Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Проблем или не с обектив Sigma AF 18-50mm f/2.8-4.5 DC HSM OS
Автор: lmitov   
Дата:   14-01-14 18:35

Обектива е версия за Nikon. Използвам го на тяло D3200. Проблема е следния - откъм дългата част малко преди 50 мм се получава едно подскачане на образа. Като въртя гривната на вариото подскачането е по-осезаемо. Проблема е и при включена и изключена стабилизация. Има го на автофокус и на ръчен фокус. Проблем ли е - трябва ли да се притеснявам и да търся сервиз? И ако да - имате ли идея в Плевен къде да го дам да го видят? Помагайте!

Отговори на това съобщение
 Re: Проблем или не с обектив Sigma AF 18-50mm f/2.8-4.5 DC HSM OS
Автор: sd   
Дата:   14-01-14 21:06

стабилизацията си е тръгнала. ще работи още така, докато спре. Обади се в сервиза в София - 02 444 26 61.

Дата:   14-01-14 21:47

Хубаво стабилизация, но го има и като я изключа - на мен по ми прилича на някакъв механичен проблем.

Автор: sd   
Дата:   14-01-14 22:09

като изключваш стабилизацията, просто и казваш да не движи подвижния блок, в посока обратна на движенията на системата обектив-апарат. А иначе стабилизацията е непрекъснато включена, моторите работят и когато е изключена, за да държат плаващата оптична група в центъра.

Дата:   14-01-14 22:21

Аха ясно - е, ще звъня на сервиза да видя какво ще кажат - благодаря за разяснението. Никога не е късно човек да научи нещо ново. Интересното е, че го прави само на дължини около 50 мм.

Дата:   15-01-14 18:50

Продължението - говорих със сервиза и те потвърдиха, че е най-вероятно началото на проблем със стабилизацията. Оферираха ми цена за ремонт, която не ми хареса и засега ше карам така. Както си мислех, а и както те потвърдиха, ако откаже стабилизацията обектива ше може да се ползва и така.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »