Автор: photoninja
Дата: 03-01-14 01:42
Не, че съм сигурен, че ми трябва, просто напоследък жената много ме нерви и иска да ми вземе кропката или да съм и купувал някаква на нея. Ако ще я прежалвам (камерата) взех да се чудя дали да не си взема фулфрейм телце, а пък да и оставя D7000 на нея да се кефи. Лошото е, че не разполагам с финансите за ново и съвременно тяло и се чудя, ако въобще измисля нещо такова - какво да избера.
За сега виждам избора ми да клони към D700 на старо. Имам хубави твърди стъкла, от които ще мога да използвам спокойно 50/1.8 и 105/2.8 VR на това тяло. Неизползваем ще остане само 35/1.8, но не е болка за умиране, все пак ще използвам 2 от 3-те си обектива, а пък и старото тяло ще остане в семейството и пак ще мога да си ползвам и 35-цата от време на време.
Замислих се и да рискувам с едно D600 - по-ново тяло, по-съвременно, макар, че всички знаят за проблема с маслото, но доколкото разбирам не се проявява при всички, може пък да случа на бройка и да остана доволен... В смисъл таакъв - всеки говори за проблема, ама тук във форума малцина, да не кажа почти никой не се е оплакал за дадения проблем - 1-2 човека по спомени...
И понеже не робувам на марки, като трета опция се чудя за един стар Canon Mark I, много приятни цени в базара виждам, но пък ще трябва да взема на първо време 1-2 твърдаци, което пак ще покачи цената, а и няма да мога да си ползвам сегашните стъкла на ФФ тялото. Прекалено голям подарък ми се струва ще е това за жената - да ми приватизира всичката налична техника, че даже и светкавицата
Какво според вас е разумното да направя, ако въобще предприема такава стъпка, защото не е изключен варианта да тегля една .... на жената, да и взема един стар Nikon D50 или D70 и да се правя на разсеян, като задържа любимото си D7000, което е перфектно за любителските ми нужди, т.е. наистина не съм достигнал нивото и нуждата от ФФ тяло?!?
|
|