Автор: aeobs
Дата: 05-12-13 12:11
Когато Д300 и Д3 излязоха още на първите кадри ми направи впечатление визията на изображението, беше много характерна и като от никоя друга камера. То трудно може да се опише, но по-долу ще цитирам един пост в който всe пак много добре е изразено с думи. Д700 също вадеше много приятна картинка, но вече имаше наличие на част от тази пластмасовост, която се появи с Д4/Д600/Д800.
Ако не търсех резолюция и ФФ сензор щях да продам всичко и да се върна на Д300, толкова много ми липсва това изображение.
Сигурен съм, че много хора забелязват същото нещо, на какво смятате, че се дължи?
bpavlov написа:
>Стигаме до сравнението Д800Е срещу Д700, разглеждайки РОУ >файловете.
>Също както и при Д4, тук имаме една пластмасовост, която е още >по-силно изразена. За динамиката на Д700 неможе и дума да става.
>При Д700 можеш да компенсираш до 3 стопа без никакво влошаване >накартинката, при Д800Е след 1 стоп картинката вече става >неестествена, точно както става при канонските РОУ файлове.
>Всичко това пиша, за да стане ясно на някои потребители, че >Д700/>Д3/Д3с са един своеобразен връх, който не може да бъде >надхвърлен еднозначно по всички параграфи.
>При разглеждане на галерии от тези три апарата, се усеща точно >никонското плътно, сочно, нежно и необяснимо възприятие на >картинките.
>При новите апарати това никонско уау усещане вече го няма.
>Д4 и крачка назад спрямо Д3с, затова и цените има втора употреба >в Ибей са почти еднакви, въпреки 4-годишната разлика.
|
|