Автор: Sentel
Дата: 15-01-14 22:16
Здравейте!
Искам да си закупя скоро време качествен фото-апарат. От няколко дни съм изчел два тона информация и се образовам относно ДСЛР-ите. Това, което искам да снимам са семейни снимки, пейзажи, портретни снимки. Живот и здраве ще ми се роди и дете и искам да го снимам как расте с нещо качествено. Ще преобладават портретни снимки, както на открито, така и на закрито. Доброто боке е задължително. За целта съм се насочил към светлосилен, твърд обектив като цяло. Искам и бърз фокус и затвор, за да снимам бързо движещи се обекти. Общо взето си мислех за една от тези комбинации, като май първата ще е по-удачна с оглед изискването за добри портрети и боке и снимки на закрито:
Nikon D5100 kit (18-55mm VR) + обектив Nikkor 50mm f/1.8G
Nikon D5100 kit (18-55mm VR) + 55-200mm VR
И продуктова фотография харесвам...
От много четене, обаче, започнах да мисля и за безогледалните, с оглед, че са по-компактни. Проблемът е, че навсякъде чета, че имали качеството на ДСЛР, но от ревюта, примерни снимки и от тук в галерията, аз ли не гледам правилно, но все ми се струват по-слаби като дълбочина, рязкост и качество като цяло. То верно зависи и от фотографа и последващата обработка де, но и затова питам по-знаещите дали има нещо такова или не. Има ли безогледален до 1200 лева, който да покрива моите изисквания само с китовия си обектив или в комбинация с още един? Така да се каже за същите пари като първия комплект горе, да се справя също толкова добре.
Какво ще ми препоръчате?
Има доста мнения, че с ДСЛР ще правиш и разходи в бъдеще, а с безогледален не било така. Което е Ок, но с безогледален няма ли да се налага да се купуват обективи? Този, с който се продава достатъчен ли ще е?
По принцип ако се запаля бих си купувал допълнително оборудване, единствено компактността на безогледалките ме привлича много, но ако е за сметка на качеството...
|
|