Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Снимки/видео с дрон?
Автор: legbapetro   
Дата:   17-12-13 21:06

Здравейте,
интересно какъв дрон (хексакоптер) се ползва за такива снимки от въздуха? Например, да може да носи Панасоник GH3 + Pana 14-42 ? Това изобщо изпълнимо ли е с някакви нормални финанси?

Отговори на това съобщение
 Re: Снимки/видео с дрон?
Автор: falcon   
Дата:   17-12-13 21:18

Дронове бъка, Naza предлагат топ продукти да си седнеш на компа, да хванеш джойстика и да си пуснеш дрона от балкона, после обикяла където поискаш, като му чертаеш маршрута на карта в реално време, отделно има 3 осев гимбал със жироскопи, освен жироскопите и акселерометърите от майн борда. Благинки всякакви за хора с пари, приготви 10000 долара и го пращаш където искаш да пусне бомбата..опа да заснеме картинката[smilie3]

http://www.dji.com/products/

Дата:   17-12-13 21:22

Ето и дрон на друга фирма с конкретния модел Панасоник, но друг обектив.
http://vimeo.com/56707373

Автор: legbapetro   
Дата:   17-12-13 22:29

Благодаря ви. А има ли по-бюджетно решение, нещо до 1000 долара?

Автор: sohk   
Дата:   17-12-13 22:33

http://magazin.photosynthesis.bg/category/516?page=1

Има към края някакъв евтин модел, ама не съм сигурен, че има достатъчно подемна мощ ...

Публикацията е редактирана (17-12-13 22:35)

Дата:   17-12-13 22:39

Има разбира се, ама в този ценови диапазон цената върви в аритметична прогресия с масата, която искаш да товариш на дрона.
Ако вземеш едно GoPro от леките модели ще изкараш доста добра картинка и без да имаш нужда от външен гимбал, съответно дрона ще е по-лек, оттам и по-евтините акумулатори и двигатели и спийдконтролери, а майн борда е ценови избор според възможностите на различните такива и това не е обвързано с масата. Всичко накуп от 0 до полет с описаната камера, може да ти излезе дори и около 500-600лв.[smile]

Автор: klez   
Дата:   17-12-13 22:50

http://magazin.photosynthesis.bg/offer/401016500050.html

E такова самолетче може съвсем спокойно да си направиш за около 300лв.
с мултикоптерите е малко по-сложно и по-скъпо

Дата:   17-12-13 22:52

Голяма далавера е и да купуваш на старо готова машина или цели модули. Постоянно взимам или продавам неща в базара от Тук
Пичовете са точни и можеш да събереш хубава машина на значително по-тънки цени[cool]

Автор: vgramatikov   
Дата:   17-12-13 23:14

фалкъне. Като си толкоз отворен. Кажи един wi fi ремоут контрол с ненормален обхват (за канон) примерно 200-300-500 метра.

Дата:   17-12-13 23:22

Не съм се занимавал с таквиз фабрични чудесии, няма я тръпката..сам си правих ремоут контрол на 433 Mhz, с един 0.5W усилвател, дето хвърляше до 2.5км на открито, ама така и така и не го пуснах в действие изцяло. Имаше си панорамна глава, картинката я приемах от 2.4Ghz предавател и приемник, предавателя взимаше видео сигнал от лайф вюто, шътъра и фокуса се се управляваха от релета по два от каналите на 8 каналния приемник, забучени в 2.5 мм вход за дистанционно[smilie18]

Публикацията е редактирана (17-12-13 23:24)

Автор: vgramatikov   
Дата:   18-12-13 09:28

[smilie18] [smilie24] Свежо. Аз имам една идея дето хич няма да и се губи тръпката ама ми трябва такова нещо. [smilie18]

Дата:   18-12-13 09:46

На такива разстояния са скъпи фабричните модули, даже незнам дали има до 500м.[smile]

Другого което мислих е някакво използване на USB2.0 с излъчвател и приемник и някакви бустери на мощността, ама бустерите трябва да са с добри честотни и динамични характеристики за да не скапят необходимият поток от данни за функциониране на USB2.0. Може и да има фабрични такива , не съм търсил много, преди 4-5 години нямаше поне.
С този стандарт и описаният бустер на мощността реално ще използваш всички опции на EOS Captue на голямо разстояние и ще управляваш фотоапарата от млко лаптопче[smilie3]

Автор: Frenchev   
Дата:   18-12-13 11:49

Имаш няколко варианта. Или на Микрокоптер или на DJI и двата варианта можеш да разгледаш тук.

Но те съветвам преди да взимаш нещо което да вдига панасоника си вземи един фантом за 1000 лева който безпроблемно вдига GoPro и е сравнително труден за чупене. Пък после вече ще решиш дали искаш нещо друго по-голямо.

DJI Phantom .

Аз иначе летя с Хексакоптер на microcopter купен от същата фирма и съм много доволен. В началото летях с D800, но сега си взех некс 5, че е по лек и имам повече летателно време.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »