Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Canon 30D - error 99 ПОМОЩ ГОЛЯМ ПРОБЛЕМ!
Автор: monkata9603   
Дата:   21-12-13 17:40

Здравейте !!! Имам канон 30д и голям проблем с него.Докато си снимах ми излезе error 99 , но апарата не спря да снима , а продължи сам.Когато е изкл.и да отворя капака на батерията пак снима :Д . Ето ви и клип намерих го в интернет , при мен е същото само че не се чува този звук,а прави снимки. http://www.youtube.com/watch?v=Nh6-4hXgA0Q ПОМОЩ !!!!!!

Отговори на това съобщение
 Re: Canon 30D - error 99 ПОМОЩ ГОЛЯМ ПРОБЛЕМ!
Автор: guciguci   
Дата:   21-12-13 19:43

Ако и като махнеш батерията,пак продължи да снима,го купувам. [smilie18]
Иначе сериозно,няма кой така тук да ти помогне. Занеси го на сервиз и там ще ти кажат.

Автор: slavoart   
Дата:   21-12-13 20:45

Отишъл му е затвора! Същия проблем имах навремето с 20д. решението е около 200 лева в Зентекс. После става като нов. Поздрави и успехи!!!

Автор: chrisnoch   
Дата:   22-12-13 01:22

Може и да не е отишъл затвора! Грешка 99 може да се появи в поне 3 различни ситуации:
- Проблем в тялото - най-често повреда в затвора.
- Проблем с CF картата.
- Проблем в комуникацията на тялото с обектива.
Опитай се да елиминираш поне някоя от възможностите. Например: изключи тяллото, свали обектива, извади картата и батерията. След 30 минути постави САМО батерията и включи тялото. Ако пак дава грешка 99, отиваш в сервиза и бъркаш дълбоко в портфейла.

Автор: georgioiv   
Дата:   22-12-13 08:13

При щракане и грешка 99 ситуацията е само една - търсиш Зентекс, приготвяш около 200 лева и после имаш още няколко години да го ползваш [smilie3]

Автор: ffoko   
Дата:   22-12-13 10:19

Смени с друг обектив. Така ми даваше моето 40Д с 17-85. Оказа се бленда на обектива. 130 лв. бленда.

Автор: monkata9603   
Дата:   22-12-13 17:51

Благодаря на всички , ще пробвам с друг обектив само , защото пробвах с др. карта памет и батерия, и ако не стане- сервизЧе.

Автор: georgioiv   
Дата:   22-12-13 20:31

Нищо няма да стане с друг обектив, губиш си времето... Сменил съм два затвора, знам какво говоря. Ако беше карта или обектив, нямаше да щрака...

Автор: vladod   
Дата:   22-12-13 21:02

Този въпрос редовно се обсъжда....... Каквото и да ти разправят всички самозвани майстори, накрая все до сервиза стигаш!!! Забрави излишния оптимизъм ... Отивай при ЗЕНТЕКС, след нова година [shtrak]

Автор: BirdOfPray   
Дата:   23-12-13 12:18

Аз имам един здрав затвор от 40D, на около 56-57 хил. кадъра. Оригиналния затвор на тялото ми. Започнал да дава лек ЛАГ (закъснение на второто перде) и електрониката на 40D започна да писка, че бил за сменяне. Сложили били някаква проверка - поне Зентекс така ми каза. Та затвора си работел ама тялото не го искало вече. Пазя си го в кутийка и зентекс ми каза, че можел да се използва за 30D мисля... там щял да бачка. Та ако намериш мераклия да ти смени твоя... може да ти го дам :)

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »