Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Неутрален филтър ND?
Автор: SofiaWest   
Дата:   03-12-13 22:03

Здравейте,

Първо искам да се извиня, че се налага за втори път да ви тормозя за днес, но утре искат да ми вземат подарък за Никулден един филтър (party), проблема обаче, е че не мога да се спра между 3 варианта.

Не обичам филтрите но има моменти в които се налага да снимам с/у слънцето. Някой път то е пряко с/у мен, друг път му пречат облаци или някакъв обект и съответно небето излиза бяло, следа от облаци няма и т.н.

Въпросът е кой от трите типа филтри би ми помогнал най-добре:

B+W ND 0.3-2X SC (101) 67mm
B+W ND 0.6 4X COATED 102E 67 mm
B+W ND 0.9-8X (103) 67mm

Това са вариантите на които съм се спрял. За съжаление има часови времена, който не мога да отложа и няма как да въртя на друга посока, че да не ми пречат. Ако някой има толкова желание, да му обясня какво точно снимам, ще му драсна едно ЛС, защото повярвайте ми няма как да го завъртя физически. Дори да не хвана синьо небе, поне да се разбира, че е небе (с облачета бели, бели и ..) а не едно празно и заслепяващо бяло (въпреки, че фокусирания кадър се вижда и със и без небе, но просто искам всичко да е на 6 [shtrak]

Поздрави.

Отговори на това съобщение
 Re: Неутрален филтър ND?
Автор: mihail_radkov   
Дата:   03-12-13 22:12

Съвсем добронамерен отговор - по-добре книжки на този етап. Успех [shtrak]

Дата:   03-12-13 22:28

Какво ли не опитах, не успях да избегна бялото небе със 70-300, играх си с един кроп със китов обектив, при него ми се получи на P почти перфектно, но при моя греда...

Автор: slavi82   
Дата:   03-12-13 23:48

Според мен ще ти трябва ND градиентен филтър, не само ND.
(мнение от посредствен "фотограф")

Автор: Vuc   
Дата:   04-12-13 00:01

Тук можеш да прочетеш малко за филтрите. Ако си внимателен, ще разбереш какъв филтър ти трябва. Вярно, описани са основно правоъгълни филтри със допълнителни системи за закачане, но принципа е същия. Успех!

Автор: io_bs   
Дата:   04-12-13 01:04

ND филтърът само ще ти удължи експозицията. Небето пак ще си остане прегоряло независимо с или без него.

Дата:   04-12-13 08:49

Кофти... Благодаря все пак [shtrak]

Edit: статията ми допадна доста [beer]

Публикацията е редактирана (04-12-13 08:51)

Автор: Божидар58   
Дата:   04-12-13 09:32

Небето го оправяш с програмите за обработка на снимки. Пример - на ACDSee отиваш на DODG and BURN слагаш отметка на BURN и с четка размер примерно 16 до 20 внимателно минаваш небето . След това за по голям ефект можеш да отидеш на отметката SATURATE и задаваш малко по голяма стойност на strength и пак внимателно минаваш небето. Това е един от многото начини С ФОТОШОП има много начини да постигнеш и по добър резултат....

Публикацията е редактирана (04-12-13 09:35)

Автор: Konstantinov   
Дата:   04-12-13 22:50

Синьо небе може да се вади с поляризационен филтър,той също има затъмнение примерно 2х,моя не беше по-скъп от 100 лева.Има видео урок , как да се добави небето с фотошоп,след като липсва.С поляризационния ще може да снимате и през стъклени прегради без отблясъци.

Публикацията е редактирана (04-12-13 22:51)

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Албум преди 6 часа
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг: