Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Преминаване към DSLR
Автор: coolpics95   
Дата:   01-12-13 17:03

Здравейте ! Досега снимах само любителски въпреки че съм правил и няколко фотосесии.Реших да премина на "следващото ниво" т.е DLRS.Знам защо съм се насочил към този вид тяло.Въпросът ми е дали отначало да си взема китов обектив,за да изуча всичките функции на DLRS(колкото е възможно).Или да си закупя само тяло и след това по-сериозен обектив.Спрял съм се на Nikon D5100 и най ми допадат Telephoto обективите
Благодаря за вниманието ! [smile]

Отговори на това съобщение
 Re: Преминаване към DLRS
Автор: dimitar3   
Дата:   01-12-13 17:08

DSLR !!! Отговора зависи от това какво искате да снимате, с дългите обективи забравяте за някои работи.

Автор: Marconi   
Дата:   01-12-13 17:15

и аз съм се насочил в тая посока...ако има места, говори за двама DLRS [cool]

Автор: georgivelev   
Дата:   01-12-13 17:31

coolpic95, добре сте се ориентирали, в началото е най-добре да поснимате с китовия обектив. След това сами ще разберете какви обективи да си купите. Принципно е по-добре да прочетете малко литература, за да научите кое с какъв обектив се снима, преди да изджаската една торба пари за стъклария.

Но, още от сега мога да посъветвам към китовия обектив да си вземете и 35/1.8, евтин е, и ще Ви отвори света за по-артистична фотография.

Автор: quazimodo   
Дата:   01-12-13 18:03

Никон Д5100 + 18-105VR за начало. Доста дълго време ще го изучаваш[smile]! Истинските "телефотообективи" са си сума[smilie11].

Публикацията е редактирана (01-12-13 18:04)

Автор: falcon   
Дата:   01-12-13 18:43

Ако купиш само тяло няма да можеш да снимаш, трябва някакъв обектив така или иначе. Ако си решил това да ти е сериозно хоби не си губи времето с китовия, същото ще изучиш и с по-добрият обектив, но поне няма да се ядосваш, че се направил хубава снимка, но обектива я е унищожил. Преценявай обективите и телата според това, което искаш да постигнеш. Фотоапарата и обективите са инструменти, конкретните им параметри се определят от работата, която искаш да свършиш с тях. Има много форуми, тестове и примери за снимки с даден фотоапарат и обектив в нета, така че инфото е налично - прочети, обмисли, реши и тогава харчи пари[smile]

Дата:   01-12-13 18:53

Видях в "базара" няколко интересни оферти за за тялото,което съм си набелязал.Ако вие имате други оферти-споделете ,ще се радвам да чуя мнения.В момента съм "попивателна" всичко ,което изпишете се запаметява.На първо време трябва да продам моя Coolpix L110.Някаква цена да ми предложите,защото вече не се произвежда и не знам на каква цена да го пусна на пазара ? [cool] [cool]
Мерси за всички отзиви [smilie24]

Re: Преминаване към DSLR
Автор: luboar   
Дата:   01-12-13 19:03

аз имам оферта към админите - да се вземат в ръце, защото тези с черните снимки ще превземат ФФ.

Автор: ceco100   
Дата:   01-12-13 19:29

Автор: luboar Дата:   01-12-13 19:03аз имам оферта към админите - да се вземат в ръце, защото тези с черните снимки ще превземат ФФ. [smilie24]

Автор: vikitovikito   
Дата:   01-12-13 19:59

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   01-12-13 20:16

Както казах съм нов във форума и не знам как да запазя качеството и да бъдат 370~kb ако някой може да обясни ...[shtrak]

Публикацията е редактирана (01-12-13 20:17)

Автор: V-plod   
Дата:   01-12-13 20:19

И аз се шашнах като видях черни снимки (малките в профила), но всъшност имат цвят като се отворят.

Автор: vikitovikito   
Дата:   01-12-13 20:19

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   01-12-13 20:21

Това ми звучи като подигравка: vikito.И все пак може ли някой на кратко да ми каже как

Автор: luboar   
Дата:   01-12-13 20:28

продължава да се прави на умен. а, в същост не е.

Автор: iliyanb   
Дата:   01-12-13 20:28

coolpics95

Това на снимките ти някаква модерна обработка ли е, че не я разбирам нещо?

Автор: V-plod   
Дата:   01-12-13 22:41

под една от снимките си написал следното

От автора: лоша техника,но опита е важен !

С опити ще натрупаш опит. И дали с нова техника ще подобриш технологията на снимане?
Вземай каквото и да е и отивай да снимаш [smile]

Публикацията е редактирана (01-12-13 22:41)

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Нови предложения
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг: