Автор: metodiev_martin
Дата: 18-01-14 22:57
photoninja надявам се никой да не злоупотреби. Със сигурност собственика знае марката на UV филтъра.
Може би направих грешка, че си написах на плочките - "намерих го" и телефонния си номер, защото ми звъняха да ми благодарят, че съм им намерил самсунга и да си уговорим за среща да им го върна - явно хората си мислят, че съм намерил GSM и ако нацелят марката - нацелят.
Досега съм попадал на такива странни случаи, в които са ми връщали всякакви неща и мисля че е правилно нещо намерено да бъде върнато. Не за да се правя на добър, а защото се поставям на мястото на въпросния човек.
Една нощ, младо семейство ме издири и ми върна портфейла с парите и документите, които даже не бях разбрал, че съм загубил. Веднъж преди 5-6 години си забравих телефона в колата на един човек, който ме качи на стоп и същия се върна 10км за да ми го даде. Забравих си статива миналия април в руската черква в град Шипка и със супер врътки едни хора от Казанлък успяха да намерят техни приятели от Шипка, които го издириха и ми го върнаха. Веднъж преди един блок си забравих колата отключена с ключовете на нея и се усетих след 2 часа (направо я бях отписал, се пак става дума за Перник), но една жена я беше заключила и ми беше оставила бележка с надпис - ключовете са в мен - апартамент 23 бл. А
Преди години в морето си намерих една НОКИА - супер гъзарска за времето си, нагълтала се беше стабилно със солена вода, но успяха да я съживят след 2 месеца по сервизи. Ползвах я 2 години и на един язовир се спънах от едно отрязано дърво, пребих се надолу и телефона без да усетя паднал в язовира. След половин час установих, че го няма и когато му звъннах "абонатът не отговаряше". Бог дал, Бог взел...
Тъй като днес не съм снимал нищо от въпросното събитие, нямам никакви наблюдения кой с какво е снимал. Бях излязъл да се видя с приятели. Разпознах колегата swan_, с когото се запознах и той ми каза, че са една групичка фотографи, но всичките около него снимаха с нексове и DSLR-и.
Въпреки немалкото фенове на лентата, се опасявам, че собственикът на обектива не ползва интернет...
В понеделник ще поразпитам в пенсионерския клуб, дали не познават някой "набор" занимаващ се все още с фотография.
|
|