Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Замислям се за ФФ тяло, но не знам...
Автор: photoninja   
Дата:   03-01-14 01:42

Не, че съм сигурен, че ми трябва, просто напоследък жената много ме нерви и иска да ми вземе кропката или да съм и купувал някаква на нея. Ако ще я прежалвам (камерата) взех да се чудя дали да не си взема фулфрейм телце, а пък да и оставя D7000 на нея да се кефи. Лошото е, че не разполагам с финансите за ново и съвременно тяло и се чудя, ако въобще измисля нещо такова - какво да избера.
За сега виждам избора ми да клони към D700 на старо. Имам хубави твърди стъкла, от които ще мога да използвам спокойно 50/1.8 и 105/2.8 VR на това тяло. Неизползваем ще остане само 35/1.8, но не е болка за умиране, все пак ще използвам 2 от 3-те си обектива, а пък и старото тяло ще остане в семейството и пак ще мога да си ползвам и 35-цата от време на време.
Замислих се и да рискувам с едно D600 - по-ново тяло, по-съвременно, макар, че всички знаят за проблема с маслото, но доколкото разбирам не се проявява при всички, може пък да случа на бройка и да остана доволен... [smilie11] В смисъл таакъв - всеки говори за проблема, ама тук във форума малцина, да не кажа почти никой не се е оплакал за дадения проблем - 1-2 човека по спомени...[smilie8]
И понеже не робувам на марки, като трета опция се чудя за един стар Canon Mark I, много приятни цени в базара виждам, но пък ще трябва да взема на първо време 1-2 твърдаци, което пак ще покачи цената, а и няма да мога да си ползвам сегашните стъкла на ФФ тялото. Прекалено голям подарък ми се струва ще е това за жената - да ми приватизира всичката налична техника, че даже и светкавицата [smilie25]
Какво според вас е разумното да направя, ако въобще предприема такава стъпка, защото не е изключен варианта да тегля една .... на жената, да и взема един стар Nikon D50 или D70 и да се правя на разсеян, като задържа любимото си D7000, което е перфектно за любителските ми нужди, т.е. наистина не съм достигнал нивото и нуждата от ФФ тяло?!?

Отговори на това съобщение
 Re: Замислям се за ФФ тяло, но не знам...
Автор: Mogila   
Дата:   03-01-14 01:53

Може да и вземеш на старо едно от тези д5000 д5100 моделите, че дори от д3200 ли какви са там. Щом ти е все тая дали ще си с ФФ или кроп няма смисъл да влагаш пари в това според мен. Ама чак пък д50 или д70 да взимаш няма смисъл.

Автор: fast_eyebrow   
Дата:   03-01-14 01:57

Или, ако жена ти продължи да настоява- смени нея[smilie3] [beer]

Автор: estate   
Дата:   03-01-14 02:05

Чак D50/70 не и взимайте ,по-добре D5100 и още някой обектив или светкавица.Фулфрейма е тежко бреме за любител(освен ако не финансово добре),там всеки аналогичен обектив е по-скъп от такъв за кроп тяло.Със спестените пари си направете една екскурзия на пролет някъде из Балкана да поснимате раззеленилите се гори и поляни.[shtrak]

Автор: stown   
Дата:   03-01-14 04:27

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: chepkata   
Дата:   03-01-14 08:07

Как ли ще реагира тя, след д7000 да хване д50? Според мен, няма да клъвне. Поне д90/5100...Най-добре и нейното мнение да се вземе, ако ще се купува камера за нея![shtrak]

Автор: Agent_Provocateur   
Дата:   03-01-14 08:13

В грешка сте, момчета :) Първо трябва да се задоволи жената, а след това да се преброи рестото и да се види какво още може да се вземе...

Автор: kvakioh   
Дата:   03-01-14 08:54

CAnon 1Ds и 5Д първия ако вземете ще са чиста проба ентусиаст експерименти. И няма голям смисъл. Поне 1Ds mark 2 е за препоръчване, макар че не е за всеки. С контролите, с удобството (или по-скоро неудобствата) и тегло, батерии, огромното зарядно и т.н. по- скоро не. Дава доста, но изисква доста. Кадрите са отлични от всичките 1Д сериите.
ЗА Д700, само адмирации. Пък и си имате обективите.
Комбинацията от примерно Д200/300 и Д700 с 3-4 обектива, които стават и на двата е ОК. Жена ли ще ползва, все е добре да се комбинират нещата заедно. При мен преди време се получи така, че дадох Никона, останах с Каноните, и й се развали, та сега снима с екстра сапунерка само.

Автор: luboar   
Дата:   03-01-14 09:15

Подарък, нова камера на дамата е най-добрият вариант. В никакъв слуай втора употреба !

Вземете и нещо стилно, което да я подчертава и украсява.
например това:
http://freemarket.kiev.ua/images_goods/Nikon/Nikon-D5200-1.jpg

или пък това, за да не посяга на никорите :)

http://www.steves-digicams.com/K30-colors.jpg

Автор: satyno   
Дата:   03-01-14 09:19

Завиждам ти за жената, която иска да снима! Моята е трудно да я накарам да вземе апарата, макар че добре се справя, а още по-трудно се заема да си пообработи малко снимките. Съветът ми е да избереш тяло, което е най-малкото близо или с клас над твоето и да не сменяш системата. Може да поемеш и друг път, примерно да се насочиш към видео с безогледалка, ще можеш да изолзваш наличните обективи, но пък за снимки ще е трудно да бъде евтино и да се доближи до Д7000. Аз се мъча с видеото един Panasonic GX1, взет о на старо много изгодно( няма ръчни настройки при видео -задължително условие ), като снимки Д90 ме удолетворява доста повече.

Автор: turntablism   
Дата:   03-01-14 09:25

Иначе 35цата с лек компромис дава много готина картинка на д700 (не в dx режим), успех с решението!

Автор: джъмбо   
Дата:   03-01-14 09:32

на моята съм и взел пентах к30 [smilie7]

Автор: mihajlov2   
Дата:   03-01-14 10:29

Хайде още малко офтопик, като е станало дума за жените... Моята има много верен усет за отсечка, кадриране и разполагане на обекта в кадъра (все пак е архитект с известни наклонности към живописта), но не проявява никакво желание да хване камера. Т.е. снима извънредно рядко, ако изобщо снима. За обработка пък въобще не може да става и дума.

Автор: PhotoBo   
Дата:   03-01-14 12:53

Получи се малко "кой каквото си има - това си хвали/се оплаква", само, че този път не става въпрос за техника [smilie5]

Пореден Офф: Моята си има чанта Lowepro Rezo 160 и все ме пита, кога ще и я напълня с техника [smilie18]
Та в тоя ред на мисли съм се замислил за евтино старо D50/70 и да си снима на воля [smilie24]

Автор: fast_eyebrow   
Дата:   03-01-14 12:58

Аз пък от личен опит знам, че най-добре е тя да си избере. Да няма после:
"Обади ми се, нещо сърдиш ли ми се?
Мрън, мрън, снощи направи ли се?
Ма разбира се, търся нова отрова (сеш' се?)
май ще трябва да ставам, извинявай ако такова."

Автор: PhotoBo   
Дата:   03-01-14 13:38

Най-добре е тя да си избере, ако парите са си нейни, а тя има добри технически познания за желаната покупка... или разполагаш със солиден бюджет и ти е все тая колко, какво и как - важното е да е лъскаво, червено или розово, рекламирано и най-добрата и приятелка да има такова [smilie3] [smilie5]

Автор: didesignbg   
Дата:   03-01-14 14:16

Разумно звучи да купиш на жената някое хубаво безогледално апаратче.
Иначе много ясно че ще те гложди към лайка формат, но замисли се че или ще трябва или да извадиш парите за д610, и да имаш пак в известна степен любителско тяло. Или д700 втора ръка, супер е, но няма да те оставя на мира мисълта за стария сензор и малкото мегапиксели, въпреки че вероятно ще ти е повече от достатъчен. То не случайно 5д3 стана най-продавания 24*36 и държи цена.

Автор: Giorgio.K   
Дата:   03-01-14 15:13

Варианта да вземеш на жената боджетна кропка както те съветват горе ще ти е по-евтин да си решиш конкретния проблем... но със сигурност ще се кефиш много повече ако скочиш на D700 както ти се върти в главата :) обективчета си имаш. Сега се чака да излезе нов 35/1.8 FX, може да замениш този които имаш, но и тази 35-ца става, просто ще коригираш винетирането (има такава опция и в самата камера). Така че ти си решаваш :)

Автор: asahi   
Дата:   03-01-14 17:08

Дай на жената апарата да миряса. Като ти потрябва винаги можеш да го вземеш. Освен ако не живеете разделено.

Автор: Agent_Provocateur   
Дата:   03-01-14 17:44

Тези предложения за разнородни системи в едно семейство не водят ли само до харчове? Абсолютно подкрепям идеята за една кропка и един ФФ със прилични обективи, подходящи за двата. А докато се поддържа мерака на жената за снимане тя ще гледа благосклонно на трошенето на пари по фототехника от благоверния ;)
Офф - и моят има нечовешки усет за композиция и светлина, но не иска и да докосне моите топузи [smilie8]

Автор: MauMyHa   
Дата:   03-01-14 19:15

Този, стар разбойник до сега снимаше с канон и изведнъж Изненада що ли?[smilie5]

Автор: vgramatikov   
Дата:   03-01-14 21:10

Мойта жена и тя иска камера вече...промих и мозъка...
[smilie18]

Автор: mishkyn   
Дата:   03-01-14 21:41

@kvakioh - Какво му е на първото Canon 5D ???

Автор: kvakioh   
Дата:   03-01-14 21:43

Нищо странно за 5Д, имах впредвид за 1д сериите телата само, че не са за всеки.
Иначе, поддържам си мнението за Д700 и Д200 за жената...И обективи, да се съчетават.

Публикацията е редактирана (03-01-14 21:46)

Автор: bobonai   
Дата:   03-01-14 22:28

Ако моята ми поставеше подобна дилема, ще и сложа в чантата два обектива, фотоапарат и куп джаджи за тежест - да я поноси на рамото в една разходка само, че да миряса сама.
Това не е х.й, да и го набиеш в главата. [smilie5]

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »