Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Инфрачервен филм къде?
Автор: bongo128   
Дата:   20-01-14 15:22

Здравейте, подариха ми Hoya r72 инфрачервен филтър.Тъй като фотоапарата ми е филмов, може ли да ми кажете дали мога да намеря в България някъде инфрачервен филм или да ми препоръчате някакви марки, които да си поръчам от интернет.Също бих искал да питам хората, които имат опит с този тип фотография дали има и някакви изисквания до тялото и къде в София проявяват качествено такъв тип филм.
Благодаря и поздрави: )

Отговори на това съобщение
 Re: Инфрачервен филм къде?
Автор: my.point.of.view   
Дата:   20-01-14 18:34

виж какъв е спектъра на филтъра и после виж в интернет кой филм най-добре ще пасне на този спектър.
виж в макодирект.де какво има като наличност.
има филми с удължен спектър, ако филтърът ти не реже много от видимия спектър, ще успееш да ги ползваш и тях.
за проявяване - трябва да се прояви като нормален чб филм.

Автор: Posledenzalez   
Дата:   20-01-14 18:59

Ами, my.point.of.view ти е казал, всичко.
И още нещо... Не забравяй, че има нужда от лека корекция при фокусирането. Голяма част от обективите имат конкретно означение, което да те ръководи при фокусирането, когато снимаш на инфрачервен филм... Вероятно знаеш това, но все пак...

ПП И да се похвалиш с резултатите.[smile]

Автор: Vuc   
Дата:   20-01-14 19:18

Също е важно тялото и затвора на фотоапарата да са метални. Ако имаш някое от по-новите пластмасови тела може да го увиеш с алуминиево фолио по време на снимките и в чантата при пренос. Виж, платнен затвор нямам идея как може да се компенсира. Забележката на Posledenzalez е много важна - коригирай си фокуса, на повечето обективи има една допълнителна точка точно за тази корекция. Успех!

Дата:   21-01-14 08:27

Мерси за съветите.Филтъра пропуска от 720nm нагоре.Тялото е старичко - Minolta 3xi, да се надяваме да не пропусне:Р
Намерих този филм: http://www.macodirect.de/rollei-infrared-400s-p-401.html ,мисля че ще свърши работа, пък и цената е учудващо добра..

Дата:   21-01-14 08:29

тоя филм май го имат във фотосинтезис.
поне гледах вчера някакво мако инфрачервено, но не помня какво.

Дата:   21-01-14 12:48

Ще проверя днес и ще споделя.[smilie24]
(има![smilie10] 15лв 2броя: )

Публикацията е редактирана (21-01-14 15:46)

Автор: neuromancer   
Дата:   21-01-14 19:37

специално за инфрачервени филми гледайте да са в срок на годност и съхранявани добре, а не на витрината да ги грее слънцето.
15лв ако е за 2 броя е прекрасна цена за България

Дата:   21-01-14 19:46

Фотосинтезис поръчваха септември месец, гледам, че филмите, които купувам от тях са със срок на годност до 2017 година.
Ако се познавах с Шрек, щях да го помоля просто да влезе в магазина и да излезе със зеленото шкафче до щанда с ломографските фотоапаратчета... после щях да го черпя една боза от 6 лв.

Автор: chel   
Дата:   21-01-14 20:51

Сега изниква въпросът на каква чувствителност е препоръчително да се снимат :) През Hoya R72. Ще следя с интерес!

Дата:   21-01-14 22:05

Вероятно си пише в нета хората на колко АСА го снимат този филм с този филтър.
Като за инфрачервен филм, аз ако успея да направя един успешен кадър, сигурно ще ударя главата в тавана : )
С интерес и аз очаквам какви ли ще са резултатите...

Дата:   22-01-14 08:21

Намерих тази статия:
http://www.markcassino.com/b2evolution/index.php/rollei_ir_400_first_impressions
като и в коментарите има доста интересни дискусии по темата за чувствителност, фокусиране и тн.

Публикацията е редактирана (22-01-14 08:23)

Автор: ico0o   
Дата:   03-05-18 13:47

Привет! Имам rollei ir 400, което мисля да изснимам в края на седмицата. Дали някой би могъл да се нагърби с проявяването му, като най-удобно би ми било, ако се намира във Варна? Поздрави!

Автор: Raffito   
Дата:   03-05-18 15:08

Купи си един апарат Sony 717 и ще видиш какви инфрачервени картинки прави...[shtrak]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »