Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Принт върху стъкло.Помощ.....
Автор: ReyRomano   
Дата:   25-01-14 21:05

Много моля за помощ.Трябва да подготвя снимка за печат върху стъкло.Никъде не казват с какво качество трябва да са снимките.Колко мегабайта,какви пиксели и изобщо винаги отговора им е прати снимката пък ние ще преценим.Моля ако някой знае да пише.Става въпрос за фото върху стъкло 2 на 3 метра.

Отговори на това съобщение
 Re: Принт върху стъкло.Помощ.....
Автор: luboar   
Дата:   25-01-14 21:15

Дали е върху стъкло или дърво, /щом ти не печаташ/ няма значение. Просто подготви снимката за печат с резолюция 300х200 см. и 75 пиксела на сантиметър. Изпрати я, и не се тревожи за резултата. [smilie24]

Автор: chepkata   
Дата:   25-01-14 21:37

luboar 300х200 см. и 75 пиксела на сантиметър

Бая резолюция ще да е тва.[smilie11]

Автор: luboar   
Дата:   25-01-14 21:59

chepkata, предполагам, че който използва толкова скъпа медия за печат, ще иска и качество на изображението. 72 пиксела на инч пак ще свършат работа.

Дата:   25-01-14 22:28

Добре де ама пак не разбрах...Къде да ги намеря тия 72 пиксела.Как да проверя?

Автор: realnoncho   
Дата:   25-01-14 22:51

Щом не разбираш и са ти казали така им пращаш снимката в най-високото качество което имаш.

Публикацията е редактирана (25-01-14 22:51)

Автор: imitev   
Дата:   25-01-14 22:53

Изображението да е около 5000x7500 пиксела и няма да се занимаваш dpi

Автор: Gecata   
Дата:   25-01-14 22:54

Отвори си нова форма във фотошоп от file-New и задай размерите и резолюцията:

https://imagizer.imageshack.us/v2/1249x781q90/28/45c2.jpg

След което приплъзни снимката в новата форма и я разпъни. Ако няма да печаташ ти просто изпрати файла в пълен размер в принт центъра и не си играй с упражнения с които не си много наясно. Там хората ще се оправят и без теб.

Автор: mmjm   
Дата:   25-01-14 23:00

Авторът на темата има изключително интересен профил . Къде ли да ги търси тези пиксели?

Автор: Gecata   
Дата:   25-01-14 23:10

Малко странен въпрос за човек с такъв профил, но и аз познавам чудесни фотографи които трудно правят разлика между мегапиксел и мегабайт......При всички случаи небива да се срамуваме да питаме за неща които незнаем [smilie24]

Публикацията е редактирана (25-01-14 23:11)

Автор: itcome   
Дата:   26-01-14 06:06

За пикселите са ти казали правилно. Аз да вметна за цената. Много по евтино е да печаташ на фолио (прозрачно и бяла подложка) отколкото директен печат.

Дата:   26-01-14 11:05

Благодаря за отговорите.За да стане ясно защо питам.Аз се занимавам със стъкла http://www.glassmania.bg/.От скоро,поради голям интерес пуснах и услугата принт върху стъкло.Клиенти всякакви.Зададох така въпроса защото такива въпроси очаквам от клиентите.Аз пък за тяхно улеснение ще се опитам да направя нещо такова.http://www.print-me-sun.com/photobank_en Благодаря пак.

Автор: ikar111   
Дата:   26-01-14 11:27

Бъди сигурен, че ще имаш клиенти, които ще искат на 100% да знаят предварително какъв ще е резултата точно от тяхната снимка.
Ако ти се уцелят клиенти патили като мен ще е така.
Преди време правих корица на една книга и от печатницата ми казаха да правя каквото ще правя и да не се тревожа какво ще излезе. Бих път до Варна за представянето на книгата и такъв срам не съм брала през живота си. На детайли в корицата имаше такива аберации, че да ти се доповръща чак. Бас ловя, че тоя дето я е подготвил за печат дори не знае, какво е това аберация!!!
Един единствен кадър дадох във фото да го сложат в рамка за подарък и служителката беше променила осветеността на кадъра, защото така и се видяло по- добре!!!

Не мисля, че съм капризна, но от тук на сетне, вяра на никого нямам.

Желая ти доволни клиенти! [smilie24] [smile]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »