя нещата.

Ще видим , дано 2014 reela да е доста по-добър :) . Мерси пак .

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »