Автор: Marten
Дата: 07-01-14 12:10
Здравейте.
Има в момента тема за избор на статив, но реших, че не е добра идея да прецаквам темата на човека, затова пускам нова. Ако админите преценят, че е по-добре да пиша там - ще изтрия тази.
Трябва ми помощ за избор на статив.
Не съм фотограф, програмист съм, т.е. не търся професионален и супер стабилен статив. Търся компактен и лек. Такъв, който мога да нося с фотографската раница (LowePro 102W, от лявата страна има възможност за закрепване на компактен статив) когато излизаме на разходка с жената и да не ми откачи рамото докато търся поточе за снимане.
Техниката ми е:
Nikon D5200
Nikon AF-S Nikkor 50mm f/1.8G
Sigma 18-200mm F3.5-6.3 II DC OS HSM
Ходих до двата магазина на Photosynthesis, но не намерих това, което търся. Освен малък (при сгънато положение) и лек, искам да бъде и с 3-позиционна глава. Разбирам, че с ябълковидна глава е доста по-лесно кадрирането, но ми се иска да мога да правя и панорамни снимки.
Единственият модел, който се доближава като размер и тегло беше Velbon ULTRA LUXi L, но той е с ябълковидна глава. Имаше друг компактен модел с 3-позиционна глава, но някаква странна, само с две врътки, като едната врътка служеше за движение по две оси като едната от осите беше хоризонталната.
Знам, че има варианти за отделно тяло и глава, но мисля, че това би надхвърлило бюджета ми, който е 300 лв. Знам, че не е много за статив, но аз наистина не съм професионалист и не мисля да правя пари с фотография.
Предварително благодаря на отзовалите се.
|
|