Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 NEX6, тригери и светка въпрос
Автор: ZENON   
Дата:   29-11-13 13:03

Имам следната купчина желязо:
- НЕКС 6
- Светка Mecablitz 58 AF-2 за Пентакс.

Идеята е да ползвам светката с Некс-а.
От два дена търся някакви wireless тригери с TTL за НЕКС6 и не мога да открия нищо из нета. За НЕКС5Н има, но за 6 - грънци.
По принцип светката се пали като слейв от малакта светкавица в тялото, но не това е идеята.
Имам огромно желание да паля този Mecablitz без да светкам с малката ламба на НЕКС-а, а и да ползвам TTL.
За пентакс тригери има та дори и TTL, но за това Сони комай няма или аз нещо не знам какво точно да търся.
Естествено wireless на НЕКС6 не отлепя ако няма фирмена светка.
Директно закачен на НЕКС-а, Mecablitz 58 AF-2 работи но само в ръчен режим, а и не може да се закрепи добре. Освен това не смея да експериментирам, че не съм на ясно с напреженията по терминала и затова предпочитам вариант с радиотригери.

Давайте идеи всякакви.

Всяка помощ е добре дошла.
[beer]

Отговори на това съобщение
 Re: NEX6, тригери и светка въпрос
Автор: toddybear   
Дата:   29-11-13 14:25

TTLa на Сони и на Пентакс би трябвало да са различни, та не виждам как очакваш да стане тази работа ?

Автор: marrio31   
Дата:   29-11-13 15:04

и според мен трудно ще стане с ттл,като имах некс 5 си бях купил един оптичен тригер дето игнорираше префлаша,той от своя страна пали нормален радио синхронизатор,всичко в ръчен режим,ако искаш ттл сони светкавица[smile]

Автор: estate   
Дата:   29-11-13 15:08

Няма как да стане.Нали за това има ТТЛ тригери за всяка марка отделно.Иначе щеше да има една универсална ТТЛ система за всички.

Дата:   29-11-13 15:11

всъщност,като се замисля такова чудо като ттл тригер за сони не съм виждал,дори pixel king като излезе имаше само за канон,след около година излезе и за никон

Автор: satyno   
Дата:   29-11-13 15:14

@marrio31
Кой оптичен тригер с пренебрегване на префлаша си иаползвал и доволен ли бе от него, линк?

Дата:   29-11-13 15:17

ами...аз още го имам,ма на него не пише мисля нищо,бях писал за тоя метод в една стара тема за сони некс,по принцип работи,но си е малко цигания,трябва да се прикрепи към неговата светкавичка и да се затъмни за да не ти пречи

Автор: hotsnail   
Дата:   29-11-13 15:40

Не мисля, че ще стане с TTL. Трябва ти светкавица за Сони за да бачка ТТЛ-а. Има и Метз има и Сони светкавици съвместими с NEX-6.

За тригер Pixel King за Сони с преходник би трябвало да става за ТТЛ с НЕКС-6, А99 и светкавица за Сони.

Може би има и нови King, дето са с новата обувка. НЕ ме ме интересувал ТТЛ

Сони смениха механичния контакт на НЕКС-6, електрониката и протокола са си старите. Има преходник от НЕКС-6 към старата обувка.

ADP-MAA

За да снимаш без ТТЛ т.е. ръчен режим, просто си вземи радио тригер за никон или пентакс и си снимай. Аз така щракам.

С оптичен тиргер нямаш TTL, пък и вградената светкавичка на нексоветe не подържа wireless controller.

Публикацията е редактирана (29-11-13 15:48)

Дата:   29-11-13 16:11

За TTL съобразих в последствие, че няма вариант със светка без да е Сони.
Благодаря за идеите. Предполагам, че ще пробвам с радиотригер за пентакс, така или иначе втората с-ма е такава.
[beer]

Автор: victory13   
Дата:   29-11-13 16:26

ръчен режим... парче фото лента върху светкавицата на апарата, подчинената на оптичен слейв... и готово [shtrak] [beer]

Автор: satyno   
Дата:   29-11-13 17:20

Ако използваш тригери за една система на друга, най-вероятно ще постигнеш синхронизация максимум до 1/80с, поне такъв е опитът ми. Дори може да има и "заспиване" на апарата ( имах подобен случай с тигери за Канон на Никон). Най-добре е тригер с един пин според мен.

Автор: anonim4o   
Дата:   29-11-13 17:24

Да не отварям нова тема.
Аз също имам Некс 6 и Mecablitz 58 AF-2 обаче си е за Сони. Имам и адаптера ADP-MAA. Като сложа светкавицата с адаптера на апарата всичко си стои стабилно и си работи нормално. Може TTL, като сменям обективи или със варио обектив като съм светкавицата си сменя милиметрите, светката вътре се движи напред-назад, TTL HSS се поддържа. Абе всичко си работи. На апарата опцията за безжична светкавица(WL) става активна и може да се избере и като я избера и как да ползвам светкавицата безжично не ми става ясно. Искам светкавицата да стои на поставката си отстрани а аз да снимам. Това как да го направя.
Сигурно въпроса ми е много тъп и преди да пиша тук четох упътването на апарата и на светкавицата(няма на БГ) и пак нищо не ми стана ясно.

Дата:   29-11-13 17:42

satyno,
така и направих. Не ми се инвестира много в това направление и взех някакъв китаец за 8-9 пауда с един пин.

Дата:   30-11-13 00:57

@anonim4o ами Сони за гадняри понякога и на некс-6 и 7 не са сложили възможност безжично да управляват светкавици....така че няма как да стане, туй дето искаш....нищо че Минолта 1-ви правят добро безжично управление на светквици, а великите никанонци чак 10-тина години по-късно правят нещо по въпроса...

ПП Дори да са сложили някъде тая опция и да ен съм прав. Аз не усшях да я намеря на некс-7 за 2 години....на Алфите (СЛТ/ДСЛР) си има режим на вградената светкавица WL т.е. Wireless. В него режим може да управляваш безжично външни светкавици. По принцип и на ДСЛР с вградената светка, кой знае какво управление не става. За безжичен оптичен контролер е най-добре да имаш една светка Сони от по новите. Те могат да управляват до две групи светкавици плюс тяхната си мошност. Ама за цета ти трябват общо две или три светквици, пък те каквито са евтини.....

Публикацията е редактирана (30-11-13 01:51)

Автор: anonim4o   
Дата:   30-11-13 10:44

Ами при опциите за режима на светкавицата на Некс 6 си има WL - обикновено стои сива тази опция и не може да се използва но когато сложа светкавицата с адаптера става активна и мога да я избера и от там насетне какво да правя не знам. Иначе мога да паля светкавицата когато е отделена от апарата ако я сложа на режима и Servo и когато светне светкавицата на апарата светва и външната светкавица но аз не искам да е така. Много неясноти има в упътването.

Дата:   30-11-13 12:04

как да ползваме Sony Alpha Wireless flash System

Има доста писано, изприказвано и филмирано по мрежата.

Мога да пробвам пак довечера дали мога с НЕКС-7 да пална светкавица с ТТЛ отдалечено (58-ца).

Преди години пробвах и не можах да го подкарам....с А700 нямаше никакви грижи...

Дата:   09-12-13 21:10

http://www.ebay.co.uk/itm/290938148692?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1439.l2649

С това от линка светката работи безгрижно. Възможно е да се ползва и вградената такава, но трансмитера е малко по-широк и светкавицата не изскача до края, но може да се ползва без проблем.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »