Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2  3  4  5     всички  напред  последна
 Аз ли не разбирам нищо или...
Автор: Alsand   
Дата:   05-02-14 16:31

Гледам снимките, чета статията и не проумявам...и това е National Geographic?

http://www.nationalgeographic.bg/?cid=13&art_id=134

Отговори на това съобщение
 Re: Аз ли не разбирам нищо или...
Автор: nyamago   
Дата:   05-02-14 17:13

Да, И това е [smilie2]

Има вече друга дълга тема по въпроса. Както коментирах там: "Всяка нация има такъв National Geographic, какъвто заслужава."

Автор: mIRCata   
Дата:   05-02-14 17:20

Аз може и да не мога да снимам и да не разбирам много, но снимките в галерията към статията са отвратителни. Според мен де.

Публикацията е редактирана (05-02-14 17:21)

Автор: niki777   
Дата:   05-02-14 17:31

пък да си бяхте направили труда да проверите коя е светлана бахчеванова [shtrak]

Автор: Vizov   
Дата:   05-02-14 17:47

Ми каква да е [smilie21]

Автор: rx   
Дата:   05-02-14 17:52

Не я познавам другарката Светлана. Но съм от дунавския край и за скромния си живот небето никога не е било бяло в слънчево време - може би е сниман някакъв природен феномен, в който небето е като лист хартия, който никога не съм виждал - откакто се помня - все е синьо.

А въпроса коя е госпожицата/госпожата илюстрира перфектно този форум и оценките в него - трябва ли да ме интересува коя е за да оценя дадени снимки? Защото ако тия се появят в Представяне и автора пита защо не са му оценени всичките ще го смелите от гавра, нали така?! Но понеже са на другарката Светлана, трябвало първо да проучим коя е и тогава да критикуваме.

Публикацията е редактирана (05-02-14 17:54)

Автор: OIM   
Дата:   05-02-14 18:45

rx - я кажи , предишната ти регистрация тук , с какъв ник беше

Дата:   05-02-14 18:57

rx, съжалявам че кръгозора ти не се простира отвъд фото-форум и отвъд русе. хубавото е, че стига да пожелаеш, би могъл да го разшириш само с няколко клика на мишката (и четене разбира се). [shtrak]

Дата:   05-02-14 19:05

Знам, коя е Светлана Бахчеванова, но това не прави снимките й за този материал по-добри. Тя явно въобще няма това мислене, за подобен род фотография. Може да е добър фоторепортер, но си няма и понятие от фотография, като за Нешънъл Джиографик. Подходът й е изцяло репортерски, като нещата имат вид на направени набързо и много претупани. Тук са виновни 1. Редакторите 2. Светлана Бахчеванова, че се е захванала със задача, което очевидно не е за нея.

Публикацията е редактирана (05-02-14 19:08)

Дата:   05-02-14 19:08

Русе ли е единствения град по дунавския край [smilie8] Иначе, не се притеснявай за кръгозора ми - нямам оплаквания [beer]

Alsand, я кажи и ти с какъв ник си бил преди, защото критиката към въпросното лице явно дискредитира личността на профила във форума [smilie18]

Публикацията е редактирана (05-02-14 19:10)

Дата:   05-02-14 19:18

зависи от поставената задача. ако от нг са казали че искат патки от дунава и толкоз, едвали би могло да се очаква нещо повече от патки по дунава и толкоз. [smile]

Автор: мара   
Дата:   05-02-14 19:21

бе има патки и патки.
питайте стоев.

Автор: axtom   
Дата:   05-02-14 19:39

Снимката е УЖАСНА!
Нямам идея коя е Светлана, ако някой знае да ни информира. Ако съдя по нивото и сигурно преподава някъде или организира курсове. Ако се снима гола, ясен ми е пътят на тази снимка до NG!

Публикацията е редактирана (05-02-14 19:39)

Автор: axtom   
Дата:   05-02-14 19:42

Искам да Ви се извиня! Не се изразих правилно.

Бих степенувал снимките така:

1.Ужасна.
2.По-ужасна.
3.Най-ужасна.
4.Въпросната снимка!

Явно този който я е изтипосал на страницата, никога не е виждал снимкии си няма никаква идея за качеството на фотографиите в NG!

Публикацията е редактирана (05-02-14 19:44)

Автор: ludiakolio   
Дата:   05-02-14 19:43

mircata и Alsand[beer]

Публикацията е редактирана (05-02-14 19:45)

Автор: MikeDimit   
Дата:   05-02-14 19:57

Те тук е заровено кучето http://www.nationalgeographic.bg/?cid=22

Дата:   05-02-14 19:58

niki777, Е да, ама не е така. Статията се нарича "Дунавските острови", което означава, че тук се изисква съвсем друг подход. Най-малко, снимките са направени в абсолютно неподходящи часове на деня. Светлината е ужасна, композицията в повечето случаи куца и предвид факта, колко фотогенична река е Дунав, особено по изгрев и залез, поставената задача не е изпълнена по никакъв начин.
По отношение на текста - баналностите ми идват повечко и не мога да го отлича от нивото на ученическо съчинение на тема: "Как прекарах лятната ваканция".

Автор: apollo   
Дата:   05-02-14 20:03

Що снимката си е яка, убава река, малко вълнение, перфектна композиция!!! Решили са, турнали са я [cool]

Дата:   05-02-14 20:03

По-скоро причините са тук. Такива, като Красимир Друмев са органично чужди на National Geographic. Но в днешните комерсиални времена, парите не миришат:

"Доносникът Красимир Друмев държи най-големите BG списания

Съиздателят на най-голямата група списания в България Sanoma Красимир Друмев е бивш агент на Държавна сигурност, разкри 19 минути, безплатният трепач на българската хартиена преса. Друмев е станал агент на Шесто през далечната 1970 г. По ирония на съдбата го е вербувал възможно най-ниският офицерски чин – старш лейтенант. След това го поема прочутият и до днес Цветко Цветков.
Агентът с кодови имена Огнян и Дунаев остава активен до 1991 г. – две години след 10 ноември 1989 г., а същата 1991 г. – дали за награда, за облекчение или по други причини, е назначен за главен редактор на списание Паралели.
Друмев започва като сътрудник, преминава през секретен сътрудник и увенчава тайната си кариера като агент, пише 19 минути. Личните и работните дела на Краско Друмев са цели 6 тома. Името става явно с доклад на НРС от 08.08.08 г.

Сега бай Краси е съдружник на едно от най-големите империалистически издателства Sanoma. На всичкото отгоре менажира и списанието National Geographic. Човекът си е писал титла редакционен директор на изданията на групата Sanoma Блясък, в която влизат Блясък, Story, Cosmopolitan, Elle, Максимум, Тя, Журнал. Ха, четете, да ви дойде акълът!"

Дата:   05-02-14 20:06

Alsand, сега като видях линка че този "главен редактор" държи космополитан, ел, не знам си кво за жената и други кифленски парцали... ква светлина, ква композиция [smilie18] [smilie18]

Само не знам NG как са решили така да си плюят на името - преди време бях попаднал на едно интервю в което човека обясняваше как чакал с камерата в Антарктида някакви пингвини над час докато се появи достатъчно чист пингвин, за да го снима защото няма право да ретушира снимката. За какво си говорим... Та някой ще ни просвети ли коя е Светлана? Аз се чувствам лично засегнат, защото дунавските острови могат да бъдат заснети по уникално красив начин - точно като за NG, докато от въпросните кадри излиза, че дунавското крайбрежие е някакъв кален гьол.

Дата:   05-02-14 20:15

rx, Ами какво да се очаква от човек, за когото снимането на диви животни е, като да снимаш домашни любимци на киноложка изложба.
Лошото е, че очевидно НГ са затънали в такъв тежък комерс, че въобще не им пука, кой използва този бранд по света. Получават си своето и от там - нищо не ги вълнува повече.

А колкото до Светлана Бахчеванова - ето ти малко инфо:

Светлана Бахчеванова е фотожурналистка и активистка за човешки права, носителка на фотографски награди.

В началото на 1989 г. става член на първата организация за защита на човешките права в България, чиято цел е да подкрепи екстрадираните турци, насилственото покръстване и смяна на имената. От 1990 г. е фоторепортер във в. „Демокрация”, по-късно е фоторедактор, през 1997 г. постъпва в БТА като завеждащ фотоотдела. От 2001 г. живее в Ню Йорк.

През 2010 г. Светлана събира екип за сайта FotoEvidence (фотодоказателство, фотосвидетелство). Това е уеб-платформа за документална фотография с фокус върху теми, свързани с нарушаване на човешките права и социални несправедливости. Всяка година FotoEvidence присъжда награда за един фотограф, работил по дългосрочен проект по тази тематика. Същият проект се издава в книга, а снимките на победителя и на четиримата финалисти се излагат в престижната галерия „VII” в Ню Йорк.

Източник: http://www.bolgari.net

Явно този, който поръчва музиката, нищо не разбира от музика и когато поръча снимки на някакво име в бранша, но хал хабер си няма от тази материя, харесва и пуска, каквото му даде "светилото". Аз за себе си друго обяснение нямам.

Автор: NAKATA211   
Дата:   05-02-14 20:26

емиии... който може си го може,а тя толкова може... [smilie25]

Дата:   05-02-14 20:47

не се знае какво е било заданието и колко време е имал фотографа.
аз не мисля, че публикацията има претенции да е нещо повече от това което е - забутан и незначителен материал в балканско издание на нг.

адски е нелепо да се плюе така нагло (като rx и axtom) по международно признат авторитет във фотографията (факт) с цифра стойностни проекти зад гърба си (факт). засрамете се. ако искате. [smilie25] но няма да го направите, а ще продължите да храчите (факт).

също така не е зле да погледнете отвъд фф.
например въпросното VII: http://www.viiphoto.com/
[smilie24]

Дата:   05-02-14 20:52

Определено ми харесват нейни кадри като журналист. Интересно ми е какво я е провокирало да приеме задача в непозната за нея територия, за която съм сигурен, че е била наясно, че не е в комфортната й зона и не би се справила. Може би грешна преценка, може би надценяване, може би парички някакви...

Ники, адски е нелепо да пъхаш думи в устата на хората и да ги набеждаваш за неща, които не са правили и казали. Освен това е нагло, невъзпитано и грозно. Но предполагам няма да спреш да го правиш. За споменатата жена не съм казал нищо - нито съм бил на една маса с нея, нито в едно легло, за да я оценявам като човек. Мнението ми за фотосите щеше да е едно и също, независимо дали ги е правил господ или бай иван. Или ти. Реномето и опита на един човек никога няма да го имунизира против грешки - набийте си го в главите.

Нека ти задам въпроса така, защото явно говориш на някакъв друг език и не се разбираме - ти смяташ, че щом един човек е перфектен(дори най-добрия в света) в стрийт, или голи каки, или в макро, или в сватбена фотография, то това автоматично го прави гений във всички области на фотографията и няма теоретичен начин друг жанр да НЕ му се отдава? Така ли мислиш?

Публикацията е редактирана (05-02-14 20:58)

Автор: мара   
Дата:   05-02-14 21:19

ники, в случая требе се засрами нг, бе [smilie18] [smilie18] [smilie18]...те са се насрали.

първа  назад  1  2  3  4  5     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »