Автор: darkonebg
Дата: 20-01-14 22:09
Ако ти го купи познат - ще го пратиш по DHL. И без друго вече ги правят леки. Ако си го поръчаш - ще платиш данък и мито - така се обезсмисля цялата хватка. За това не от САЩ, а от U.K. с една година международна. Не, че от тая гаранция има някакъв генерален смисъл, но да спиш спокойно. И между другото всички неща които съм си купувал онлайн от "чужденеция" са ми издържали гаранцията и до ден днешен работят. При дрехите - кецове, обувки, дънки, кожени якета - имам дрехи на по 5г. които са здрави и си ги нося и такива които не ми стават, но пак са здрави и се доизносват от някой. Имам познат с който си купихме едно и също кожено яке - аз си го поръчах, той от МОЛ в България - неговото го хвърли миналата година, след като три пъти го носи на шивач.
Както и да е отплеснах се, това са си мои убеждения, не ги натрапвам (това значи, че на който не му харесат - не ги коментира).
А що се отнася до:
"Колкото една сделка е по-изгодна за купувача -> толкова е по-неизгодна за продавача.
Ако има голяма изгода -> най-вероятно ще гризнеш дървото..."
По първото - за това по Коледа ти увеличават една стока с 30% и ти я намалят с 25% което гръмко обявяват :) За това България от държава рай за средния европеец се превърна в държава скъпа на същият. (Думите на добър мой приятел немец, който ми гостува поне веднъж годишно!) Наистина разрови се из сайтове - такива които са признати и ще видиш, че просто тези стоки са по-евтини на много места.
Второто е просто остарялото мислене на българина - няма как да е 'убаво и евтино а.к.а на нормална цена. Ние си знаем да правим бизнес така - надуваш цената на дадена стока, гръмко обявяваш колко е чудесна и народа свикнал с крилата фраза "че най-убавото е най-скъпото" търчи, че се избива да купува, щото видиш ли келепир. То за това има и развити държави - вместо да разчиташ на първоначалния бум и фазата на "коня с капаците" от които да припечелиш и след това да лансираш сравнително ниски продажби, защото потребителското внимание вече е отвлечено от следващото лъскаво нещо - ти си продаваш на една регулярна цена с 8-10% печалба (което си е една чудесна 7%тна доходност в крайна сметка, тъй като това е скъпа стока) и си свиркаш. Важното е да се лъжем.
Айде, стига съм писал, че туко виж засегнах някой.
Като си поръчам и тествам ще пиша отново в тази тема :)
Публикацията е редактирана (20-01-14 22:09)
|
|