Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 CANON EF 40mm f2.8 STM помощ за избор.
Автор: kokermur   
Дата:   12-12-13 17:54

Какво мислите за този обектив, така както чета в интернет него го препоръчват за снимане на видео.
CANON EF 40mm f2.8 STM Digital SLR Camera Lens for 5D II 5D III 6D 7D
Дали ще работи нормално с моя Canon EOS 650 D?
Ще прави ли качествени видео клипове и снимки–пейзажни ?
Дали е по практичен от canon ef 50mm f/1.8 ii?

Мисля да го поръчам чрез ebey от тук:
Линк Ebey!
Моля помогнете да направя добър избор за видео обектив!

Отговори на това съобщение
 Re: CANON EF 40mm f2.8 STM помощ за избор.
Автор: quazimodo   
Дата:   12-12-13 18:55

Скачай смело. 650Д поддържа STM обективите. Определено е по-удобен от 50/1.8 като ФР. При това е и много по-подходящ за видеоклипове. И без това 50-цата трябва да я затвориш на 2.4-2.8, за да си сигурен във фокуса.

Автор: kvakioh   
Дата:   12-12-13 18:59

Обективът е доста добър. Като беше споменато в темата със софтуера и включването и изключването на апарата и обектива напревете си актуализацията, може Magic Lantern ако ще има много видео, помага доста. А и може би няма да има този проблем. На 100Д е Ок, само че нямам възможност да сложа все още работещ Magic Lantern.
За мен 50/1.8 е слабичък, механично и е доста пластмасов. Иначе бива и той, но по-добре е 40/2.8 като удобство и изработка.
По принцип всеки обектив става за видео, този е специално направен за това, STM. Малко е бавен при фокусиране, не знам колко точно при видео, но при снимки е така.

Публикацията е редактирана (12-12-13 19:00)

Автор: aldygreen   
Дата:   12-12-13 21:26

kokermur написа:

> Какво мислите за този обектив,
> така както чета в интернет него го
> препоръчват за снимане на видео.
> CANON EF 40mm f2.8 STM Digital SLR Camera Lens for 5D II 5D III
> 6D 7D
> Дали ще работи нормално с моя Canon
> EOS 650 D?

Ще трябва да си обновиш фърмуера за EOS 650D с последната версия, при която е отстранено случайното зависване на апарата при работа с STM обективи. Едва тогава можеш да бъдеш сигурен, че няма да се явят изненади.
[shtrak]

Автор: chrisnoch   
Дата:   13-12-13 00:02

kokermur,
Видеото с автофокус е за клипчета по време на купони. Ако започнеш сериозно да се занимаваш с видео, ще усетиш, че използваш предимно ръчен фокус. Неслучайно професионалните видеокамери нямат автофокус!

Дата:   13-12-13 00:07

crisnoch, нещо за обектива, по темата??? Или пак ръсим "велики", "скромни" мисли за професионалисти? Колко STM обектива ползваш всекидневно в скромното си професионалното заснемане?

Публикацията е редактирана (13-12-13 00:25)

Дата:   13-12-13 00:17

Eто кадри с обектива, и 100Д. Без обработка, директни jpeg.

http://store.picbg.net/pubpic/44/5B/528006e054fc445b.JPG

http://store.picbg.net/pubpic/A0/67/8efc20f108a6a067.JPG

http://store.picbg.net/pubpic/49/5D/49561b79a7af495d.JPG

Дата:   13-12-13 00:51

kvakioh,
Това снимки ли са? [smilie11]
И какво показваш с тях? Колко НЕ можеш да снимаш?
Колегата пита за видео, ти му пробутваш снимки - само и само да си "на всяка манджа мерудия"!
Ти колко часа видео си заснел? Не питам за последните 20 години, а за последната седмица!
Защо спориш с мен, като не само не си подготвен, ами и идея си нямаш как се снима професионално видео?!

Дата:   13-12-13 01:06

Човекът е начинаещ и иска да си купи първи видео обектив и за пейзажи и иска сравнение с 50/1.8, а не да снима професионално като Ицко, който снима в кабеларка, и то не с Канон...А това, че отново обиждаш, показва отново силна злоба и желание за дразги и то лично насочени. И пълна наглост и тотална липса на скромност- "Аз снимам професионално в кабеларката, работя от време оно, пък вие какво знаете за видеото..."
Ако може да дадеш някое про видео ти, заснето с 40/2.8 STM, който нямаш, просто не пиши. Както и с 50/1.8, който също нямаш. Кат си толкова бог и с опит и скромност във видео заснемането,и искаш да напътстваш, направи тема, образователна, да стои там, а не да се заяждаш с нескромните потребители.Aз поне мога да дам кадри. Не снимам видео, защото не мога да съм скромен, и не съм про. А и няма от професионалиста Ицката с големите камери тема, да се научим на скромно про видео заснемане.
Не съм снимал скоро с 50/1.8, но при желание от автора на темата бих показал и това. Снимките ми са само показно какво може да се заснеме с обектива 40/2.8- потретно, макро и т.н. За справка- след лека обработка на портретната снимка и 2 дни пусната в друга страница вече има отзиви от над 320 човека, реални потребители, с оценка 5 от 5 звезди. Защото не мога да снимам...

Публикацията е редактирана (13-12-13 02:09)

Дата:   13-12-13 02:11

kvakioh,
Ти явно не разбираш, или просто не искаш да разбереш! Така ти отърва, що ли?
Нямаш никаква представа къде и какво работя, но непрекъснато бълнуваш някакви кабеларки, които кой знае как си изсмукал от пръстите си. Продължавай да плещиш глупости, не ми пречиш!
Аз не съм снимал видео с 40/2.8 STM и 650D - нямам и такива претенции! Опазил ме Господ, досега не ми се е налагало да работя с толкова непрофесионална техника! Моят ПРИНЦИПЕН коментар беше насочен единствено към факта, че при снимането на видео автофокусът е залъгалка за любители, а не сериозен инструмент! Ти къде се буташ, като (по твои лични "признания") нямаш никакъв опит във видеото? Видяла жабата, че подковават вола, та и тя вдигнала крак. Що за криворазбрано самочувствие?

Дата:   13-12-13 02:17

А как така пишеш в тема за толкова непрофесионална техника, въпросът не е за начин на заснемане, а за точен опит с обективи! И въпросът не е принципен, ами е до опита!
Казах, че не съм скромен и се бутам тук, защото имам опит с 40/2.8СТМ, 650Д, 50/1.8, за което е и темата. Вижда се как обиждаш лично автора на темата, че пита само за обектива, а не начина на заснемане, ти го наричаш любител и че се занимава със залъгалки. Това е напълно достатъчен факт за нескромност и чиста заядливост.

Публикацията е редактирана (13-12-13 02:19)

Дата:   13-12-13 02:21

kvakioh,
Хайде стига глупости! Като нямаш какво да правиш, не го прави тук!

Дата:   13-12-13 02:25

Мисля, че достатъчно казах за обектива, нещо не видяхме видео от Крисито. Камо ли някакъв личен отзив за техниката. Освен хули.

Дата:   13-12-13 02:42

kvakioh,
Ти български не разбираш ли?

Автор: kokermur   
Дата:   13-12-13 07:49

Добро утро, благодаря за подкрепата и съветите. Аз гледах в тестови видео записи с CANON EF 40mm f2.8 STM. Повечето са с музика към клипа и от това не може да да се разбере точно колко е безшумен обектива, но все пак открих един нормален запис поне в началото и го споделям ако има в бъдеще някой като мене:
Youtube vidao test CANON EF 40mm f2.8 STM

Публикацията е редактирана (13-12-13 07:51)

Автор: quazimodo   
Дата:   13-12-13 08:57

Ако сериозно наблегнеш на видео, ще се наложи да си купиш и външен микрофон, който пък от своя страна елиминира повечето шумове от камерата[smile].

Автор: k7   
Дата:   13-12-13 09:05

Това с микрофона е така, защото вграденият микрофон е фронтално на тялото и хваща освен атмосфера, така и всяко пипане на обектива. Аз си взех този микрофон лятото, нов, но НЕ от магазина за 130 лева : http://almar.bg/product/microphones/214

Публикацията е редактирана (13-12-13 09:06)

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »