Автор: sky-fan
Дата: 31-01-14 23:52
Аз съм с 135 на Д600. Страхотен обектив, но му трябва светлина за да е остър. Иначе си размазва отвсекъде. На исо 1600 го тествах онзи ден и си маже яко на 1/200. Това с ДОФ контрола е малко тъпа работа, но има разлика. На много отворена бленда 2-2.8, където уж трябва да се справя чудесно може да те разочарова. В смисъл, че ако имаш лек бек или фронт фокус, като бутнеш ръчката и става големо мазало. Аз се разделих с 85-ца за този и не го свалям. Който каза, че само G серията може има да яде моркови много... Обектива е доста бърз като за без мотор. Имам 24-120 Ф4 и се справя да не каже и по-добре от него. Ако ти трябват кадри от него мога да предложа, но ти гарантирам, че няма да съжаляваш за него. За 105 нищо не мога да кажа, но на ФФ тяло за портрети за мен лично ще е къс. Имам 24-120 и винаги не ми достигаха малко над 120мм. Говорим за портрети от кръста нагоре. Плюс мин фокусно разстояние е 110см и ти трябва 150-200см от обекта. Вземи го тествай, но тествай тази бройка, която ще вземаш, защото си има значение. Ако попаднеш на проблемна бройка, заради този DOF контрол трудно се ремонтира. Моя имаше фронт фокус, но на +4 просто заспа. Остър като бръснач, а картинката е една мека такава. Бокето е страхотно просто... Жалко, че няма G серия от него.
|
|