Автор: bluebird81
Дата: 17-01-14 23:47
Автор: simbon4o
Дата: 17-01-14 23:25
Олито е силно надценено, бидейки с малка матрица с много шум и умряло(не умиращо) като система. Няма нови тела и обективи за тази система, трудно е и да се намират втора ръка. Комбинацията Е510 с китак дава по-лоши резултати от пентакса, който посочих за 50лв по-малко... Комбинацията от 50 1.8 с 2х телеконвертор даже не ми се коментира - това ще е много "арт"... Светкавицата при условие, че нови са по 120лв по-скъпите модели с гаранция... не виждам защо да се дават 70лв за ползвана без гаранция, проксарните лещи стават за макро колкото да видиш че за нищо не стават, ... офертата е доста набутваща според мен.
Нямам опит с Пентакс и не мога да правя сравнения с Е-510, обаче за тази пари не мисля, че е надценено. До ISO 400 е добре ако снимащият знае какво прави и какво шумподтискане да приложи. Няма нови тела и обективи за тази система, но има преходници от 4/3 към м4/3. Китовият обектив Zuiko 14-42/3.5-5.6 ED е много добър, като изключим че е тъмен. Затова предложих и светкавица, която може да се пали оптично от вградената светкавица на апарата. Обективът Zuiko OM 50/1.8 като се ползва без телеконвертора дава много приятна картинка дори на f/1.8 точно за портрети. За макролещите съм съгласен, че си е компромис с качеството, но за толкова пари - толкова ...
|
|